Inlägg från: mumsigmuffin |Visa alla inlägg
  • mumsigmuffin

    Äntligen gravid - Sambon "flippar ut" (långt)

    Först och främst; stort grattis till graviditeten! Skrattande
    Jättetråkigt att höra att din sambo reagerat som han gjort på graviditeten, men jag skulle tro att du bara behöver ge honom lite tid att smälta nyheten. Din sambo kommer att vilja ha barnet och vara glad över graviditeten så småningom men just nu behöver han nog bara lite tid, tror jag. 
    Jag förstår att du gärna vill titta på bebiskläder och diskutera mat- & alkoholvanor med honom, men du kanske får avvakta lite och diskutera sådant med vänner eller på familjeliv så länge? Jag menar inte att han ska få all tid i världen, men ett par veckor kanske han skulle behöva då han får landa lite i allt det nya?

    Min sambo uppträdde lite märkligt de första veckorna efter vi fick veta att vi skulle ha barn, men jag taggade ner och pratade inte så mycket om bebisen. Sen helt plötsligt en dag satt han vid datorn och sa "Kom, jag skulle vilja att vi tittade på barnvagnar på nätet lite, så känns det inte så överväldigande för mig." Det visade sig att han hade haft panik över alla grejer som skulle inhandlas, över vår för trånga lägenhet etc. Det var det som gjorde det jobbigt för min sambo med barnet, att det var så mycket som skulle fixas. Men sen denna dag så är han jätte mån om mig och bebisen och vill vara delaktig i alla beslut gällande bebisen. Jag är helt säker på att även din sambo kommer känna så här så småningom! Din underbara sambo blir snart sig själv igen, ska du se :)

    När det gäller bebiskläder så tror jag att det är mycket roligare för oss gravida att titta på och köpa små bebiskläder än vad det är för männen. Min sambo har förklarat det som att "Jag bryr mig om bebisen och längtar efter henne, men jag bryr mig faktiskt inte om vilken färg det är på kläderna. Men du bryr dig, så du får gärna vara intresserad för oss båda, så kan jag följa med ibland och köpa kläder och låtsas vara intresserad!" 

    Stort lycka till med sambon och lilla bebisen! Glad

Svar på tråden Äntligen gravid - Sambon "flippar ut" (långt)