Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Äntligen gravid - Sambon "flippar ut" (långt)

    Men herregud. Hur gammal är han?! Vad då välja mellan honom och bebis. Oavsett om han vill eller inte så är han pappa till ett litet liv, som kommer att bli en helt egen PERSON. Jag antar att han är tillräckligt begåvad för att veta vad som kan hända om han som man har sexuellt umgänge med en kvinna i fertil ålder? Vad som faktiskt kan hända även om man skyddar sig. Hans beslut. Hans ansvar. Nedrigt att lägga skulden på dig. Vuxna (eller kanske inte) karl! Ursäkta, men blev arg av det jag läste. Jag kan förstå att man inte vill eller inte tror att man klarar av och att man kan känna sig rädd.....men att säga på det viset....fy! Se till att få med honom på samtal hos BM. Boka in ett samtal tidigt redan nu för bara dig först och diskutera igenom situationen med din BM.

  • Flickan och kråkan
    Syltkatten skrev 2014-01-13 11:11:32 följande:
    Tack för alla svar.
    har tyvärr inte kunnat svara tidigare då min sambo har infört "bebisförbud" hemma. Vilket innebär attt jag inte får titta på baby sidor, prata om bebisar, läsa fakta om bebisar eller skriva om det. Där inkluderas tyvärr att jag inte ens får läsa familjeliv. Hade han vetat att jag skrev här hade han nog slängt ut mig med huvudet före.

    Nu får jag säkert honom att låta som värsta idioten, men han är inte alls det i vanliga fall.
    Stormen har dock lagt sig och jag har förklarat att jag inte tänker göra abort. Jag säger att jag inte skulle klara det. Det enda han gnäller om nu är att "Om jag vore i dina skor, om jag vore kvinnan, då skulle jag göra abort för dig" jag försöker förklara att han inte kan säga så innan han vet hur det känns, men det köper han inte.

    Jag har förklarat att om han vill ha mig, får han ta både mig och saken i magen (Jag får inte säga bebis för det är ingen bebis än)

    Har även bokat tid att prata med någon, men min sambo tvärvägra att prata med någon om något. Men hoppas att samtalen iaf ska få mig att få tillbaka glädjen över detta. Jag hade inte tänkt köpa mer än ett plagg, ville bara ha ett, någonting att hålla fast vid för att detta skulle kännas verkligt.

    också oroliga att all gråt, stress och bråk ska ressultera i missöden. Som tillexempel missfall eller förlossningsdepprition.
    Vännen, han inte bara låter utan ÄR värsta idioten. Att bete sig som han gör när det blir lite obekvämt för HONOM är omoget och riktigt nedrigt. Att, som han gör, försöker skuldbelägga dig och förbjuda dig det ena och det andra, låter.....ja, jag vet inte ens vad jag ska säga. Bra att du fått tid för samtal. Hade jag varit i din situation hade jag lämnat mannen i fråga i alla fall tillfälligt. Jag skulle ALDRIG acceptera att bli så nedgjord eller leva i bråk och osämja pga något som är ett delat ansvar. Förbjuda dig att läsa eller skriva på ett diskussionforum! Vännen VAKNA! 
  • Flickan och kråkan
    Wittra skrev 2014-01-13 11:24:00 följande:
    Lämna honom på studs. Han låter mkt obehaglig och kontrollerande. En vanlig man med någorlunda vett och förstånd hade aldrig betett sig såhär. Detta måste du förstå + denna miljö är inte bra för dig. Du behöver fokusera på dig och ditt barns hälsa nu
    Har inte hört något så här illa på länge........
  • Flickan och kråkan
    Syltkatten skrev 2014-01-15 15:02:56 följande:
    Det är ju faktiskt hans dator jag använder. En dator som han köppt för sina pengar innan vi ens träffades. Så han borde ju ha all rätt att bestämma vad jag får göra på hans dator som jag lånar. Han säger att han inte orkar höra eller se något mer om barn just nu.

    Igår sade han att han hade läst om "sådana fall som mig"(?) och även att enligt informationen på nätet är det små risker att något går fel vid en andra abort (har gjort en som 17åring). Han säger även att "i sådana fall som mig" så kommer man komma över en abort.
    Jag vet inte riktigt vad han menar med sådana fall som mig? menar han gravida kvinnor som inte vill göra abort för sin partners skull? eller gravida kvinnor som tvingar på sin partner ett barn, som han så fint uttrycker det. Han säger även att han är så upprörd och sårad för att jag är egoistisk och sätter migsjälv framför vårat förhållande. Jag försöker förklara för honom att om jag gör en abort num, så kommer jag aldrig kunna förlåta honom iallfall för allt.

    Han har iaf nu gått med på att gå och prata med någon tillsammans med mig. Jag har gjort det tydligt för honom att om han gör det för att han vill ha flera på sin sida som säger åt mig att göra abort så behöver han inte besvära sig. För jag vet hur jag känner. (Han har redan hans godeman som hackar på mig att vi inte borde skaffa barn då min sambo är sjukskriven. dålig ekonomi. Men han kommer vara sjukskriven minst 10 år till. ska vi aldrig kunna ha barn då?)
    Vi väntar på en tid iaf. Hoppas bara inte den vi ska prata på börjar gnälla om abort med. orkar inte mer sådan. Jag förstår att man måste komprimissa och tänka på varandra, men jag vill verkligen inte.
    Nej, det är faktiskt inte ok även om det är hans dator. Det är helt enkelt inte det minsta normalt. Inte någonstans. Om det hade varit så att han inte hade velat att du tog med dig den någonstans för att han var rädd för att den skulle bli skadad eller liknande så är det rimligt, men inte att censurera. Huvaligen.

    Bra att han i alla fall ska följa med och prata med någon.
Svar på tråden Äntligen gravid - Sambon "flippar ut" (långt)