Inlägg från: Anonym (tur för dig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tur för dig)

    Komjölksproteinallergi VS laktosintolerans

    Anonym (allergifia) skrev 2013-11-14 15:24:24 följande:

    Exakt! Jag är glutenintolerant, men ej allergisk. Det innebär att jag tål små mängder gluten. Typ när det står "spår av gluten" och sånt på paketet.

    Jag är mjölkproteinintolerant, samma sak där. Tål spår av mjölkprotein. Tål däremot jag laktos bra! Men undviker, utom i mediciner med laktos i. Eventuellt.
    Tur för dig att du gör det. Många mjölkproteinallergiker gör det inte.
  • Anonym (tur för dig)
    sextiotalist skrev 2013-11-16 10:48:55 följande:
    Jag har lärt mig att det minsta spår av gluten är förödande för en glutenintolerant (bryter ner tarmluddet direkt), men däremot så kan allergiker klara av lite, lite gluten. Men jag kan ha fel.

    Laktos är ju den kolhydrat som finns i mjölk, men jag misstänker att det är svårt att hitta någon produkt som innehåller laktos, men inte möjlkprotein (men jag tvivlar inte på att de finns) 
    Du har så rätt, det finns inga. Så någon komjölksproteinallergiker är hon inte.
  • Anonym (tur för dig)
    Anonym (allergifia) skrev 2013-11-16 12:49:55 följande:

    Men jag är inte mjölkproteinallergiker. Jag är mjölkprotein-intolerant. Man kan vara det, tydligen enl min läkare.
    Konstig läkare. Även laktosfria produkter innehåller mjölkprotein...
  • Anonym (tur för dig)
    Anonym (allergifia) skrev 2013-11-16 12:53:17 följande:

    Vad märkligt. Jag har lärt mig tvärtom av mina läkare. Allergi är allvarligare än intolerans. Är du allergisk mot något, så får du svåra reaktioner av minsta lillla av det ämnet. Är du intolerant så krävs det större mängder innan du reagerar. Tex lakosintolerans. De kan äta laktos, om det tar tabletter med enzym som bryter ner laktoset. Har en släkting som är glutenintolerant, men hen tål små mängder gluten.

    Men min läkare kanske är ute och cyklar?? Blir glad för mer info, för jag är ingen läkare. 
    Din läkare måste vara konstig. Glutenintolerans är inte alls så att man klarar större mängder. Gluten skadar tarmluddet, och tarmen, även en liten mängd gluten. Visst, man får inte allergichocker av gluten, men man skadar tarmen och det är verkligen inte bra.

    Man kan vara allergisk utan att reagera på mindre mängder, alla har olika kraftig allergi. Vissa mjölkproteinallergiker får anafylaktisk chock av en droppe mjölk på huden, andra får "bara" ont i magen.
  • Anonym (tur för dig)
    sextiotalist skrev 2013-11-16 13:07:49 följande:
    Det finns grader av allergier, vi har mycket allergier kring oss, och vissa allergier är dödliga, andra blir det bara irritation och jag känner de som har glutenintolerans, där har de separerade skärbrädor, eftersom den minst lilla gluten förstör slemhinnan direkt, men det har de inte hemma hos min väninna, vars yngsta är glutenallergiker, han får en liten reaktion om han får lite, lite gluten i sig, men får han större mängder så får han en allergireaktion
    Så din väninna skadar medvetet sin sons tarmar? Det låter kanske inte så himla bra.
Svar på tråden Komjölksproteinallergi VS laktosintolerans