Little Ms Chatterbox skrev 2013-12-11 09:02:12 följande:
En fråga till, funderar på att göra hälften av smeten i muffinsformar så det blir lite lättare att ta fram det man behöver till sonen som är mjölkallergiker. Priset på ersättningen för filmjölk är inte direkt så att man tjänar på att baka eget bröd. 20 - 30 kr L.

Förstår att jag måste korta av tiden för muffins men om det verkligen blir bra. Vad tror du? Det är en sådär muffinsform i plåt om det har någon betydelse. Och det var oatlys havre yoghurt som blev filmjölksersättning.
Kan tyvärr inte svara på det eftersom jag inte brukar göra så. Det jag tänker på är att det har en tendens att bli en hård skorpa på brödet när man bakar bröd med bikarbonat och filmjölk. Små muffins brukar i sin tur betyda mer brödskorpa. Vissa gillar ju det, men mina barn är såna som gillar inkråmet mer.
Du kan ju även göra brödet i en form, skiva och sedan linda in t.ex. 2 skivor i plastfolie. Man får ju in ett gäng sådana i en fryspåse, och sedan är det bara att plocka fram ett litet paket i taget.