• Majken33

    Pergotime november 2013, tagning ett: action

    Hej tjejer. Vad glad jag blev av att hitta en så trevlig och upplysande tråd. Tack för allt ni delar med er! 

    Sitter som bäst och väntar på min eventuella mens (har ingen egen ägglossning och oregelbund mens) för att nu starta igång med Pergotime. Första försöket. Första barnet.

    Min läkare sa att jag skulle vänta typ 40 dagar... så det kan ta en vecka till. Så jag väntar och längtar och går runt och inbillar mig att jag redan är gravid... Obestämd

  • Majken33
    Sötnos skrev 2013-11-20 11:26:35 följande:
    det är helt sjukt hur mkt man kan inbilla sig!! jag sitter nu med molvärk och har 5 dagar till BIM. fy sjutton vad jag tror att jag är gravid... kommer bli så besviken när mensen kommer på måndag... :(

    chansen är nog ganska liten att det tog sig. vi hade sex på kvällen samma dag som ägget var 16 mm på morgonen, en fredag. Måndag och tisdag som kom hade vi sex men sambon lyckades inte komma.. sen inget mer... släppte ägget på söndagen när det var 20 mm så kanske det är en bra chans, men 1 gång? Känns avlägset.........   Hur vanligt är det att spermierna överlever i flera dagar?
    Jag känner också efter och har varit lite spänd i magen några dagar och har lite flytningar som jag inte brukar ha... men det hänger säkert ihop med att mensen borde komma. 

    Jo, men spermier kan ju överleva i 3-5 dagar har jag läst. Och det kan väl även komma lite försats även om han inte kom "ordentligt". Det brukar ju inte rekommenderas att ha avbrutet samlag som preventivmedel. Men när man vill bli gravid så händer det så klart inte...(?) Sen är det ju mycket annat som ska klaffa. Även om ägget blir befruktat så ska det ju lyckas fästa också... Håller tummarna!  
  • Majken33

    Oj vad många som har typ mensvärk just nu... Jag känner bara svagt, stramande. Ibland tror jag att jag inbillar mig eller har magknip men det har varit till och från i fem dagar nu... 

    Ladyblue78: Om du har jätteont efter att ha ätit Pergo kanske du borde kontakta läkaren dock..? Eller tror du det är ägglossning? 

  • Majken33
    Novabusen skrev 2013-11-20 19:39:26 följande:
    Fick precis kramp i vänstra sidan så jag vek mig :( Tog ett ÄL-test för att kolla och det var superpositivt. Starkare teststreck är kontrollstreck. Wierd... Hade ju ägglossning enligt kroppsliga symtom i måndags...
    Man slutar aldrig förundras av kroppen :S
    Det är både spännande och lite skrämmande att mixtra med hormoner... 
    Vad synd att äggen var på fel sida. Nästa gång!  
  • Majken33
    ladyblue78 skrev 2013-11-21 11:50:10 följande:
    Min molande värk har lagt sig, har ont i ryggslutet och fått "hugg" i nedre delen av magen några gånger i morse. Skrämt skiten ur sambon för dom gör verkligen skitont huggen. 

    Enligt 1117 så är det ingen fara så länge jag inte blöder, men det är ju jobbigt ändå. Hon på 1117 sa det kunde vara tidiga tecken på graviditet och det var ju lite roligare att höra.

    Jag har inte haft några konstiga flytningar efter pregopillerna, glasklart men bara olika tjockt.

    Hoppas det går bra för dig Nin!!  
    Vad bra att du ringde och vilket roligt svar. Håller tummarna för dig! 
  • Majken33
    Sötnos skrev 2013-11-21 19:16:18 följande:
    Tog ett test nu. Toknegativt.

    Det visst jag ju redan.. åhh!
    Åh! Vet hur tråkigt det är Obestämd Men det är inte kört än... 
  • Majken33
    SaraBN skrev 2013-11-21 20:35:18 följande:



    För att mina bröst blev enorma igår. Precis som de alltid blir 7 dagar innan mensen.

    Jag har trott att jag har varit gravid varje månad i två år. Varje gång har jag blivit lika besviken. Jag orkar liksom inte längre.

    Du kan fortfarande vara gravid - du vet ju att det är för tidigt att testa, eller hur?
    Usch, det låter sorgligt... Det är jobbigt att bli besviken. Hoppas du snart får ett plus! 
  • Majken33

    Jag hänger med till nästa månad. Jag ska först äta provera 10 dagar och sen börja med min första pergo-kur, enkel dos. 

    Ni som har koll på listan, skriv in Joseeefiine här, inlägg #217?  

  • Majken33

    En fundering... någon som vet? 

    Min gynekolog sa att jag kunde börja äta provera (för att få en blödning eftersom mensen inte kommer) c:a dag 40. Själv är jag sugen på att starta så fort som möjligt. Jag hade ingen ägglossning och hade neg på gravtest. Tror ni det har någon betydelse om man börjar redan dag 35 eller 37?  

  • Majken33
    ladyblue78 skrev 2013-11-24 16:59:40 följande:
    Ägglossning brukar vara cirka mitt i din menstruationscykel, från dag 12-19 kan det "lossna" om cykeln är på 28 dagar. Så under de dagarna skulle vi ha sex helst/minst varannan dag. Fick ett schema med mitt pergotime recept där jag hämtar mitt svar från. Enligt min gynekolog funkar inte äl test bra på pco tjejer, våra värden kan växla hej vilt typ. Har läst här på familjeliv att ägg växer ca 1,5-2 mm/ dygn. Vet inte när du haft äl men på dag 22-25 (alltid räknat från senaste mensens första dag) kan de ta blodprov för att se om du haft någon. Vet inte om ägg tillbakabildas? Har en vecka till BIM nu, blir knäpp på att vänta. Känns som alla tankar kretsar kring "detta" nu, skitjobbigt och sambon förstår inte. Han är så inställd på att jag redan är gravid, jag har haft massa olika krämpor jag Inte brukar ha men vågar inte tro att det tagit. Hur ska jag veta om detta är normala äl besvär när jag aldrig haft spontan äl.
    En vecka är lååång... Håller tummarna. Är du testoman? Jag försöker inte testa för mycket för jag tycker det är jobbigt att bli besviken - men det kanske kan synas nån dag innan BIM? 
Svar på tråden Pergotime november 2013, tagning ett: action