• Idun

    Sötad kondenserad mjölk?

    Hej!

    Hoppas någon kan hjälpa mig. Jag ska baka en kolapaj imorgon men blev osäker på receptet.
    Fyllningen består av:

    1burk kondenserad mjölk (finns bland bakartiklarna i affären)
    1 dl socker
    1 dl sirap
    125 gram smör 

    man kokar på svag värme i kastrull 15-20 min.

    Blev osäker på om det ska vara sötad kondenserad mjölk eller osötad eftersom det ska till så mycket socker och sirap. Den sötade är väl vanligast.

    Anledningen till att jag inte gör Dulce de leche är för att jag dels inte har tid och dels för att jag vill ha en tjockare kola och det är lättare att kontrollera konsistensen när man kokar den direkt.

    Kan göra vanlig kolasmet på grädde, sirap socker (...) men har 2 burkar  sötad kondenserad mjölk hemma men inte tillräckligt med grädde så tänkte försöka använda dem. 

    Funderar om jag ska göra något av följande:
    Följa receptet helt och använda sötad mjölk
    Dra ner lite på sockret och använda sötad mjölk
    Använda enbart den kondenserade mjölken till att koka kolakrämen (och kanske lite smör Flört

     Någon som har en aning om hur det ska vara?

  • Svar på tråden Sötad kondenserad mjölk?
  • Idun

    Alltså man ska öppna burken och hälla ut krämen i kastrullen ihop med de andra ingredienserna. :)
    Man kan göra så också tydligen. Men är rädd att det blir för sött eftersom mjölken redan är sötad när man tillsätter massa extra socker..

  • Idun

    jag gjorde paj med mördegsskal kola fyllning och bär till :) mycket gott. 
    Tror så här i efterhand att receptet menade osötat mjölk för jag tog sötad och kokade i kastrull och det blev lagom sött utan extra socker i ;)

    Men nästa gång gör jag en kolasmet på grädde, sirap med mera. Det är godare!

    Tack för hjälpen! 

Svar på tråden Sötad kondenserad mjölk?