Inlägg från: Anonym (sorg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sorg)

    Vad är rätt att kalla "änglabarn"? Okänslig kollega...

    Anonym (Mfv8) skrev 2013-10-11 17:12:22 följande:
    Att det finns såpass många människor här inne som anser att en vuxen kvinna anser (direktcitat från TS) "vi har gått igenom samma sak" jämförande ett extremt tidigt missfall, och någon som förlorat en 7-månaders bebis, INTE är pantad.... Gör mig lite mörkrädd...
    Ja? Hon kan mena sorg, hon kan mena att förlora ett levande barn tidigt eller så kan hon mena att förlora ett barn... Du väljer hur du tolkar det, och jag förstår hur du ser på det.
  • Anonym (sorg)
    Kasperina skrev 2013-10-12 01:06:31 följande:
    Jag har fått tre tidiga missfall och två levande barn.
    De två första missfallen var fruktansvärda, och jag sörjde djupt. Precis som Anonym (Olika) hade jag hunnit drömma en hel del om mitt högt efterlängtade barn (det tog tid att bli gravid i början), och varje missfall kändes som ett bevis på att jag aldrig skulle få bli mamma. Jag skulle aldrig drömma om att kalla dessa små icke livsdugliga embryon för "änglabarn", för det är de inte. De var drömmar om barn, som aldrig blev några barn eftersom de slutade leva medan de fortfarande var embryon. Jag har förlorat tre drömmar om barn, men jag har tack och lov inte behövt uppleva att förlora ett barn, och jag hoppas vid gudinnan att jag aldrig behöver göra det heller.
    Det påminner mig om en "kompis" till mig som började försöka bli gravid strax efter mitt andra missfall. Hon visste om att jag fått två missfall på två år, då vi pratat öppet om det. En dag kom hon till mig och sa: "Nu förstår jag hur du känner. Vi har försökt i tre månader nu och jag är fortfarande inte gravid, så nu förstår jag"
    Det är EXAKT samma sak som din unga dumma kollega gör.
    Hon har all rätt att sörja sitt missfall precis hur mycket och hur länge hon vill, men hon KAN inte och HAR INGEN RÄTT ATT SÄGA SIG KUNNA förstå hur det är att förlora ett närvarande barn som kämpat för sitt liv i sju långa månader.   
    Men HUR kan du veta hur stor tjejens sorg (som Ts skriver om) är? Det spelar ingen roll om det är ett foster som hon drömt om i 10 år, eller ett barn som hon burit på och fött ut. Allas upplevelser av sorg är olika. Och jag beklagar att så många verkar ha begränsningar, och inte kunna förstå det.
  • Anonym (sorg)
    Kasperina skrev 2013-10-12 01:34:40 följande:
    Jag har fått missfall i v6, v8 och v11 och jag har fött två levande barn. Jag är tillräckligt empatisk för att inse att jag inte i min svartaste fantasi kan föreställa mig hur det är att föda ett barn alldeles för tidigt och sedan kastas mellan hopp och förtvivlan i sju långa månader för att till sist se mitt barn förlora kampen. Min yngsta var på väg ut i v28 men de fick stopp på det, jag var inlagd på antenatal, men jag kan fortfarande inte ens föreställa mig hur en månad på neo skulle vara. Det beror inte på brist på empati utan tvärtom. Jag säger inget om den unga kvinnans sorg, jag säger bara att hon inte vet vad den andra kollegan går igenom.
    Ingen vet vad någon annan går igenom, någonsin!
  • Anonym (sorg)
    Kasperina skrev 2013-10-12 01:40:39 följande:

    Exakt! Så orden "jag vet precis hur du känner det" är alltid mer eller mindre respektlösa...
    Ja, från alla håll! Ts, kollegans och den nya tjejens.
  • Anonym (sorg)
    Kasperina skrev 2013-10-12 01:42:17 följande:
    Någon som försökt bli gravid i tre månader kan omöjligt förstå hur det känns att ha försökt i två år och fått två missfall. Endast någon som är i stort sett empatilös kan tro att det är så.
    ? De kan ha velat bli gravida i 20 år... Självklart finns det mer till allt än vad vissa vill tro!
  • Anonym (sorg)
    Kasperina skrev 2013-10-12 01:55:31 följande:
    Fast den ena var mamma till ett barn som kämpade för sitt liv i sju månader, den andra såg ett plus på stickan och började sedan blöda...
    Ja?

    En flicka hade sina föräldrar i 7 år, sen dog de. En annan hade sin dotter i 7 månader innan hon dog. Vem har störst sorg?

    Man kan inte mäta och jämföra sorg! Ingen vet vad som ligger bakom heller.
  • Anonym (sorg)
    Kasperina skrev 2013-10-12 01:49:48 följande:

    Vilken del av "de hade försökt att bli gravida i tre månader" är svår att förstå? Jag beskrev min kompis som jag diskuerat detta med i många år på en väldigt intim nivå. Jag kan rapportera exakt hur dessa samtal gått till om du vill, men jag ser inte poängen med det.
    Ja, men du vet inte alla andras historia när du dömer de som fått missfall som du gör.
  • Anonym (sorg)
    Lindsey Egot the only one skrev 2013-10-12 02:22:26 följande:
    Fast där har ju alla möt personerna. Det är en stor skillnad än att ha en vision som går i stöpet.
    Ändå är det en enorm skillnad. Den 7-åriga flickan var totalt beroende av sina älskade föräldrar. Mamman till 7-månaders bebisen hade knappt hunnit bli mamma.
  • Anonym (sorg)
    Kasperina skrev 2013-10-12 01:42:17 följande:
    Någon som försökt bli gravid i tre månader kan omöjligt förstå hur det känns att ha försökt i två år och fått två missfall. Endast någon som är i stort sett empatilös kan tro att det är så.
    Här. Det kan ligga massor bakom de tre månadernas försök som du inte vet något om.
  • Anonym (sorg)
    Lindsey Egot the only one skrev 2013-10-12 11:00:23 följande:
    Men sorgen är säkert den samma i början men att säga att missfall i v,5 är detsamma som att förlora ett barn som levt är något som jag och många andra opponerat oss mot för det är inte detsamma att mista ett foster och att mista ett barn som har levt. Ingen har nedvärderat sorgen i sig och det är detta du har svårt att förstå. Att det inte är någon skillnad mellan sorg, bara att sorgen tar olika lång tid att bearbeta och viss sorg kommer alltid finnas med en i livet men jämförelsen mellan ett foster och ett barn som levt är det skillnad mellan. Eftersom det ena är en vision och det andra en livs levande person.
    Sorgen är den samma och man går igenom samma faser i en krisreaktion oavsett vilken kris man går igenom. Det gör man och det är det bevisat i forskning.
    Och du skriver ang barnlöshet är ju en vision om livet med barn. Det är ingen person de sörjer utan något som aldrig blev. Den sorgen är verklig och det är en sorg som är helt legitim Men man kan inte jämföra den och komma och säga detta till någon att man vet hur det är för den som har förlorat en existerande person. För det är milsvid skillnad. Det hade ju varit samma sak att någon som gått igenom en skilsmässa kommer och säger till den som förlorat ett barn att de vet hur det är för att de gått igenom en krisreaktion utan att ha förlorat en människa in i döden.

    Men min fråga till dig. Har du upplevt sorgen av att förlorat ett redan existerande barn?
    Jag har både haft ett antal missfall och förlorat ett existerande barn och vet att det är en milsvid skillnad.
    Det är en milsvid skillnad för dig. Tror du därför att det även är det för alla andra? Sitter du med facit i hand?
  • Anonym (sorg)
    skogsvitter skrev 2013-10-12 11:17:35 följande:
    Du ser inte den minsta skillnad mellan en början till ett embryo, där embryot främst består av en liten fettklump som så småningom skulle ha kunnat bli ett hjärta, och ett livs levande barn som levt i verkligheten i flera månader?
    Som sagt, ska man mäta sorg, som du gör, så är förlusten av en 7 månaders bebis egentligen inte så stor om man jämför med den sorg en mamma känner när hon förlorat sin 10 åring. Är det så?



  • Anonym (sorg)
    Tindra80 skrev 2013-10-12 15:23:49 följande:
    Det finns inga missfall i vecka fem, det kallas mens.....
    Det stämmer inte alls.
Svar på tråden Vad är rätt att kalla "änglabarn"? Okänslig kollega...