Underbaraste Tacopajen!!
Måste bara delge er detta recept. Detta har gjort att jag återigen börjat älska tacos. Helt underbart god!!!!
Texmex-paj
INGREDIENSER
(cirka 8 BB portioner)
Pajskal:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
Fyllning - första lagret:
400-500 g köttfärs
1 finhackad lök
smör/olja, att steka med
1 vitlöksklyfta
1 påse tacomix
1 dl vatten
Fyllning - andra lagret:
4 hackade tomater
2-3 finhackade peperoni
2 dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost
2-3 tsk tacosås, hot
1 paprika, delad av i mindre bitar
Till gratinering:
1-2 dl riven ost
Så gör du:
· Arbeta samman ingredienserna till en deg och tryck ut i en stor rund pajform, cirka 28 centimeter med höga kanter (cirka 3 l).
· Grädda pajskalet i mitten av ugnen, 225 grader, i 10 minuter. Börjar skalet bli bränt, så täck med lite folie. Gräddar du pajskalet dagen innan, så slå in det avsvalnade pajskalet i plastfolie tills du ska använda det.
Fyllning - första lagret:
· Mjukstek den hackade löken i lite smör/olja i en stor stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek den under omrörning till en grynig röra. Pressa i en vitlöksklyfta, häll i tacomixen under omrörning och tillsätt vattnet. Låt småputtra en stund.
Fyllning - andra lagret:
· Mosa fetaosten och blanda med alla övriga ingredienser.
Gör färdig pajen:
· Fyll pajskalet med köttfärsröran och bred över fetaoströran. Strö över osten och grädda pajen i ugn, 225 grader, cirka 10 minuter.