• SaraBN

    Pergotime november 2013, tagning ett: action

    Hej, får jag vara med här?

    Jag äter Pergotime tros egen äl i väntan på IVF (har endometrios) . Jag har ätit en omgång, men fick sexförbud pga för många blåsor.

    Körde istället halv dos denna gång. Var på VUL igår och hade en blåsa på 16 och en på 13 (cykeldag 10).  Precis som Sötnos!

  • SaraBN
    Sötnos skrev 2013-11-09 14:11:46 följande:
    SaraBN, verkar jättebra ju om du bara är på dag 10! :) hur lång cykel har du?



    Jag har 29 i snitt, men det kan variera från 25-33. Du då? :)
  • SaraBN
    Sötnos skrev 2013-11-10 05:42:20 följande:
    Sara, jag har 30. Någon gång har jag hatt 29 men annars väldigt regelbunden. Inte fått något positivt ÄL test ännu dock. Hört att ägget växer 2mm per dag så då borde ju mitt vara 20 idag... Och där borde de va moget att släppa. Kan ägg bli övermogna?

    Min läkare sa också ungefär 2 mm per dag och att ägglossningen kommer att ske idag, i morgon eller senast på tisdag. Nu till en fråga som är jättedum: Om flera ägg släpper, sker det då samtidigt? Eller har man fler ägglossningar på samma månad? P.S. Min svägerska var oförklarligt barnlös och blev gravid på sin nionde kur. Graviditeten ledde till ett friskt barn.
  • SaraBN
    Sötnos skrev 2013-11-10 10:37:49 följande:
    Känner mig lite orolig. 16mm i fredags morse och fortfarande inget positivt ÄL test.. hur kan det stämma? Är det vid 20 som det släpper eller hur stort är ägget när ett test kan bli positivt?  Så vitt jag vet kan flera ägg släppa vid olika tillfällen.. kanske vanligast att de sker inom 1-5 dagars mellanrum men kan säkert  hända med längre mellanrum också...

    Jag har som sagt fått bekräftat att ett ägg är 16 mm och innan det har jag haft känningar typ små hugg/ilningar vid äggstockarna.. Inget jättejobbigt men har aldrig känt något sådant ännu. Jag tycks inte ha ägglossat ännu så frågan är hur det kommerkännas.. Vilken dag är du på?

    Jag gjorde ÄL-test nu och fick inte heller utslag.
  • SaraBN

    Sötnos, jag fick fullt utslag på ältestet idag kl 19. Hur gick det med ditt kvällstest?

  • SaraBN
    Sötnos skrev 2013-11-12 20:02:08 följande:
    INGET igår och inget idag! Frågan är om jag inte missat det.. men ändå konstigt för jag försöker även följa mitt sekret och det är först idag som det slutat vara mjölkigt - och det ska ju vara genomskinligt för ÄL.. dag 19 (som brukar vara min temphöjning) är på torsdag för mig så jag hoppas sååå jag får utslag imorgon på testen



    Jag skulle lita mer på sekret än på äl-test. Hade du låtit kisset svalna innan du testade? Jag har tabbat mig där några gånger och testat när det fortfarande är varmt. Då får jag inget utslag.

     Om du inte har äl denna månad ökar de dosen och så får du det nästa månad. :)
  • SaraBN
    Nin skrev 2013-11-13 15:37:15 följande:

    Ska man inte kissa på stickan direkt? oj det har jag gjort alla gånger.. säkert därför som jag inte har fått positivt.
    Det finns olika test, men med de jag har ska man vänta. De du har kanske man ska kissa direkt på, men du kan ju testa att kissa i något vänta lite nästa gång. Jag vet inte varför man ska vänta med mitt test, men det verkar ju påverka provresultatet.
  • SaraBN
    metda skrev 2013-11-13 18:18:30 följande:
    Idag var jag på VUL, väldigt orolig för att det skulle vara för många stora ägg, men jag hade bara en stor, 19mm, sedan hade jg två på 12mm som inte rört sig sen i måndags och en på 11mm som he växt mycket nu se senaste dagarna, för den var inte där i måndags.

    Jag fick iaf en sån där ägglossningsspruta så att inte de andra äggen skulle hinna växa till sig till ägglossningen. Tog ett äl test nyss på skojs skull som var starkt och positivt! :) så ikväll och imorgon sexar vi för fullt och håller tummarna!
    Håller också tummarna för er! Glad
  • SaraBN
    Sötnos skrev 2013-11-13 18:42:20 följande:
    Va?? Låta kisset svalna?? Det står ju ingenstans! Hur länge?
    Till rumstemperatur, så minst en kvart. Jag kissade, hade sex och testade sen, haha! Jag har köpt mina tester på billiga tester. 
Svar på tråden Pergotime november 2013, tagning ett: action