• londonivf

    gravida efter ivf i december 2013

    Hejsan, jag hoppar gärna in på den här tråden om det är ok. Efter några misslyckade ivf-försök i Sverige flyttade vi till London och här blev vi gravida på första ivf-försöket! Så otroligt spännande och vi är så glada! Samtidigt är vi väldigt nojiga efter alla år som barnlösa med längtan efter barn. Det här är alltså vårt första barn.
    Bor alla ni andra i Sverige?

  • londonivf

    Jag är i vecka 17+5. Ännu så länge har jag inte kännt bebisen alls, men har placentan i framvägg och då är det tydligen inte ovanligt att man inte känner något förrän runt vecka 20. Vi ska på nytt ul om två veckor, och jag hoppas innerligt att bebisen mår bra fortfarande. Jag blir lite nojig över att "alla andra" känner fosterrörelser men försöker att inte måla f^n på väggen... Även om det är lättare sagt än gjort Skrikandes

  • londonivf
    snobben00 skrev 2014-03-18 21:37:53 följande:
    Jag har en liten fråga... jag är i vecka 8 och igår fick vi se hjärtat slå på det lilla russinet.
    Ikväll när jag skrattade högg det till rejält på höger sida ut mot äggstocken.
    Någon som varit med om det? Vid typ skratt, nysning och liknande?
    Jag är rätt säker på att det är ligamenten (som håller fast livmodern) som ömmar på dig. Eftersom livmodern växer till och från hela graviditeten kan det hugga till ibland, för mig har det varit som en blandning mellan menssmärta och knivhugg.
    "Mensvärk - Molande i magen. Det beror på att livmodern växer och att ligamenten drar ut sig. Det är sällan särskillt ihållande utan kan komma och gå över på några minuter." (gravid.ifokus.se/articles/513caa6ace12c41df30025a0-graviditetskrampor)


  • londonivf
    Pemberly skrev 2014-03-18 21:29:58 följande:
    Oroa dig inte londonivf. Det är så olika för olika personer och olika graviditeter hur tidigt man kan känna rörelser.
    Tack för dina lugnande ord! Hjärta
  • londonivf

    I helgen (när jag precis gått in i vecka 18, typ 17+1) när jag stod och lagade mat stack det plötsligt till i höger sida (sk "love handles") på mig, Det kändes som tusen nålstick. Sedan kom det tillbaka vid ett tillfälle senare under kvällen. Efter det ingenting alls.

    Är det någon som varit med om något liknande? Kan det vara nerver som kom i kläm?
    Som sagt, på höger sida mellan höft & bröst, så det kändes inte som att det var i närheten av livmodern eller äggstocken.... Oh shit, nu blir jag nervös att det ska vara något fel (bara för att jag ställer frågan "högt").... Skäms

  • londonivf
    londonivf skrev 2014-03-19 14:57:12 följande:
    Jag är rätt säker på att det är ligamenten (som håller fast livmodern) som ömmar på dig. Eftersom livmodern växer till och från hela graviditeten kan det hugga till ibland, för mig har det varit som en blandning mellan menssmärta och knivhugg.
    "Mensvärk - Molande i magen. Det beror på att livmodern växer och att ligamenten drar ut sig. Det är sällan särskillt ihållande utan kan komma och gå över på några minuter." (gravid.ifokus.se/articles/513caa6ace12c41df30...)


    Från samma sida (glömde att klistra in i förra svaret):

    Hugg i magen - Kommer ofta i samband med hosta eller nysningar och ibland när du ska ändra sitt-/liggställning. Riktigt obehagligt men går snabbt över. Även här är det ligamenten som spökar.
  • londonivf

    Jag längtar också efter fosterrörelser!! Skitsamma om jag inte får sova på hela natten, jag tycker att det verkar helt underbart ändå! :D
    Om exakt två veckor ska vi på rul. Det ska bli så spännande att se pyret igen! Det blir fjärde gången som vi får se det lilla :)

    nonnitott: Jag läser överallt att det tar olika lång tid för alla, men vågar ändå inte riktigt lita på att det är "på riktigt" nu...

    Det senaste har jag varit lite orolig över att jag inte går upp i vikt (första gången i mitt 35-åriga liv som jag oroat mig åt det hållet, hahaha) och att magen inte verkar växa längre. Men imorse hittade jag en text där det står att det är ganska normalt att bara öka 4-6 kg för de som är överviktiga när de går in i graviditeten.

    Hjärta Nu är det dags att släppa all oro och passa på att njuta! Solig 

  • londonivf
    snobben00 skrev 2014-03-20 11:22:27 följande:
    Ni som har kommit längre än mig, när gör man första UL hos barnmorskan? Jag ska på inskrivning 9 april men funderar på att kanske återvända till Akademiska där jag gjorde IVF för ytterligare VUL om nån vecka eller så eftersom läkaren sa att det var ok om man kände sig orolig.

    Någon av er andra som gjorde mer än ett VUL efter konstaterad graviditet? Bara för att försäkra sig om att det inte avstannat...?
    Det fungerar säkert olika i Sverige & England, men vi gjorde vårt första vul i vecka 7 (skulle ha gjorts i vecka 6, men då var vi på julsemester i Sverige Oskyldig). Sedan hade vi ett återbesök två veckor senare, i vecka 9. Anledningen till vårt andra vul var att vi satte in 2 ägg, och på första vul kunde bara ett embryo konstateras, så kliniken ville kontrollera om "twin 2" utvecklades något mer, eller om den gick tillbala.
    I vecka 9 fanns bara ett litet embryo & jag skrev in mig på mvc. I England har man sedan 3 rul, vecka 12-14, vecka 20 och vecka 28.

    Men om du känner dig orolig tycker jag absolut att du kan gå och göra ett till. Varför oroa sig i onödan när det finns hjälpa att få? Lycka till! Hjärta
  • londonivf

    Sirian: Jag är i vecka 19 och har gått upp ca 3 kg, men det pendlar upp & ner (2-4 kg). Jag var istället överviktig med ett BMI på ca 28 när jag blev gravid, så jag hoppas verkligen att jag integår upp så många kilon.
    Jag har varit jättetrött om morgonen i en veckas tid, men tror att det beror på att vi haft övernattande gäster och det varit full rulle. Annars har jag jobbat deltid och haft mkt tid att ta igen mig på dagarma Skrattande

  • londonivf
    Coors skrev 2014-04-07 11:23:09 följande:
    Vid den andra ultraljudskontrollen fick vi lite mer förklarat o så men hjärtat slog fortfarande oregelbundet o sakta. Är för tidigt att säga om det är ett hjärtfel el inte, de kan ju växa bort. Känner mig lite lugnare nu men fortfarande är de nåt man tänker på hela tiden. Ska tillbaks om ca 2veckor, då ska bedömning göras om vi ska få åka till Uppsala o kolla hjärtat också. Bara hålla tummarna att den lille vill växa som normalt o följa kurvorna som den ska.
    Jag håller både tummarna och kniper med mina tår och hoppas att ert lilla pyre växer ifrån detta! Hjärta
  • londonivf
    Pemberly skrev 2014-04-09 23:25:07 följande:
    Ultraljudet idag gick bra. Efter en lång stund med försök att få bra bilder kunde läkaren konstatera att läppen var hel och fin
    VIlken lättnad för er! Skönt att höra!
Svar på tråden gravida efter ivf i december 2013