Sötad kondenserad mjölk?
Hej!
Hoppas någon kan hjälpa mig. Jag ska baka en kolapaj imorgon men blev osäker på receptet.
Fyllningen består av:
1burk kondenserad mjölk (finns bland bakartiklarna i affären)
1 dl socker
1 dl sirap
125 gram smör
man kokar på svag värme i kastrull 15-20 min.
Blev osäker på om det ska vara sötad kondenserad mjölk eller osötad eftersom det ska till så mycket socker och sirap. Den sötade är väl vanligast.
Anledningen till att jag inte gör Dulce de leche är för att jag dels inte har tid och dels för att jag vill ha en tjockare kola och det är lättare att kontrollera konsistensen när man kokar den direkt.
Kan göra vanlig kolasmet på grädde, sirap socker (...) men har 2 burkar sötad kondenserad mjölk hemma men inte tillräckligt med grädde så tänkte försöka använda dem.
Funderar om jag ska göra något av följande:
Följa receptet helt och använda sötad mjölk
Dra ner lite på sockret och använda sötad mjölk
Använda enbart den kondenserade mjölken till att koka kolakrämen (och kanske lite smör )
Någon som har en aning om hur det ska vara?