• simmie

    Gravida efter IVF November 2013

    Hej tjejer! Jag är helt ofattbart lycklig efter att ha plussat i morse!

    Grattis till er alla som har plussat efter en/flera ivf-resor.

    Symptom: Har haft halsbränna sedan RD7 och dålig aptit senaste dagarna. Trodde det var biverkning av Lutinus men det var visst något mer där inne Sover sämre, har vaknat mitt i natten och varit superpigg!

    Japp, törst har jag läst som symptom på några andra.

    Limalie: vilken sen TD du har! Plussat tidigt?

  • simmie

    Cerisepink: vilket sätt du får starta den här resan på, stackare. Men livet i magen gör all möda värd.

    Jag är också otroligt svårstucken.. Inför ÄP fick man ju en kanyl insatt. Den sattes in en stund efter jag fått det obligatoriska lugnande medlet vilket hjälpte

    När får du åka hem? Och varför måste de sticka dig så mycket?

  • simmie

    Hej tjejer, låter som att det fortskrider fint här!

    Cerisepink: vilken konsekvens du har råkat ut för! Det är tydligen inte helt ovanligt med ös men din låter snäppet jobbigare. Tur att det finns sjukhus. Efter ÄP var jag otroligt svullen och spänd. Känslan var att jag ville "sticka hål på ballongen". Hoppas tömningarna ger den känslan, gör det lite lättare och andas om du förstår vad jag menar. Förstår dina tankar om resan, svårt läge men troligtvis tar du rätt beslut när du väl gör det.

    Angående molvärk; japp det är mest kvällen som gäller för min del med, speciellt när jag har lagt mig i sängen.

    Kan fortfarande inte tro att det är sant!! Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad!!

    Har ni berättat för någon ännu? I helgen ska jag berätta för mina systrar som vet om att vi höll på med IVF. Vi ska även berätta för min mamma, som tyvär har blivit sjuk och behöver lite goda nyheter.

    I övrigt håller vi tyst ett tag till.

  • simmie

    Limalie; inte ska de bli arga om du ringer till kliniken tidigare, tvärtom borde de bli superglada att de har lyckats

    Jag har TD på fredag, avvaktar att göra testet jag fick av kliniken tills dess. Är n e r v ö s inför det testet fast jag redan har gjort två superpositiva tester och känner mig supergravid!

    Sara: Fin mag-bild, men wow vilken skillnad! Vad hände?

  • simmie

    Sara84; om du är orolig (vilket jag helt och hållet förstår att du är), finns det då ingen möjlighet att få göra ett extra VUL tidigare? Just med tanke på vad som hänt förut.

    Hoppas att jag hinner få tid för VUL innan julen. När kan man se(?) att hjärtat tickar?

  • simmie

    Hej Choppen, vad kul att du är här och stort Grattis till ditt pluss!

    Ni har så rätt i att man inte vill skriva om sin lycka i ivf-tråden. Jag tror dock att det inger hopp till andra att det ramlar in lite pluss då och då.

    Choppen - strålande planering för att fira med sambon. För min del gick jag i närmare två år och funderade på hur jag skulle göra den bästa, roligaste, finurligaste överraskningen när plusset kom (speciellt i början, för det där plusset skulle ju komma när som helst). När vi väl hade kommit så långt som att ha genomgått IVF var de romantiska idéerna mer en krass verklighet och det blev typ… "älskling, det är nog ett streck där…eller?"

    Självklart är jag överlycklig, men det var lite svårt att ta in efter så mycket väntan, besvikelse och tårar inombords. Idag gjorde vi klinikens test som visade positivt det också och nu har det nog sjunkit in hos oss båda. 

    Choppen; Uppdatera oss hur det gick med sambon, om han behövde fler hintar!

    Limalie; jag ringde också till kliniken idag, fick tid om två veckor. Kommer då vara i vecka 7+0. BM sa att de är då man "brukar" göra det. Hälsa din klinik att de får snabba på lite

    Mina symptom: Öm i brösten, avsmak av viss mat, känner lukter betydligt mer än vad jag gjort förut, "mensvärk" som kommer i stunder och sen försvinner.

    5+0 idag..

  • simmie
    Sara84 skrev 2013-11-28 18:15:00 följande:
    Okej... det bara droppar blod. Rött. Färskt och emellanåt klumpigt.
    Detta är inte normalt och det här känns tyvärr som ett MF.
    Fortsatt lycka till för er andra tjejer!!! ???
    Usch Sara, jag är så ledsen. Men som du skrev någonstans, att det är bara och gråta ut och sen ta nya tag efter nyår, visar på att du är en positiv person och sådana personer vinner förr eller senare!

    Styrkekramar till dig!
  • simmie

    Jag fick sluta med prog-kuren efter TD, vilket motsvarade tabletterna jag hade fått utskrivet. Det är väl så att kroppen ska ta hand om produktionen själv nu. Hur som helst njuter jag av att slippa kladdet och det extra pysslet de medförde. Kändes som att ha mens tre veckor i streck

    Jag väljer att lita på kliniken, dock kan tilläggas att jag är på min första gång - har inga mf eller dylikt i bagaget så är troligtvis mindre skeptisk än vad jag annars skulle vara.

    Vaknade igår av en hiskelig "mensvärk" vilket gick över efter fem minuter. Det har kommit och gått, ser det som positivt på att det händer något därinne. Visst upplever ni något liknande?

    Skönt att skriva av sig här!

  • simmie

    Jag är 33 och det är första barnet. Har längtat på riktigt i fem år och försökt i snart två, så det är underbart att ha kommit så här långt!

    Limalie: Tack för infon om statistiken. Väldigt lugnande! Det lugnar mig alltid med siffror - har lättare att förstå saker i siffror helt enkelt!

    Cerisepink; vad skönt att det verkar gå åt rött håll!

    Nu längtar vi alla efter vårat VUL! Mitt är den 13 dec. När har ni ert? Vi borde vara i närheten.

  • simmie

    Choppen; det är nog det som är det bästa av allt - att "slippa" produktionstanken vid sexet.

    Men finns det verkligen några risker med sex vid det här laget?! Ska googla runt lite...

Svar på tråden Gravida efter IVF November 2013