• bradfi­eld
    Äldre 10 Jan 13:20
    981614 visningar
    4073 svar
    4073
    981614

    Migrationsverket, uppehållstillstånd, lång väntetid

    Hej, du kan säkert få bättre svar av andra än av mig.. Men när min sambo ansökte så gick det väldigt snabbt efter att han haft sin intervju. Då var det visserligen mycket kortare väntetid än det är nu, men själva väntetid var från det att han ansökte tills dess att han fick en intervju.

    Vi planerade att bli sambos, var alltså inte gifta, men jag behövde inte komma på intervju. Jag tror det är vanligast om de har någon orsak att misstänka att allt inte är helt rätt, typ om det är väldigt stor åldersskillnad eller man inte pratar samma språk. 

  • bradfi­eld
    Äldre 10 Jan 13:38
    #14
    whatever1986 skrev 2014-01-10 13:36:56 följande:
    Jag håller förstås tummarna att det ska gå fort, vi vill ju börja vårt liv tillsammans "på riktigt". Inte så lätt när det är så långt mellan oss. Var kommer din sambo ifrån?
    Jag håller tummarna för er också :) Han är från USA. 
  • bradfi­eld
    Äldre 10 Jan 13:53
    #17
    Anonym (hoppas) skrev 2014-01-10 13:38:45 följande:
    Självklart kan alla män vara blåsare. Men en svensk man behöver inte utnyttja dig för att komma till Europa.
    Varför dras du till män som behöver uppehållstillstånd? Hur träffas ni?
    Fast du, denna tråden handlar om väntetiden för uppehållstillstånd. Ts frågar inget om ifall hon håller på att bli blåst. Hade hon haft sådana frågor hade jag förstått varför du skriver som du gör. Men det har inget med tråden att göra. Även om det ens skulle vara sant att hon dras till män som söker uppehållstillstånd så skulle det inte påverka något av det som TS frågar om, eftersom varje fall prövas individuellt. Väntetiden påverkas alltså inte av vilka män ts attraheras av. 
Svar på tråden Migrationsverket, uppehållstillstånd, lång väntetid