• Äldre 10 Jan 08:00
    981490 visningar
    4073 svar
    4073
    981490

    Migrationsverket, uppehållstillstånd, lång väntetid

    Okey tråkigt när det tar sån tid. Men klart det är väl hög press på Migrationsverket som på alla andra myndigheter. Eftersom du verkar insatt tänkte jag fråga hur Migrationsverket bedömer huruvida man måste komma på intervju. För man läser om vissa som bara rings upp och där ansökan till beslut inte tar lång tid. Beror det på vilket land personen kommer ifrån?

  • Äldre 10 Jan 08:05
    #6

    Och det är jag som är trådstartaren

  • Äldre 10 Jan 08:21
    #7
    Smilla75 skrev 2014-01-10 07:45:48 följande:
    Migrationsverket bedömer inte din historik med tidigare anknytningar. Det är seriositeten i detta förhållande som ska värderas. Väntetiden kommer sannolikt att öka. Räkna med att det tar minst ett år i alla fall.

    Jag har en fråga till; räknas tiden från det att webansökan lämnats in eller från tiden för intervjun på ambassaden i hemlandet?
  • Äldre 10 Jan 10:53
    #9
    Smilla75 skrev 2014-01-10 10:30:36 följande:
    Tid räknas från registreringsdag. Gifta brukar inte kallas till intervju. Personer som avser bli sambo kallas till intervju om det finns någon oklarhet att utreda, eller om den sökande har en historik som kan kräva uppföljning, t.ex att han tidigare varit asylsökande.

    Okey då frågar jag en sak till, registreras det när det kommer in från webansökan? För det är inte förrän nu efter intervjun som det visar något om man söker på numret på hemsidan. Vi ansökte i november och intervjun var i januari. Han sökte turistvisum i våras för att hälsa på mig, det var innan vi var gifta, men fick avslag så vi gifte oss i hans hemland i höstas och det är registrerat här i Sverige. Det är inte så roligt att vara ifrån varandra men man får härda ut och tänka positivt.
  • Äldre 10 Jan 13:33
    #12
    Anonym (hoppas) skrev 2014-01-10 13:14:21 följande:
    Hoppas att han inte utnyttjar dig för PUT. Han skulle inte vara den första. Finns tjejer här på FL som blivit lurade. Kärleken tog slut samma vecka killarna fick PUT trots att tjejerna var helt övertygade om äkta kärlek. Sedan kom killens äkta kärlek från hemlandet efteråt.
    Lycka till.
    Jag vet att detta hänt många gånger, det har även hänt mig för åtta år sedan. så jag vill påpeka att jag därför tagit god tid på mig att lära känna min man, vi har känt varandra i två år innan vi gifte oss. Jag säger som jag säger till andra som påpekar detta; man kan bli blåst av en svensk, arab, asiat eller afrikan. Alla från ett land är inte automatiskt likadana. Denna gången är otroligt annorlunda från tiden med mannen jag fick barn med för åtta år sedan, då var jag endast arton år gammal och om jag får säga det själv väldigt lättlurad.
  • Äldre 10 Jan 13:36
    #13
    bradfield skrev 2014-01-10 13:20:04 följande:
    Hej, du kan säkert få bättre svar av andra än av mig.. Men när min sambo ansökte så gick det väldigt snabbt efter att han haft sin intervju. Då var det visserligen mycket kortare väntetid än det är nu, men själva väntetid var från det att han ansökte tills dess att han fick en intervju.

    Vi planerade att bli sambos, var alltså inte gifta, men jag behövde inte komma på intervju. Jag tror det är vanligast om de har någon orsak att misstänka att allt inte är helt rätt, typ om det är väldigt stor åldersskillnad eller man inte pratar samma språk. 
    Jag håller förstås tummarna att det ska gå fort, vi vill ju börja vårt liv tillsammans "på riktigt". Inte så lätt när det är så långt mellan oss. Var kommer din sambo ifrån?
  • Äldre 10 Jan 13:47
    #16
    Anonym (hoppas) skrev 2014-01-10 13:38:45 följande:
    Självklart kan alla män vara blåsare. Men en svensk man behöver inte utnyttja dig för att komma till Europa.
    Varför dras du till män som behöver uppehållstillstånd? Hur träffas ni?
    Jag vill inte säga att jag dras till män som behöver uppehållstillstånd. Min man hade inte ens en tanke på att lämna sitt land innan vi träffades. Vi träffades av en slump i Nigeria när jag var där 2011, och jag var inte där för att hitta någon utan det bara blev så. Hade han bara velat ha uppehållstillstånd hade han troligtvis försökt på andra sätt eller försökt få det att gå fort men det har inte varit något sånt alls.
  • Äldre 10 Jan 14:17
    #19
    Anonym (hoppas) skrev 2014-01-10 13:57:27 följande:
    Hade han kunnat komma till Europa på något annat sätt? Har för mig att det är jättesvårt. Du skrev ju att han inte ens fick komma in på turistvisum och det är väl för att de misstänkte att han inte tänkte åka tillbaka? Jag dömer inte, jag är bara nyfiken.

    De flesta från Nigeria som man träffar här i Sverige har kommit hit på olagligt vis. Har man bara pengar så finns det sätt. Han fick inte turistvisum för de ansåg att han var för ung och många har gjort det tidigare utan att åka tillbaka så antagligen därför också. Men som sagt alla är inte likadana och jag och min man är seriösa båda två tro det eller ej.
  • Äldre 10 Jan 15:13
    #21
    Anonym (hoppas) skrev 2014-01-10 14:54:42 följande:
    Jag hoppas innerligt att du inte går på en till blåsning. Vad ska han jobba med här? Vad har han för utbildning? Eller ska du försörja honom?

    Pengar och försörjning är inga problem. Han har sitt i Afrika och pengar att ta hand om sig innan han får jobb. Han lär sig redan svenska från mig och internet så att han kan få ett jobb här när han kommer sen vill han gärna plugga här också. Jag behöver ingen man med en massa pengar så länge vi klarar oss.
  • Äldre 10 Jan 15:57
    #23
    Anonym (hoppas) skrev 2014-01-10 15:50:24 följande:
    Då hoppas vi att han får jobb fort då med tanke på den höga arbetslösheten vi har här. Vad vill han jobba med?

    Han kan tänka sig att jobba med vad som helst så länge han kan hjälpa till med försörjningen. Låt det så vara städjobb eller vad som helst. Han har erfarenhet av bagerijobb i Nigeria då hans familj har bageri så kanske kan han hitta nåt sånt.
Svar på tråden Migrationsverket, uppehållstillstånd, lång väntetid