fisk tillagas inte till 70-75 grader? ok ändå?
Hej!
Jag har en fråga angående fisk under graviditeten. När man läser vilken innertemperatur fisk ska ha när det tillagas i ugn så är det ofta runt 56 grader och inte dom 70-75 grader som krävs för att listeria och toxoplasma ska dö. Går detta bra att äta? 70-75 grader kanske gäller kött och inte fisk? Fast eftersom listeria även kan finnas i fisk kanske det gäller både och?
Jag ska bli bjuden på en fiskrestaurang i mellandagarna och jag vill ju inte matnoja för mycket där och vara besvärlig. Hemma äter jag ju fisk, antingen stekt eller i ugn och följer recept eller anvisningarna på paketet (ofta lägger jag till några minuter eftersom jag är matnojig). Har inte mätt temperaturen. Men fisk på restaurang eller en innertemperatur på 56 grader är ofarligt?
La Lola du brukar ju vara duktig när det gäller gravidas kostråd :) har sett dig hjälpa många :) självklart är alla välkomna att svara :)