Inlägg från: Birgitta2 |Visa alla inlägg
  • Birgitta2

    Skuldsatt sambo

    Aj aj - det där beteendet hade fått mig att dra åt mig öronen. Att gömma sina papper och räkningar så noga att han blir upprörd om du hittar dom låter absolut inte okey hos mig. Det skulle gjort mig rejält orolig. Att han smyger med detta är oroande. Bättre lägga korten på bordet så du får lite lugn och ro.

    Själv vill jag ha lite insyn i bådas ekonomi. Mest för att få lugn i själen och veta att jag är trygg. Vet jag att allt är välskött - det räcker för mig. Hade jag haft en sambo med skulder, som inte alls vill prata ekonomi, som smyger och gömmer räkningar.... nä, då hade det fått vara. Min trygghet går före en sådan sambo.

  • Birgitta2
    Fjärilslarv skrev 2013-12-05 12:45:59 följande:
    har man inte gemensam ekonomi så kan jag inte se att man ska ha tillgång till varandras ekonomi non stopp.
    det har inte ens jag och min man (ja vi är gifta men har inte gemensam eknomi) om han riskerar att hamna hos kronkalle kan jag förstå dig men annars. 

    han kanske inte tänker i samma banor som du?
    Hon har ju hittat påminnelser och det är nog det hon är rädd för nu. Beteendet är helskruvat när han gömmer sånt. Och får man påminnelser så riskerar man så småningom att hamna hos kronofogden om dessa inte betalas. Bor man ihop så tycker jag nog att man åtminstone skall kunna känna sig trygg med att den andre parten har koll på sin ekonomi. Det är väl det minsta man kan begära.
  • Birgitta2

    Jag tror inte TS lyckas få fram budskapet här. Det handlar inte enbart om pengar. Utan att han smyger och smusslar och inte är ärlig.

Svar på tråden Skuldsatt sambo