Inlägg från: gbgumman |Visa alla inlägg
  • gbgumman

    Vill du anta utmaningen?: Köpstopp och sparmål 25 oktober 2013- Juni 2014

    Jag antar utmaningen

     Mål

    60 000 kr till en resa

    Utmaning 

    Leva mindre lyxigt inte unna oss en massa, fortsätta ha koll på matkostnaden utan kompromissa på kvallite.

     Startpott 

    23 000 kr. i resekassan

    Räknar med att sätta in 6000 kr lönen kring jul hoppas på mer.  

  • gbgumman

    Loggade just in på kreditkortet för november (vi använder bara kredikortet) Summan där är nu på 14000kr. Perfekt. 11000kr mindre än denna månad. Både mannen och jag är nu förbjuna att använda kortet fram till söndag. 

  • gbgumman

    Svårt julmånaden. Alla pengar som ska användas är till julen. Idag handla jag all julmat och använde bonusen på coopkortet. Julmaten blev gratis. Köpte en julklapp till svärmor och mamma. Inte så dyra. Målet denna månad är att gå runt.

  • gbgumman

    Japp och rullat alla köttbullar och bakat lussekatter. Hann med en löparrunda, handla två julklappar, och fika med mina föräldrar. Klockan 8 i morse var jag på Coop

  • gbgumman

    Vi spar varje månad en fast summa. Denna är inte medräknad när jag nu spar till vår resa. Vet inte hur mycket vi kommer kunna spara. Hoppas på 5000kr extra varje månad.

  • gbgumman
    Livsnjuterskan skrev 2013-12-03 21:32:55 följande:

    Jag tänker mig en variant av köpstopp under 2014, men hittade ingen egen tråd om just det, så jag hänger med er här en stund.
    Mitt mål är att göra mig skuldfri innan 40.
    Fem år kvar, men hoppas att det inte tar riktigt så "lång" tid.
    Har redan i år satt undan pengar och nu betalt av EN av mina skulder.
    DET är verkligen peppande!
    Nästa skuld är större och kommer ta längre tid att få ihop till (men jag kommer å andra sidan äga mitt boende när jag är färdig),
    men om jag siktar högt så ska jag ha kommit halvvägs i slutet av nästa år.
    Men, det är ett lite väl högt mål kanske...
    Nåja, den som lever får se!

    Mitt köpstopp består i
    -INGA kläder till mig
    -Hålla budget på kläder till dottern (och troligen inte behöva nyttja hela beloppet)
    -Dottern och jag får 100:- var i månadspeng och det ska täcka discon, biobesök, badinträde, cafébesök, frimärken, presenter (tanken är att vi så långt det går INTE ska köpa presenter utan tillverka egna)
    -Hålla budget på maten (här kan vi snåla på hemmamaten - men jag vill inte frångå ekologiskt och kvalité-  för att äta ute om vill och tillåta cafébesök så länge det är inom budgeten.)
    -Inga köp av onödiga prylar till varken mig eller dottern (eller ja, hon får köpa vad hon vill för sin månadspeng men jag kommer inte lägga till något om hennes peng inte räcker och min peng får bara gå till det jag nämnt ovan)
    -Jag sätter undan en summa varje månad till underhåll av bil och bostad och de pengarna ska bara gå till sånt som verkligen behövs (exempelvis INTE nya tapeter)
    -Vi får lov att tanka bilen med max 800:- varje månad. För att peppa oss att använda bilen mindre i vardagen så får vi spara överblivna bensinpengar och göra längre resor till släkt som bor en bit bort.

    Dessa regler kanske en del tycker är för långt ifrån ett köpstopp, men för att uppnå mitt mål så tror jag det är viktigt att inte leva allt för snålt. Det krävs att jag håller i budgeten i 2,5-3,5 år för att nå fram och det viktigaste nu är ju att hitta en budget som håller och att ändra sitt beteende. Att ändra tankar kring behov, önskan, prylar osv.

    Jag har läst alla era inlägg här och ser att ni kämpar på bra. Jag blir så glad när jag ser att folk tar tag i sin ekonomi, oavsett utgångsläge. =)


    Alla jobbar utifrån sina förutsättningar och mål. Att betala av skullder låter som ett av de vettigaste. Vi har höga inkomster men också ett högt mål. 60000 innan sommaren. Har tror jag 25000kr nu. Vi handlar det vi känner att förväntas av oss som en del julklappar och julmat. Men kläder, café/restaurangbesök, småköp (vilket jag är mästare på ) går helt bort. Har även koll på matpriserna och tummar inte på kvalité och ursprung (hel del eko). Tycker det är kul att utmana sig.
  • gbgumman

    Ska ut med jobbet ikväll. Skulle vilja ta ett glas vin till maten men hoppar nog över det. Jobbet betalar mat men alkohol får man betala själv. Känner mig duktig.

  • gbgumman

    I helgen blev det riktigt bra. Helgerna är det svåra.
    Handla: vintervantar till sonen på åhlens. med rabattkupong. Blev inte dyrt
    Mat blev ganska dyrt men köpte julskinkan som var ekologisk.
    Köpte även en sak till jobbet men det kvittot ska jag skicka in.
    Köpte även en onödig sak. Bandysrumpor till sonen. Han önska det så mycket för alla i laget har. 80 kr där. jaja svårt att dra in barnen i sparandet.

  • gbgumman
    Stokke skrev 2013-12-10 10:01:36 följande:
    I söndags var jag på jakt efter nya kläder. Handlade hem tre byxor, en skjorta, två stickade koftor, en tröja, en blus.

    Jag skulle på ett event med jobbet idag och var verkligen i behov av något nytt att ha på mig. Tyvärr är jag hemma och genom förkyld idag. Så kläderna får åka tillbaka till affären.

    För jag inser att jag handlade nya kläder bara förvarar jag skulle iväg idag.

    Ett par jeans ifrån Kappahl för 499kr kommer jag att behålla. Dels hade jag på mig dem igår och alla mina byxor är för små. Men allt annat får åka tillbaka till affärerna.

    Så tråkigt med en karensdag. Försvinner en del lön i januari. Men jag vill inte smitta ner mina kollegor, och jag träffar mycket folk i mitt jobb, både kunde och kollegor.

    Karensdag är skittrist. Det händer att jag trycket i mig några alvedon c-vitamin nässpray och ett par koppar kaffe och går till jobbet. Drar jag någon gång på mig en stannar jag hemma minst tre dar för då är det redan kört.
  • gbgumman

    Fick krediträkningen för november. Den var på endast 14000kr. Månaden innan var den på 25000kr vi kommer minst kunna lägga undan 6000kr extra, förhoppningsvis 10000kr

    Loggade in och kolla dec räkningen. Endast uppe i 7000kr. Hoppas inte den blir högre än 12000kr.

Svar på tråden Vill du anta utmaningen?: Köpstopp och sparmål 25 oktober 2013- Juni 2014