• z x y

    IVF Pappor

    Hej!

    Jag har också varit med om IVF och vill passa på att såga Sophiahemmet & Carl Von Linné-kliniken. Så jäkla dåligt och oempatiskt bemötande från läkarna. Sjuksköterskorna var däremot fantastiska.

    I vårt fall blev det två äggurplock (allt som allt 10 befruktade ägg) vilket resulterade i 2 tidiga missfall, 7 misslyckade försök och slutligen en liten grabb Glad Det var en jobbig period. 4 år tog det.

    Skillnaden för oss vara att vända sig utomlands för råd och behandling då Sverige halkat långt efter vad gäller forskning på (in)fertilitet. Kostade ett par spänn att Skype:a med privata kliniker men det resulterade i framgång. Hamnar ni där så räkna med utgifter 50 000 - 75 000 kr. En timmes rådgivning med amerikansk privatklinik kostade $1000 i timmen. Sedan skall man skicka massa blodprover till olika lab i USA och ett sådant paket, med massa rör och föradresserade lådor & kuvert kostade ~3000 spänn styck. "Medicinen" (i vårt fall blodförtunning) innebar krångel då recepten skrevs ut av en spansk samarbetspartner till den amerikanska kliniken och svenska apotek ser misstänksamt på dessa, trots att recept utskrivna i ett EU-land skall fungera inom hela EU.

    Kämpa på! Sedan börjar nästa nervositetsperiod med graviditeten. Väl ute ur mamman blir man (jag) en riktig hönspappa Glad

    Tänk om man fick höra detta i skolan. "För att ett barn skall bli till måste du r*nka i en plastburk, skicka blod till USA och pröjsa 75000". Mänskligheten hade dött ut direkt, haha

Svar på tråden IVF Pappor