• bradfi­eld
    Äldre 14 Nov 15:24
    4613 visningar
    12 svar
    12
    4613

    Oro över flytt från Australien.

    det räcker med ett tillfälligt uppehållstillstånd för anknytning till sig för att få arbetstillstånd (det ingår i uppehållstillståndet). Det får hon i två år tror jag innan hon kan söka permanent. Hon kan söka PUT direkt om ni redan varit sambos under två år, men det antar jag att ni inte varit.

    Är du svensk medborgare är du inte försörjningsskyldig  som jag uppfattat det men iom att ni är sambos så kommer ju hushållets inkomst kollas om hon söker försörjningsstöd. Så det blir ändå du som försörjer henne. När hon ansöker kommer ni få frågan om hur försörjningen kommer se ut. 

  • bradfi­eld
    Äldre 14 Nov 15:26
    #8

    Svensk medborgare blir hon inte direkt. Man kan ansöka om det efter tre år i Sverige tror jag. Men man måste inte vara medborgare för att ha rättigheter när man väl är i landet. Dock så får hon ju inte rösta och så kan hon bli hemskickad om hon begår brott. Gör ni slut under tiden hon har tillfälligt uppehållstillstånd är grundregeln att hon inte får stanna i landet (finns vissa undantag).

  • bradfi­eld
    Äldre 14 Nov 15:40
    #10
    KarlE skrev 2013-11-14 15:36:10 följande:
    Tack så jätte mycket för svar. Det låter ju bara enklare och enklare att flytta hit. 
    Ja det är rätt enkelt. Tänk på att då vi har stora flyktingströmmar från Syrien nu och deras ansökningsprocesser prioriteras så kan det ta uppemot 10 månader att få uppehållstillståndet, även om ni ansöker på webben. Ansök inte på papper, det tar för lång tid.
Svar på tråden Oro över flytt från Australien.