• Äldre 22 Sep 15:40
    5243 visningar
    26 svar
    -1
    26
    5243

    Ofrivilligt faderskap?

    Hej,

    Jag har haft samlag med en tjej 3 gånger för ett tag sedan och hon är nu gravid. Detta är en tjej som har kontakt med många killar så att säga.
    Hon vill inte göra abort och hon vill inte göra ett faderskapstest innan barnet är fött trots att det är riskfritt och att jag betalar(11500
    Hon sa att hon hade p-stav och vi använde inte kondom. Första tillfället kom jag inuti, andra tillfället kom jag inte alls och 3:e tillfället tog jag ut innan jag kom.

    Om ultraljudet som gjordes den 12:e september säger BM att barnet är beräknat till den 6:e april.

    Finns det någon möjlighet att få fram ungefär när befruktningen skedde? Jag har helt gått in i väggen av detta och kan varken äta eller sova, jag fungerar inte alls. Att behöva gå med denna ovisshet i 7 månader till är värre än döden för mig, jag behöver bara någonting som kan göra mig lite tryggare i detta. Skulle vara enormt tacksam om någon ville sätta sig in lite i det för att kolla om man kan få reda på någon ungefärlig befruktningsdatum.

    Snälla posta inte "skyll dig själv" inlägg då jag blev lurad och jag redan ångrar allt detta som det är.

  • Svar på tråden Ofrivilligt faderskap?
  • Äldre 22 Sep 15:52
    #3
    -1
    Mama Law skrev 2013-09-22 15:46:39 följande:
    Befruktningen skedde runt 15 juli ungefär. Men eftersom spermier kan överleva i upp till 9 dygn som max i en bra miljö så kan du ha haft sex flera dagar innan själva Befruktningen men att dina simmare finns kvar och befruktar ägget.
    Finns det NÅGON möjlighet att befruktningen kan ha skett 13 juni, 20 juni eller 5 juli?

    20 juni och 5 juli var avbrutna samlag, alltså ingen utlösning inuti, kanske bara ypperligt lite.. men det kan vara allt som krävs.

    Tack för snabba svar 
  • Äldre 22 Sep 16:00
    #5
    Puolukka skrev 2013-09-22 15:58:05 följande:
    Jag har otroligt svårt att tro att det är du som är pappan om ni hade sex på de datumen.
    Det värsta med alltihop är att när jag säger att jag nästan är säker på att jag inte är pappan så svarar hon,
    "jag är nästan säker på att det är du, hahaha.. räkna 13 veckor bakåt och se själv." Men det stämmer ju inte in med det beräknade förlossningsdatumet.

    Jag tror att hon ljuger och vill hålla mig inblandad av någon konstig anledning men input är väldigt värdefullt för mig just i detta skede.  

    Denna kvinna saknar helt empati och jag oroar mig ännu mer om barnet är mitt, att behöva växa upp under de omständigheterna.

    Tack för svaret Puolukka 
  • Äldre 22 Sep 16:12
    #7
    -1
    Puolukka skrev 2013-09-22 16:06:46 följande:
    Jag tror du har helt rätt i att hon försöker hålla dig kvar av någon anledning, det är med säkerhet därför hon inte vill ta reda på vems barnet är. Hon kanske till och med vet vems det är egentligen, men vill hellre att det ska vara ditt. Verkar vara en väldigt otrevlig människa.

    Jag vet inte, men borde du inte ha rätt att kräva det? Om du dessutom är beredd att betala för det?
    Man tycker att jag borde ha rätt att kräva det..

    Betalningen som är så dyr innebär många förändringar i mitt liv som student dessutom.
    Om jag då kan sträcka mig till att sälja av saker jag håller kärt för att få ett svar på detta tidigare och hon inte ens kan gå till en mottagning och lämna lite blod för att få klarhet iallafall i min situation, så är det ingen frisk människa på tal här.

    Som sagt, hon har varit med fler än mig, hon säger att det står mellan mig och en annan vilket jag betvivlar då datumen uppenbarligen inte stämmer. Det är dock ovissheten som skär i mig. 
  • Äldre 22 Sep 16:15
    #8
    PanikångestNU skrev 2013-09-22 16:12:18 följande:
    Man tycker att jag borde ha rätt att kräva det..

    Betalningen som är så dyr innebär många förändringar i mitt liv som student dessutom.
    Om jag då kan sträcka mig till att sälja av saker jag håller kärt för att få ett svar på detta tidigare och hon inte ens kan gå till en mottagning och lämna lite blod för att få klarhet iallafall i min situation, så är det ingen frisk människa på tal här.

    Som sagt, hon har varit med fler än mig, hon säger att det står mellan mig och en annan vilket jag betvivlar då datumen uppenbarligen inte stämmer. Det är dock ovissheten som skär i mig. 
    Värt att nämna är att hon ska göra faderskapstest, dock efter barnet har fötts.
  • Äldre 22 Sep 16:33
    #11
    Puolukka skrev 2013-09-22 16:24:45 följande:
    www.viforaldrar.se/

    -oss/graviditet/Nar-k...


    Där står dock att man typ inte kan kolla förrän efter barnet är fött ...
    http://pappatest.se/tester-foster.php

    Det är en ny teknik då man jämför blod från mamman och den osäkra pappan.

    Har ingen rätt att kräva detta då killen förlorar sina rättigheter i samband med att hon blir gravid.

    Iallafall så känns det betryggande att de datum som jag säger inte är speciellt relevanta i samband med befruktningen. Tack så mycket för det 
  • Äldre 22 Sep 17:25
    #14
    alynda skrev 2013-09-22 17:20:09 följande:
    Det verkar ine som att du är pappan utifrån de datum du nämner. Däremot bör ni båda veta att vecka ett räknas från senaste menstruationens första dag och att ägglossning oftast sker ca 14 dagar senare. Är hon i vecka 13 är det alltså drygt 11 veckor sedan befruktning. Befruktning kan dock ske flera dagar efter samlag. Att spermier kan leva 9 dygn har jag inte hört förut, men 5 dagar är i alla fall bevisat (även om det inte är jättevanligt). Sen ska du veta att ett fostervattensprov kan ge svar om faderskap, men är inte riskfritt utan kan i värsta fall orsaka missfall. Det finns också ett fall (dock ett enda, vad jag vet), där en man fått rätt och sluppit betala underhåll för ett barn då kvinnan medvetet ljugit om sitt preventivmedel med avsikt att bli gravid. Det krävs dock att det varit beräknande, det duger alltså inte om hennes preventivmedel inte funkat, och mannen har i det fallet heller inga rättigheter vad gäller barnet.
    Okej. Tack för informationen, jag ska ytterligare prata med en barnmorska imorgon och uppge samma information som i denna tråd för att se om jag får samma svar. Då verkar det inte vara jag som är pappan trots allt.

    Tack igen 
  • Äldre 22 Sep 18:00
    #17
    EJai skrev 2013-09-22 17:55:10 följande:
    Skit i henne tills barnet är ute å det är dags att testa. Inte skall du passa upp denna kvinna..
    Hur detta än slutar kommer jag aldrig ha någon kontakt med denna människa. Jag vill bara kunna släppa tanken om att jag kanske är pappan, dock har jag oddsen på min sida nu.
  • Äldre 22 Sep 19:26
    #20
    Mama Law skrev 2013-09-22 19:19:54 följande:
    Kom på en sak till hon kan bara vara i vecka 12+0 så räkna tolv veckor bakåt. Så blir det mer rätt. Är själv gravid och beräknad 3 april.
    Japp då landar vi på den 30:e juni. Jag har varit med henne den 13 juni, 19-20 juni och den 5 juli.

    19-20 juni: avbrutet samlag(ingen ejakulaiton). Samma gäller den 5:e juli.

    Tack för ditt svar, det känns betryggande 
  • Äldre 22 Sep 20:17
    #22
    Mama Law skrev 2013-09-22 19:43:02 följande:
    Jo men ägglossning är 2 veckor senare. Så runt 15 juli hade hon den om hon hr en cykel på 28 dagar. Så borde krasst va omöjligt.
    Då förstår jag.
    Ja 15 juli verkar ännu mer osannolikt än 30 juni för min del då alltså. Tack för ditt svar
Svar på tråden Ofrivilligt faderskap?