• Paxad
    Äldre 12 Jan 03:40
    8804 visningar
    11 svar
    11
    8804

    Längtan efter en dotter

    Blivande pappa, början av augusti. I slutet av 1:a trimestern nu. Har en stark längtan, förhoppning om att det blir en dotter. Någon med erfarenhet kring risk med att hoppas på en sort och få en annan? Har några orsaker till min längtan, orsaker jag bara grundar på egna "hobbypsykologiska" analyser, men irrelevant att dryfta här, men bör jag släppa taget om förhoppningen i vetskapen om att jag kommer älska mitt barn utifrån personen, inte dess kön, och givetvis att det är just min unge?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-05-05 07:16
    Det blir en dotter. Case closed.

  • Svar på tråden Längtan efter en dotter
  • Paxad
    Äldre 26 Jan 14:27
    #2
    tantamantan skrev 2014-01-25 16:37:14 följande:
    Har ingen erfarenhet då jag har två av samma sort Mitt råd är dock att ta reda på könet så att du har tid att bearbeta ev 'fel' kön. Jag tror dock att du kommer att älska barnet för den det är.

    Det låter klokt! Hur var tankarna/känslorna inför andra barnet? Var det helt utan preferenser eller fanns en förhoppning om att det skulle bli ett exemplar av den andra sorten?
  • Paxad
    Äldre 2 Feb 19:43
    #5
    Studsjessi skrev 2014-02-01 22:32:30 följande:
    Vårt första barn var en dotter som tyvärr dog i magen 2 veckor innan beräknad födsel.
    Sen fick vi en son, och en son till, och en son till.
    Så nu har vi 3 söner och önskan om en dotter.
    Men jag skulle aldrig byta ut någon av dom för jag älskar allihopa även om jag önskade att dom skulle vara töser när dom låg i magen.
    Så i vårt fall så spelade det ingen roll för när dom väl låg i min famn,så var det kärlek vid första ögonkastet.
    Anledningen till frågan är en "skräckhistoria" om nåt par som fått besked på UL om ena könet men att det blev det andra och att det emotionellt uppstod komplikationer på grund av den överraskningen (men har inte kunnat bekräfta källan och sanningshalten).

    Det låter vackert och fullt förståeligt om känslorna vid "första mötet". Beklagar förlusten.
  • Paxad
    Äldre 4 Feb 18:03
    #7
    Studsjessi skrev 2014-02-03 12:24:19 följande:
    Vi tog aldrig reda på könet vid ul pga att jag ville hellre få reda på det efter förlossningen då det var lönen för mödan så att säga.
    Då tror jag man blir glad oavsett kön och önskan.
    Har hört samma resonemang förr och respekterar det, även om jag inte förstår logiken. Man får veta när man får veta helt enkelt och blir troligen inte mindre överraskad oavsett vid UL eller förlossningen.

    Men på engelska finns risk för överraskning. "Expecting a child", kallar de det. Tänk om man får nåt annat än ett barn!!! Snacka om överraskning! =)
Svar på tråden Längtan efter en dotter