• ladyblue78

    Pergotime november 2013, tagning ett: action

    Hej hoppar in i tråden jag med! 
    Är ny på fl och detta blir min första prego behandling. Fick e-recept igår + diagnosen pco utan ägglosning.  

    Jag har inte fått några tabletter för att få en menstruation, gjorde vul förra veckan och slemhinnan var 5mm (så antar det inte behövdes?).

    Kommer köra igång snarast, ska hämta pillerna på apotek bara.. Pirrigt, efter år av prövande och utredande så känns det som man hamnat några steg närmare möjligheten att få bli mamma.  

  • ladyblue78
    TheStrange skrev 2013-11-07 08:24:17 följande:
    Ja, visst är det lite samma känsla som när man försökte utan ppiller första gången? :D Det känns liksom nytt och pirrigt igen, även om man har kämpat hur länge som helst!
    Ja precis så!! Känns lite mindre jobbigt just nu. Nu jäklar ska stackars gubben få jobba  

    Någon som har tips angående hur/när man borde ta tabletterna (med mat etc)? Hade era apotek pillerna hemma?  

    Har läst många blir illamående, så funderar på om man borde bunkra upp med salta kex & boka av alla större arrangemang..  
  • ladyblue78

    Tablett ett tagen. Känns så surrealistiskt!! Har ni bokat vul själva? Josefine på mina papper står man ska göra gravtest på 35e dagen från senaste mensens första dag. Vet tyvärr inte mer.

  • ladyblue78

    Tack! Vad märkligt jag fick ett schema & recept och ett nummer att ringa vid frågor Tillhör Skånes landsting, undrar om det är kopplat till något sånt. Fick du några bieffekter på tabletterna (pergotime)? Jag hoppas du får trevliga svar från gravtest, vore ju märkligt att din ägglossning skulle försvinna om du får den vanligtvis.

  • ladyblue78

    Jag kan fixa bild på pappret jag fick och prova ladda upp om ni vill? Tagit tablett två idag, har molande magvärk, skittrött och fick värme/feberkänsla inatt. Plus laktos mage, men tror fem dagar magvärk är värt det om det här nu funkar! Tråkigt Josefine men håller tummarna för att nästa går vägen.

  • ladyblue78

    Fick ni väldigt ont i äggledarna / nedre delen av magen av era tabletter? 
    Har fått mer och mer ont, hoppas på att det är något ägg som vill komma fram och inte någon cysta som jävlas med mig. Gråter

  • ladyblue78
    Sötnos skrev 2013-11-10 10:37:49 följande:
    Jag har som sagt fått bekräftat att ett ägg är 16 mm och innan det har jag haft känningar typ små hugg/ilningar vid äggstockarna.. Inget jättejobbigt men har aldrig känt något sådant ännu. Jag tycks inte ha ägglossat ännu så frågan är hur det kommerkännas.. Vilken dag är du på?

    Tog tablett tre 21.15 ikväll. Just nu har jag bara mollande värk, känns som mensvärk för mig men intensivare på något sätt och mer utåt sidorna. 
  • ladyblue78
    metda skrev 2013-11-10 22:05:57 följande:
    Tog femte och sista tabletten imorse. Och nu mår jag riktigt illa. Fick även min första blodvallning nyss när jag torkade golven nere i tvättstugan :/

    Spolning och VUL imorgon, lite småläskigt när de skickat med smärtstillande som man ska ta en halvtimme innan.
    Hoppas det går bra och att det inte är lika läskigt som det låter!! Hjärta
  • ladyblue78
    Sötnos skrev 2013-11-11 13:53:24 följande:
    den här bilden känns änna lite missvisande. överallt står det att ÄL efter pergotime sker kring dag 4-10 efter att man tagit sista tabletten.. :) känns som det oftare är senare än tidigare också...

    Detta är allt jag fått från min gynekolog på kr. Kan jag få ägglossning tidigare? Eller senare? Hon sa även vid möte att älska test är missvisande för pco patienter. Känner mig så förvirrad. Kanske borde ha sex varje dag fram till bim.
Svar på tråden Pergotime november 2013, tagning ett: action