varför trasiga fiskpinnar vid stekning?
vad gör jag för fel då mina fiskpinnar som ska va så enkelt att tillaga alltid blir utan panering på mitt stekjärn.. begriper inte det..
iband går de flesta sönder men ibland bara ett fåtal..
vad gör jag för fel då mina fiskpinnar som ska va så enkelt att tillaga alltid blir utan panering på mitt stekjärn.. begriper inte det..
iband går de flesta sönder men ibland bara ett fåtal..
Inte tillräckligt med smör/olja.
Det måste tyvärr vara rätt flottigt när man steker något med panering.. det är iaf min erfarenhet.
brukar ha mycket smör.. är de nått knep att de ska va frysta/ tinade eller nått liknande för att de ska gå lättare?
För hög värme
hmm kör alltid på ettan.. använder aldrig högre värme på mina stekjärn.. vi har bara 1-3 på spisen nämligen.. tycker inte det brukar bli nån färg på dom bara sladdrigt skal som lossnar vi vändning:(
In med dom i ugnen på ett bakplåtspapper då håller dom garanterat ihop...
Kan tänka mig att mycket även beror på spisen och pannan. Hur dom fördelar värmen osv.
Sen skiljer det mycket på olika fiskpinnar också........
Medel värme och SLUTA PILLA PÅ FISKPINNARNA
Låt dom vara. Skaka pannan nån gång då och då och vänd EN gång
Då blir dom perfekta och inte trasiga.
För LÅG värme!
Lägg pinnarna i en het panna. Har du sexstegsspis så på sexan. Lägg inte i pinnarna när stekpannan är kall. ÄR pannan av gjutgärn så stäng av pannan helt när pinnarna är i, är det en "modernare" panna så sätt den på 2.
Och så smör. Minst en matsked i en 20cm-panna.