Inlägg från: Zezzan |Visa alla inlägg
  • Zezzan

    När ett barn fyller år - ska syskonen då få paket också?

    Nej. Vi har aldrig gett paket till den andra när den ena fyller år. De får paket på sin egen födelsedag. 

  • Zezzan
    La Lola skrev 2013-12-11 12:02:29 följande:
    Ja nu har jag visserligen 9 år mellan mina barn men jag skulle aldrig ha gjort annorlunda även om det bara hade skilt några år mellan de.
    Syrrans ungar är det ca 2 år mellan men jag behandlade de som jag gör med mina när det gäller födelsedagar.

    Enda gången jag kan se att man kan göra annorlunda är när man fått ett barn till och folk kommer med presenter till bebisen. Då kan jag tycka att det är ok om storasyster/storebror också får en present för då har ju hela livet förändrats. Då tycker jag också att storebror/storasyster ska vara den man hälsar på först. Bebisen kan vänta.
    Och jag har 14 månader mellan mina. Och dem får inte paket vid bådas födelsedagar. 

    Ser ingen som helst anledning till att båda ska få paket när bara den ena fyller år
  • Zezzan

    Fast vi har inte upplevt någon avundssjuka. Mer än att barnen kanske kan kommentera att åh en sån vill jag ha när jag fyller år men det har aldrig varit några problem att dem inte får något. De har full kontroll på när de fyller år och kan önska sig till den dagen. Istället glädjs de med den som har födelsedag och får presenter .

  • Zezzan

    Om syskonen ska få present. Hur gör man då om man har en 2 åring och en 10 åring. Är det bara 2 åringen som får då eller får 10 åringen oxå? 

  • Zezzan
    Hen skrev 2013-12-12 09:51:43 följande:

    Bara den lilla men med den åldersskillnaden vet jag inte om två-åringen hade fått något ändå. Mina barn skiljer det bara ett år mellan så presenterna har varit sådana som båda kan/vill ha, därför fick även syskonet ett litet paket. Detta slutade vi med förra året när de fyllde 4 och 5 år, utan problem kan tilläggas.

    Nu verkar ju hela deras liv vara förstörda ändå enligt folket här så framtiden ser dyster ut   
    Vi har oxå 1 år mellan barnen men har aldrig gett någon tröstpresent. Har aldrig varit några problem så det har aldrig fallit oss in att det skulle behövas  
  • Zezzan

    Hur börjar man med tröstis? Är det så att man testar första året och barnet bryter ihop så till året efter köper man present. Eller är det så att man bara antar att det blir lättare med en tröstis? Eller väljer man detta för att man vill ha den traditionen av andra skäl?
    *nyfiken*

  • Zezzan
    Hen skrev 2013-12-12 12:02:21 följande:
    Tanken slog mig faktiskt aldrig ens att inte ge syskonet en present. Jag trodde alla gjorde så. Så fel man kan ha
    Och vi hade det precis tvärtom. Visste inte att det fanns folk som gav
  • Zezzan

    Anledningen till att vi inte gett något paket har varit att vi aldrig äns tänkt tanken på att man ska ge den som inte har födelsedag present. Har inte sett någon anledning till detta. 

Svar på tråden När ett barn fyller år - ska syskonen då få paket också?