• Momalicious

    någon som planerar syskon 2016/2017?

    Hej! Jag läser till sjuksköterska och är färdig januari 2016. Vi har en treårig son född december 2010 och längtar tills vi ska skaffa syskon åt honom! Jag vill dock vara klar med min utbildning och ha hunnit jobba ett tag innan nummer två kommer, så vår förhoppning är att bli gravida under 2016 och få en bebis hösten 2016 eller någon gång under 2017.

    Är det någon annan som redan vet att de väntar med syskon i några år får ni gärna hänga på här. Här kan vi prata om längtan efter barn och så småningom våra försök att bli gravida och våra graviditeter.


    Pojke 2010
  • Svar på tråden någon som planerar syskon 2016/2017?
  • Karin8206

    Kul med flera som har planer så långt framöver. Har två flickor födda -08 och -10. Min utbildning till förskollärare är klar Januari 2016 och jag vill även hinna jobba och få upp sgi:n så förmodligen blir det ett tredje barn 2017-2018. Längtar såå mycket :)

  • LyCKa55

    Här är en till som redan är sugen på ett syskon:)

    Jag sa och skrek under förlossningen att jag aldrig ska skaffa fler barn men redan nu tänker jag på det:) Sonen är nu 2månader. Det ligger ju en bit fram i tiden och är inte bestämt alls när, beror på hir det utvecklar sig med honom och hur han är. Är han ett lätt barn blir det nog tätare än om han blir vild av sig.

    Egentligen borde man ju stanna upp o njuta av sonen, vilket jag ju självklart gör, men jag kan inte släppa tankarna på ett syskon till honom. När man ser tillbaka på processen att bli gravid, vara gravid och få barn så känns det så häftigt och man vill göra om det. Trots all smärta o oro osv. Man är lite knasig:)

  • pannkakan87

    Jag läser också till förskollärare och tar examen januari 2016. Min fästman och jag planerar att skaffa barn rätt snart efter det. 

  • Snultan

    Är denna tråd fortfarande aktuell? Nu börjar vi ju närma oss 2016-2017 :)

    Själv pluggar jag till Vårdadministratör och är klar om 1 år och sambon pluggar till vvs ingenjör och är klar om 1,5 år.

    Jag vill ha barn nr 2 till sommaren 2017 så tänkte jag tar ut spiralen efter sommaren 2016 :) Min sambo är lite kluven tror jag men inte helt omöjlig nu när de är ett tag kvar :)

    Skulle va kul om de fortfarande finns flera?


    Matheus 131002!
  • Emmask

    Jag planerar börja skapa syskon i april med bf januari -17. Hur ska man förhålla sig till årsskiftet? Vill inte ha en 30/12 men vill heller inte vänta en enda månad längre :)

  • jyns00

    Vi önskar att få syskon nästa år :) vi vill börja försöka i maj! Det ska bli så spännande!!
    Jg jobbar som förskollärare, är 27 år och min dotter är 2 år. Hon blir 3 i november :)

  • LyCKa55

    Jag vill börja typ nu men sambon vill vänta. Skulle vilja ha i slutet av 2016 men har väl börjat ställa in mig på att börja till sommaren kanske.

    Sonen blir 2 i april. Skulle vilja att han får ett syskon innan han blir 3 så att det är relativt nära i ålder. Problemet är bara att sambon jobbar borta i veckorna o vet inte när han kommer tillbaka hit igen. Beror på jobbmöjligheterna

  • silhuett

    Jag har en vansinnig bebislängtan sen nått år tillbaka.. Vi har bestämt att vi ska börja försöka i augusti/september i år (och hoppas på att få en 2017-bebis).

    Min kille har två barn sen tidigare, 15 och 7 år gamla, och jag har två sen tidigare, 10 och 12 år gamla, så det blir en liten sladdis. Just nu studerar jag, men kommer ta ett studieuppehåll. Om jag ska vänta tills jag är klar och har hunnit arbeta så har min kille hunnit bli lite för gammal (enligt oss). Jag har fortfarande minst 10 fertila år kvar, men vi vill inte gärna att min kille ska hinna bli närmare 45-50...

  • Sus90

    Här är en till som planerar bebis våren 2017!
    Har en pojke född sep-2013 och dotter sep- 2015. Planerat försöka bli gravid juli/augusti/september 2016. Vi vill gärna ha fler barn och tätt då min sambo är 9 år äldre än mig och han vill inte bli en "för gammal" pappa. Han är dock bara 35 år nu men ändå :)

Svar på tråden någon som planerar syskon 2016/2017?