Inlägg från: Guldtrollsmamman |Visa alla inlägg
  • Guldtrollsmamman

    Aspergersföräldrar som vill utbyta tankar och erfarenheter

    Jag undrar om det finns några Föräldrar till barn med Aspergers här som vill utbyta tankar och erfarenheter? Om hur man får skolan och vardagen att fungera så bra som möjligt? Som kan ge stöd när man känner sig helt uppgiven av trötthet och omvärldens oförstående. Någon som också funderar på hur den älskade ungen ska klara sig i framtiden?

  • Svar på tråden Aspergersföräldrar som vill utbyta tankar och erfarenheter
  • Guldtrollsmamman
    Blixa skrev 2013-10-07 08:34:23 följande:
    Hej! En sådan här tråd har jag letat efter! Har en pojke med AS, en underbar liten 8-åring. :) Hur gammal är din?

    Hej! Min dotter med AS är 10 år, underbar hon också förstås:)

    Har du vetat länge att din son har AS? Min dotter fick diagnosen när hon var 8 och det var om jag förstått det rätt väldigt tidigt.     
  • Guldtrollsmamman
    elinaehn skrev 2013-10-07 09:05:56 följande:
    Ni känner till autismforum på nätet också? Jag tror ni kan hitta många där också

    Tack för tipset
  • Guldtrollsmamman
    Blixa skrev 2013-10-08 07:53:53 följande:
    Han fick diagnos för snart ett år sedan, så han var 7. Ja, jag har också förstått det som tidigt. :) Jag kontaktade BUP och rådfrågade dem p g a tics när han var sex år och vi hade haft kontakt med logoped innan dess. Vad var det som gjorde att ni inledde utredning? Jag måste bara passa på och berätta att vi nyss kommit hem från en solsemester på Rhodos. Första gången vi vågat oss på något sådant och det gick så bra! Sonen var mycket nöjd och hela familjen är nu utvilade och pigga! :)     

    Vad roligt att resan gick så bra! Att göra något utanför det vanliga kan ju vara lite av ett vågspel med barn som inte alltid reagerar på nyheter på sätt man kan förutse. Tror barnen växer och utvecklas enormt när de känner att det blir lyckat med något utanför den invanda trygghetszonen. Vår dotters utredning var på skolans initiativ, då det fungerade dåligt där. Hemma fungerade dottern bra eftersom vi vant oss vid hennes små egenheter och lärt oss hantera dem. Jag är dock väldigt glad för utredningen och diagnosen då de gjort att hon fått förståelse och hjälp att fungera bättre även i skolan.
  • Guldtrollsmamman
    Fatheya skrev 2013-10-08 07:58:48 följande:
    Här hoppar jag in. Jag fick reda på i augusti att min gobit har aspergers så just nu försöker jag lära mig så mycket som möjligt om det här. Han är 9år.
    Son med asperger, adhd och tremor. Änka efter en lång kamp mot cancer.

    Vad roligt att du också vill vara med, välkommen!
  • Guldtrollsmamman
    Fatheya skrev 2013-10-08 15:45:06 följande:
    Just nu är det nog att han är så rörig och överaktiv som är det största problemet. Han har adhd också och var sjuk igår så idag var han tydligen överallt i klassrummet. Kläderna hade han bara slängt på golvet och hans arbetshörna är en katastrofzon, vilket gör att han inte hittar sina saker och får svårare att koncentrera sig. Han har en egen arbetshörna för att han har en egen dator som hjälpmedel men den vägrar han oftast att använda. Han är precis likadan hemma. Saker överallt och han är överallt. Han säger att han inte vet hur man städar, han vet inte hur han ska göra.  
    Son med asperger, adhd och tremor. Änka efter en lång kamp mot cancer.

    Min dotter har också lätt att få väldigt rörigt runt sig även om hon är av den lugna sorten. Sedan när det är en enda röra kan hon inte riktigt fokusera och ta tag i det hela. Försöker hålla efter så det inte blir så rörigt men hinner inte alltid med tyvärr. Egen arbetshörna i skolan och dator som hjälpmedel låter väldigt bra tycker jag. Har din son haft det hela tiden och hur har ni gjort för att få skolan att införa det?
  • Guldtrollsmamman
    Blixa skrev 2013-10-09 08:13:19 följande:
    Jag har försökt innan, men är det någon av er som har tips kring nagelklippning? Är era barn överkänsliga för sådant?

    Min dotter var väldigt svår med nagelklippning tills hon började klippa o fila själv. Numera klipper hon ofta ofta på egen hand pyttelite så det knappt syns varje gång. Har ditt barn försökt klippa själv, om inte kanske du kan försöka få honom att prova, eller bara fila?
  • Guldtrollsmamman
    Ronjami skrev 2013-10-09 11:43:38 följande:
    Jag har en tjej på 9 år med Asperger, hon blev diagnosticerad då hon var 7 år. Är det någon här intte som INTE har några problem med era aspisar? Vi har inga problem med vår dotter i vardagen, hon behöver inga speciella förberedelser, gillar nya saker, världens goaste och snällaste, får aldrig utbrott. Hon är ju aspig socialt sätt men annars inga problem. ibland undrar man om man ska göra en ny utredning då man hör om alla problem som aspergerbarn brukar ha. Någon?

    Diagnoser kan ju vara felaktiga eller tas bort om man är tillräcklig välfungerande. Men tror mycket går i perioder. Vi har sällan/aldrig problem med vår tjej hemma numera men hade jätteproblem när hon var liten. Skola och tidigare dagis har dock vår dotter haft problem med då det är för röriga miljöer med för många människor för att hon ska kunna fungera bra. Är lite nyfiken på varför er dotter utretts om ni inte haft några problem?
  • Guldtrollsmamman
    Kraftverk skrev 2013-10-10 07:35:10 följande:
    Helt sant, däremot fanns den när första delen av utredningen gjordes, och utlåtandet blev därför precis så - högst sannolikt Asperger och ADHD. Men psykologen påpekade också att diagnosen kommer tas bort/byta namn, så därför kommer det inte kallas så när den definitiva diagnosen ställs. Känns det bättre nu? Vår utredning har som sagt tagit ganska lång tid, en första utredning gjordes av psykolog under hösten 2012, och vi förväntas få komma till habiliteringen och BUP för en slutlig diagnos och därefter mer hjälp i början av 2014. Det är lång tid för ett barn... Men vi har fått väldigt fin hjälp och bra stöd på vägen av psykologen som utredde sonen, och barnen förändras så mycket i den här åldern, det händer så mycket runt och med dem, så på sätt och vis kan jag känna att det är positivt att det får ta tid också. Hur fungerar det i skolan för era barn?   

    Tror också det är bra om utredningen får ta lite yid, borde bli bättre och större chans att det blir rätt då. Vet du vad som händer när diagnosen Aspergers försvinner? Kommer den bara att bytas ut mot autism utan utvecklingsstörning eller kommer alla aspiesar att anses som"friska"? Skolan är vårt stora problem. Dottern går i vanlig klass men har en resursperson. Det hjälper henne mycket med det sociala men eftersom hon är väldigt ljuskänslig och vantrivs i bråkig miljö där det är många människor som skriker, springer och knuffas så mår hon ändå dåligt av att vara där. Hur har ni andra det? Går era barn i vanliga klasser eller specialklasser och hur fungerar det för dem?
Svar på tråden Aspergersföräldrar som vill utbyta tankar och erfarenheter