• Pedalen

    Tvillingar BF Augusti 2014

    Usch Tessan, så himla jobbigt att du inte slipper blöda. Ta hand om dig nu, och vila massor. Tänk på att det är en förhållandevis kort period av ditt liv som du kommer att behöva ha det såhär. Kramar!

  • Pedalen

    Multijournalist: Jag är i vecka 22, och känner mycket rörelser nu. Mina ligger som i våningssäng, så jag känner ettan där nere och tvåan där uppe!

  • Pedalen

    Jag jobbar heltid. Har lite sammandragningar, men det är främst när jag rör mig mycket eller för fort. Har fått egen p-plats på jobbet för att slippa förflyttningarna mellan buss, dagis och jobb, och det fungerar än så länge kanon! Hoppas kunna jobba heltid ett tag till, men rygg och fogar ställer till det lite så vi får väl se...

  • Pedalen

    Trollet79, det funkar inte bättre om du stöttar med kuddar mellan knäna och under magen? Tycker det hjälper för mig, fast jag kan fortfarande varva med att ligga på rygg. När jag ligger på rygg kör jag kudde under låren/i knävecken. Lite meckigt, men värt att slippa ha ont! Var hos sjukgymnast också, som gav lite tips på hur jag kan spara ryggen på dagarna.

    Nu laddar jag för jobb imorgon, är förkyld igen, för tionde gången sen februari. Nån som har tips på hur man kan stärka immunförsvaret så tas de tacksamt emot...

  • Pedalen

    God morgon alla!
    Idag känner jag mig helt deppig. Bebisarna har inte varit alls aktiva sen igår (de rör sig, men har förmodligen vänt sig på nåt vis så sparkarna känns inte lika tydligt), min förkylning håller på att sänka mig, jag kan inte gå två hundra meter utan att få ont överallt och dessutom vägde jag mig imorse och insåg att jag kommer att bli enorm om viktuppgången fortsätter i den här takten. Just nu känns livet som tvillinggravid inte alls så himla kul, även om jag vet att det finns de som har det mycket värre.
    Känner mig mest som en börda för sambon och inte som nån kul mamma för sonen. Tröstar mig med att det är som mest 15 veckor kvar till förlossningen...

    Ledsen för mitt oinspirerande inlägg, behövde bara gnälla lite.

  • Pedalen

    Åh vad skönt Multijournalist! Jag var också nojig, men kände ju bägge fast mindre än innan.
    Vi har varit på ul idag, ettan ligger med huvudet neråt och fötterna snett upp åt vänster, tvåan ligger som en ostbåge ovanför med fötterna på vänster sida och huvudet åt höger. Förklarar varför jag känner mest rörelser på vänstersidan! Dock var ettan 5-10 dagar mindre än tvåan, så mycket har det inte skiljt i storlek innan. Läkaren tyckte det var för tidigt att börja kolla på tillväxten, men skulle ändå bevaka det noggrannare framöver. Så nu nojar jag lite för det istället. Ettan hade dessutom lite mindre urinblåsa, men båda hade gott om fostervatten i alla fall.
    Nu laddar jag för fyra dagar ensam med min treåring, ska bli kul att se om energin räcker!

  • Pedalen

    Åh där hittade ettan alla nerverna som går ner i snipperiet, tack för den, jäklar så obehagligt det är när han kickar där!
    Den ensamma helgen med treåringen går hittills över förväntan dock, fast foglossningen blir ju inte bättre av att gå två hundpromenader per dag och stå för alla på- och avklädningar, skopåtagningar etc... Bara en dag kvar sen kommer min efterlängtade sambo hem!

  • Pedalen

    @Lillie:
    Jobbigt med förkylning, jag har haft min i flera månader, dock utan hosta för tillfället. Krya på dig!

    Jag kommer att jobba till vecka 32 (midsommar) om allt går som det är tänkt. Har ett kontorsjobb. Sen ska jag ha fyra veckors semester och därefter ta ut föräldradagar från vecka 36 om jag inte blir sjukskriven.
     
    Vi har planerat att vara hemma tillsammans på heltid augusti och september. Sen kommer sambon troligen att jobba de dagar stora sonen är på förskolan, tisdag - torsdag, och vara hemma måndag och fredag i alla fall året ut. Hans arbetstider är såna att jag inte kommer att behöva vara själv med alla tre barnen mer än nån timme om dagen de dagar han jobbar så det känns som att det kommer att fungera. Ska tillägga att jag har svärisarna på nära håll, så jag är inte ensam även om sambon jobbar, utan har massor av stötning från dem.
    Men denna planeringen kan ju så klart ändras om vi får kolikbebisar eller nåt annat strul tillstöter... Kul att höra hur andra har tänkt!

    Inköp har vi inte funderat så mycket på, alla barn är ju olika. Det som funkade till sonen kanske inte alls är bra till twinsen så jag avvaktar nog lite. Ett tips angående kläder är att undvika sånt som måste dras över huvudet, kör på omlottsbodys och mjuka byxor. Tröjor är hopplöst när de är små och bara ligger, funkar bättre när de blir lite större. Luvor är också bra att undvika om de inte sitter på ytterkläder och är stora, finns liksom ingen plats att göra av dem när bebisarna ligger på golvet, i sittern eller i sängen utan det blir bara obekvämt.
    Jag kommer även att ha med ammningsnapp till förlossningen, sonen kunde inte suga och fick inget tag, och hjälpen jag fick var under all kritik. Hade inte min mamma kommit med en napp hade jag lagt ned ammningen direkt när vi kom hem. Nu kanske inte detta blir ett problem, men skulle det bli så så är jag förberedd!

  • Pedalen

    Grattis Nånting! Det är oslagbart med hus, flytten är väl inte så kul, men så värt det! Sen är det så klart ett ständigt projekt med hus, men det positiva är att man alltid är sysselsatt!

  • Pedalen

    Mina delar också moderkaka och har en tunn hinna mellan sig.
    Är i vecka 25 nu, så det är är lite tidigt att mäta tillväxt, men sist skiljde storleken 5-10 dagar på dem, även om de såg relativt lika ut med blotta ögat. Ska på UL igen på torsdag, ska bli spännande att se hur det ser ut då. Rör på sig gör de i alla fall, så jag tror de har det rätt gott därinne!

Svar på tråden Tvillingar BF Augusti 2014