• enbär

    Försöker du köra så lite bil som möjligt?

    Jag var så naiv att jag trodde att de flesta tänkte till innan de tog bilen och försökte hitta andra sätt att transportera sig för miljöns, hälsans och trafiksäkerhetens skull. Jag tycker det är så trist med alla stora vägar och parkeringar som hackar sönder och förfular städerna. Men sen jag flyttade till radhus har jag insett att det kanske inte är så. Usch vad folk kör bil! Vart de än ska, kort som lång sträcka. Massor av barn som körs i bil till och från skolan varje dag, istället för att få frisk luft, motion och lek genom att gå/cykla med en förälder. Buss verkar också vara ett okänt fenomen för många här, trots att vi har god tillgång på kollektivtrafik.

    Så hur tänker du, försöker du köra så lite bil som möjligt, eller kör du bil var du än ska? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-09-26 08:54
    Eftersom vissa verkar missförstå. Jag förstår att vissa, särskilt barnfamiljer, behöver köra en del bil för att få vardagen att gå ihop. Även vi har bil. Det jag ogillar är att så många här använder bilen jämt TROTS att de i många fall skulle kunna transportera sig på annat sätt utan att förlora särskilt mycket i tid. Och att många inte reflekterar och inte ens tänker på att försöka hålla nere bilkörningen - de bara gasar på liksom med utsläpp och trafikproblem som följd.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Försöker du köra så lite bil som möjligt?
  • Monchichier

    Jag kör alltid bil. För mig är det billigare än att åka kommunalt.
    Jag tjänar oerhört mycket tid (drygt 60min om dagen) Vilket är det bästa för min hälsa.
    På helger är det matcher som ska åkas till, tidigt, tidigt på morgonen tvärs igenom hela stan.
    Över min döda kropp att jag skulle sätta mig och åka kommunalt i 1,5-2 timmar då när det tar ca 45min att åka bil till stället.
    Dessutom höjs mitt blodtryck till hårtopparna när jag går på en buss/ ett tåg, folk som åker kommunalt är ju helt galna! Dessutom är det nästan alltid skitigt på säten och kladdigt på golvet.
    Nä, jag har gjort mina år i kommunaltrafiken.

    Så, för plånboken och för min hälsas skull tar jag bilen.
     

  • annca

    Försöker hitta en gångbar kompromiss...
    Jag *kan* cykla till jobbet, men det innebär mycket längre dagar på förskola och fritis för ungarna.
    Handla, ja, vi kan småhandla på konsum, men för att storhandla behöver vi köra.
    Kollektivt, ja det funkar att åka in till stan, men för att ta sig hellan stadsdelarna funkar det inte. Att ta bussen till jobbet skulle ta 45 min för mig, när det tar en knapp kvart med bil.

    Tar ju inte bilen till konsum för att köpa en liter mjölk, och skulle aldrg ens komma på den vansinniga tanken att skjutsa ungarna till skolan! Har man mindre än ett par km, d ä r det ju gå/cykla som gäller!


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Ounn

    Jag tar oftast bilen då jag vägrar åka kollektivt. Kan jag inte köra bil går jag eller åker taxi.

  • Majsan70
    enbär skrev 2013-09-25 10:05:29 följande:
    Som vadå? Jämfört med vad? Jag skulle också spara en del tid på att köra bil men cyklar jag får jag ju vardagsmotion! Det är ju jättebra! Att gå med barnen hem från skola/förskola gör ju att det tar lite längre tid innan vi kommer hem. Men istället får vi ju en trevlig promenad tillsammans, barnen leker på vägen, vi pratar om dagen som varit osv. Det tycker jag är väl investerad tid både för mig och för barnen.

    Tja jag har en dotter med kronisk sjukdom som behöver massa hjälp med både dagliga göromål och träning varje dag. Sånt tar tid och då är den där extra halvtimman guld värd varje dag.Vad gäller vardagsmotion så jobbar jag i hemtjänsten samt att dottern har egen häst, så motion och samvaro med dottern det får jag gott o väl ändå 7 dagar i veckan oavsett väder. Bra va! Det är alltså väl investerade minuter i min dotter.

    Och vet du..har dottern en dålig dag så både kör jag till skolan och hem från den om det behövs.
  • ApanApansson

    Vi försöker välja andra alternativ men det är tyvärr oftast inte möjligt här. Bussarna går på dåliga tider och barnets dagis ligger ute på landet (vi bor i en mindre "by"). Och att tex ta bussen med ett byte och två barn för att handla och kanske även få stå och vänta i 45 minuter gör jag bara inte Rynkar på näsan
    Vi försöker att göra många ärenden i samma tur osv så att vi kör mindre på det viset iaf, det jag har mest "ångest" över är att vi kör en vanlig bensinare Skäms men om några år så är det iaf dags att byta bil så då kommer vi köpa en mer miljövänlig sort!


    Stupid is, as stupid does!
  • Excentriskan

    Och som jag brukar påpeka i dessa trådar så hoppas jag att alla de som lämnar bilen hemma av miljöskäl inte flyger någonstans i onödan (semesterresor) eller åker på bilsemester heller.. I vart fall om ni tänker kritisera andra för deras val.

    En flygresa uppväger rätt mycket bilkörning om man säjer så. Själv har jag ca 2-3 km till jobbet, men tar gladeligen bilen. Är ingen morgonmänniska (samt extremt frusen av mig). Men jag åker heller aldrig utomlands. 


    Förolämpningar är argument som används av folk som har fel
  • Unkbitz
    Miss Behave skrev 2013-09-25 13:55:55 följande:
    Och som jag brukar påpeka i dessa trådar så hoppas jag att alla de som lämnar bilen hemma av miljöskäl inte flyger någonstans i onödan (semesterresor) eller åker på bilsemester heller.. I vart fall om ni tänker kritisera andra för deras val.

    En flygresa uppväger rätt mycket bilkörning om man säjer så. Själv har jag ca 2-3 km till jobbet, men tar gladeligen bilen. Är ingen morgonmänniska (samt extremt frusen av mig). Men jag åker heller aldrig utomlands. 
    Irma 1/3 2011
  • Aniiee

    Jag har inte ens en bil. Men behöver folk ta bilen så tycker jag att de ska göra det. Att göra som en kompis mamma när vi var små och ta bilen 70 meter till kvartersbutiken för att köpa mjölk är kanske lite väl, dock....


    Yaoi is the opiate of the fangirls
  • Themis

    Nej. För mig är bilkörning både frihet och en sorts meditation och jag kör gärna bil.

    Å andra sidan flyger jag inte till Thailand. En lång flygresa= ett års bilkörning, enligt miljöstudier.


    Whenever you get mad, just think of a Tyrannosaurus rex trying to masturbate. /unknown
Svar på tråden Försöker du köra så lite bil som möjligt?