Inlägg från: Malin0089 |Visa alla inlägg
  • Malin0089

    Äntligen gravid - Sambon "flippar ut" (långt)

    För det första vill jag säga grattis till den lille i magen!

    Sen vill jag beklaga att din partner uppför sig värre än värst. Kan inte föreställa mig hur det känns att inte kunna prata om sig graviditet med den man älskar (Är gravid i vecka 18).

    Det jag blir mest förvånad över är att ni har sex utan skydd i flera månader och sen blir han upprörd när du blir gravid? Snoozade han på sex och samlevnadslektionerna i skolan? o.O
    Sen att han kräver att du ska göra en abort (om jag förstod dig rätt) verkar ju absurt.

    Ni skulle inte kunna få tid för ett tidigt ultraljud? Min partner hade svårt att att ta in att det faktiskt var ett litet liv i magen innan vi gjorde första ultraljuder (v. 11+5). Det är lite skillnad för oss kvinnor tror jag. Vi känner att brösten svullnar och gör ont, känner av illamåendet och märker hur kroppen förbereder sig för en graviditet. Det är nog svårare för männen att förstå att det är ett litet liv i magen innan dom ser hjärtat picka på skärmen eller hur magen börjar växa.

    Sen kan han såklart inte ursäkta sitt beteende på något vis. Men om han faktiskt får se att det är ett liv i magen, ett liv som han själv har varit med och skapat, då kanske han får en helt annan syn på din graviditet. (om det nu är en värre släng av panik han drabbats av).

    Lycka till med allt!

Svar på tråden Äntligen gravid - Sambon "flippar ut" (långt)