Anonym (allergifia) skrev 2013-11-16 12:53:17 följande:
Vad märkligt. Jag har lärt mig tvärtom av mina läkare. Allergi är allvarligare än intolerans. Är du allergisk mot något, så får du svåra reaktioner av minsta lillla av det ämnet. Är du intolerant så krävs det större mängder innan du reagerar. Tex lakosintolerans. De kan äta laktos, om det tar tabletter med enzym som bryter ner laktoset. Har en släkting som är glutenintolerant, men hen tål små mängder gluten.
Men min läkare kanske är ute och cyklar?? Blir glad för mer info, för jag är ingen läkare.
Din läkare måste vara konstig. Glutenintolerans är inte alls så att man klarar större mängder. Gluten skadar tarmluddet, och tarmen, även en liten mängd gluten. Visst, man får inte allergichocker av gluten, men man skadar tarmen och det är verkligen inte bra.
Man kan vara allergisk utan att reagera på mindre mängder, alla har olika kraftig allergi. Vissa mjölkproteinallergiker får anafylaktisk chock av en droppe mjölk på huden, andra får "bara" ont i magen.