• Linthe

    Vill du anta utmaningen?: Köpstopp och sparmål 25 oktober 2013- Juni 2014

    Följer

  • Linthe

    Jag hänger med här. Kommer inte att ha helt köpstopp men verkligen tänka på vad pengarna läggs på. Har betalat av alla små skulder och krediter i år, bara bolån och studielån kvar nu.

    Kom precis hem från en två veckors semester i USA och där gick givetvis en hel del pengar men dessa var ihop sparade innan. De flesta julklapparna är redan inhandlade (de flesta i USA) så nu ska det snålas och byggas på sparandet istället.

    Vinterkläder är också inhandlat så det ska inte bli några stora utgifter på kläder framöver. Handlar mycket begagnat och rea och rabatter utnyttjas när tillfälle ges.

  • Linthe

    Har skrivit matlista för kommande vecka och handlat utifrån den. Hade mycket hemma redan så det blir en billig vecka. Behöver kanske komplementera med lite mjölk, frukt och grönsaker bara.

    Ska försöka göra lika varje vecka för att slippa småhandla varenda dag och därigenom få ner matkostnaderna och onödiga impulsköp som det kan bli om man är hungrig när man handlar. Det enda inköpet som inte stod på listan var radio/tv julkalendern men det skulle ju köpas ändå så det var detsamma när.

  • Linthe
    Stokke skrev 2013-11-24 21:30:52 följande:
    Vi har köpt 3 av 7 julklappar. Känns jätte bra att vara klar med några.

    Tyvärr kommer vi antagligen att behöva köpa en ny torktumlare, våran krånglar och tvätten blir aldrig torr.

    Hur har ni andra det?
    Behöver ni ha torktumlare? Jag har torkställning som går att vika ihop där tvätten hängs. Sparar både på el och sliter mindre på kläderna. (Men visst skulle det vara bekvämt med en torktumlare ibland).

    Julklapparna är så gott som klara, kanske ska köpa några ramar bara till skolkorten som mormor och farmor ska få.

    Har rensat hemma och lagt ut massor med annonser på Tradera i helgen, hoppas att kunna få in några kronor där nu för det var mycket utgifter och lite inkomster denna månad. Maken säljer förhoppnignsvis en bil i veckan också så då blir det lite pengar över där också (ska byta till en billigare bil).

    Köpstopp har det tyvärr inte varit men jag satsar nog mer på det efter jul/nyår.

    Har bara ett planerat inköp framöver och det är en garderob men hittat en på IKEA för 699 kr och har presentkort där på 600 kr så det blir en "billig" garderob. Det är ett nödvändigt inköp för vi har väldigt ont om förvaring hemma, inte en enda klädgarderob så allt har förvarats i byråer och det funkar inte riktigt.
  • Linthe
    romlen skrev 2013-12-17 13:51:49 följande:
    Har nu bakat ännu en omgång bröd med min bakmaskin som jag "tjänade" 600:- på att köpa

    Vi har även haft en oöppningsbar sparbössa där vi lagt i alla kontanter vi fått (som tex försäljning av saker på blocket mm.) Har haft den som semesterspar!
    Var tvungen att öppna den häromdagen för att kolla så att det inte låg några 50-lappar i utan metallremsa på (de går ju ut nu i dec)
    Hela familjen blev så förvånad när vi insåg att det var över 6200:- i burken! Pengar som vi inte ens märkt att vi sparat!
    Bra semesterpengar som nu satts in på banken i väntan på semester!

    Åh vad härligt! Har en burk jag samlar mynt i men har även börjat stoppa undan lite sedlar nu. Sällan jag handlar med kontanter men ibland blir det ju lite smått. Har inte så mycket pengar men kanske ett par tusen. Det värsta är ju att få in mynt på kontot nu för tiden. Närmsta bank med myntautomat ligger 6 mil bort men har ärenden dit ibland så jag får väl passa på vid tillfälle att tömma "grisen".
  • Linthe

    Ja småhandlande är nog den största boven här också. Var duktig ett tag och gjorde matlista och veckohandlade utifrån den. Blev mindre onödiga inköp och handlande på tom mage. Måste försöka igen efter nyår men vill gärna ha lite hjälp av övriga familjen som tyckte iden var bra så länge jag hittade på all mat...

  • Linthe

    Stokke, men det är ju ändå sånt som ska betalas så det är väl lika bra att det dras direkt. Och skatten du betalar extra får du ju igen, eller slipper betala sim restskatt.

    Vad är rikskort förresten?

  • Linthe

    Oj vad härligt med oväntade inkomster. Brukar mest vara utgifter som kommer oväntat annars.

    Ska söka nytt jobb efter nyår som skulle öka på mina inkomster en del men har inte riktigt rätt erfarenhet så chanserna är väl inte de bästa. Får hoppas på dålig konkurrens om jobbet .

  • Linthe

    På samma ställe jag jobbar idag men som chef över mina nuvarande kollegor. En grupp administrativa assistenter inom kommunen. Har ingen erfarenhet som chef så det kan ju vara där det brister, i övrigt är jag ju insatt i verksamheten och vad alla gör.
    Ska söka i alla fall så får vi se hur det går.

  • Linthe

    Stokke, vi jobbar inte efter något alls just nu vad jag vet. Har knappt haft en chef då hans tjänst mest varit inriktad på ekonomi. Nu blir det en delad tjänst med en som tar ekonomin och en personalen så då kanske det blir lite bättre på alla delar.

Svar på tråden Vill du anta utmaningen?: Köpstopp och sparmål 25 oktober 2013- Juni 2014