Inlägg från: Sneeze |Visa alla inlägg
  • Sneeze

    KOL, lungcancer och hjärtinfarkt

    Särskilt som det främst är nikotinet som är beroendeframkallande. Inte den andra skiten som tobaksbolagen fyller ciggen med.

    Att sluta rakt av ger abstinens som är för j-g, i ca 10 minuter åt gången.  Sen försvinner den. Till nästa gång. Inget man dör av, inget som gör en rubbad. Hitta nåt som distraherar under de där tio minuterna.  Efter 2-3 veckor utan cigg eller sluta-röka-grunkor är man ganska rökfri. Abstinensen är borta, det sug man känner handlar mer om en vana än om faktiskt abstinens.

    Jag slutade röka för drygt tio år sen. Tycker fortfarande att det luktar gott, men skulle aldrig falla mig in att prova röka igen. Däremot är jag aldrig röksugen. Faktum är att jag knappt minns hur det var att vara rökare.  

  • Sneeze

    Alla kan visst sluta. Genom att säga till dig själv att du inte kan, och tillhandahålla nikotin låter du dig själv stanna kvar i ett onödigt beroende. Det är en omhuldad myt att det ska vara svårt att sluta.

  • Sneeze
    StarGate skrev 2013-10-17 19:50:52 följande:

    Tro mig, jag har försökt många gånger. Cold Turkey eller med olika nikotinhjälpmedel inklusive snus.


    När jag var liten rökte c:a 40% av folket. Idag är det färre, kanske nedåt 10%. Det är kanske dessa som inte kan sluta, även om majoriteten kunde.



    Alla kan sluta. Frågan är bara vad som krävs för att du ska säga till dig själv att nu är det nog. Jag har sett storrökare fimpa efter 40 års rökning utan att blinka.  Det handlar bara om att hitta rätta motivationen och bestämma sig. Vad är det som kan få dig att släppa ciggen för gott?
    Själv vaknade jag en dag och såg i ett ögonblickav klarsyn hur mycket tid som gick åt till rökningen. Handla cigg, kolla att det alltid fanns hemma, röka innan jag skulle göra nåt, efter jag gjort nåt.... Jag planerade i stort sett min dag runt rökningen. Och när jag såg hur rökningen styrde mig, slutade jag. Och det gick så lätt att jag skämdes för att det tagit så många år innan jag slutade.

    Sluta säg till dig själv att du inte kan. Fråga varför du ska fortsätta röka, vad ger dig ditt beroende som inget annat kan tillhandahålla? Och hur skulle ditt liv förändras om du inte rökte? Vad skulle bli bättre/sämre? Och börja intala dig att du kan. Du är inget hjälplöst offer som tobaksindustrin säger, du bestämmer själv över din kropp.  

     
  • Sneeze

    Tyvärr bryter man ju ingen vana om man envisas med elciggen. Och det är vanan, inte nikotinabstinensen som är problemet med att sluta röka. För röksugen håller i sig ca 10 minuter åt gången. Och för varje gång man avstår en cigg, eller nikotin i någon form, så dröjer det längre mellan varje "sug" och de gör över allt snabbare. Men göder man nikotinbehovet med tuggummi eller liknande och dessutom underhåller vanan med cigarettattrapper förlänger man vanan och beroendet. Även om du inte röker riktiga cigaretter så är du i beroende och vana fortfarande rökare.

    Tro mig, jag kan alla ursäkterna, jag har rökt själv i många år. Och provat att sluta flera ggr utan att egentligen vilja. Det finns alltid en ursäkt att fortsätta röka.

  • Sneeze

    Jo, jag är lite tjatig.

    Men grejen med fakesnus och fakecigg är att det är tobaksbolagen som köper upp patenten på dom också och börjar tillverka egna, vilket innebär att man fortsätter att göda dem. även om man slutar nyttja "riktig" tobak.

    Jag är ingen rökhatare, jag blir inte galen om en rökare blåser rök åt mitt håll. Däremot tycker jag att alla dess punktförbud, att inte röka här och inte röka där, är löjligt. Förbjud tobak helt. Tillverkning, försäljning, användning och innehav. Det är en stor folkhälsobov, det är alla överens om. Så varför dutta med ett förbud här och ett där? Men man vågar inte gå emot tobaksbolagen. Det är för stora pengar på spel. Det finns inget så lönsamt som att sälja sånt folk blir beroende av. 

Svar på tråden KOL, lungcancer och hjärtinfarkt