Inlägg från: Anonym (hahaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hahaha)

    Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!

    jag är i chocktillstånd över att det finns folk som tycker att det var rätt av honom. Det handlar om en fika! FIKA!!! En kaffe och en bulle. Inte bilar, smycken, diamannter... get real. Tror knappast företaget hade fått problem för en fika.

  • Anonym (hahaha)
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 19:16:16 följande:
    Här har vi ett typexempel på en sådan person som inte tänker längre än näsan räcker. Så tråkigt.
    Mmm lev du i ett förhållande och ta betalt för allt ni gör för varandra. Disk, städning, matlagning osv. Hela förhållandet kommer bli en stor affär  istället för ett förhållande. Och alla som snackar om att TS är en goldddigger och bara förväntar sig saker av kkillen... det var som sagt en FIKA. Ibland kan man förvänta sig sakerr av varandra utan att det handlar om att utnyttja. Hade inte hållit med om det handlade om att han ska bjuda henne på juveler om han hade en smyckesbutik men det handlade om något simpelt som en liten fjutting kaffe och bulle.  
  • Anonym (hahaha)
    Anonym (Aaaaaaarg!!!!) skrev 2014-01-12 19:31:44 följande:
    Herre Gud vad ni är konstiga. Jag och han har varit tillsammans i 2 år! De bakar sina bullar själva på cafét. Det handlar inte om att jag inte kan betala, men att han tar betalt från mig kändes väldigt främmande. Jag och han ska flytta ihop och så småningom skaffa familj, och att ta betalt för en bulle och en kaffe för 40 kr var lite väl. Okej om det var kläder eller smycken,,,men en kaffe?????
    Mmm verkligen konstiga. 

    Och det handlar inte om könsroller. Hade kafeägaren varit en kvinna och hennes kille kommer så är det lite töntigt om hon tar betalt av honom.

    Hade jag varit hemma i en dag och min partner jobbat så tror jag säkert att min partner hade förväntat sig att huset ska vara någorlunda städat när han/hon kommer hem. Men tänk om jag sedan hade gett honom/henne en sketen räkning efteråt för jag gjorde lite rent hemma? Och om min partner blir upprörd över räkningen betyder det att han/hon utnyttjar mig för städningen? 
  • Anonym (hahaha)
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 19:41:56 följande:
    Precis så!
    Så om jag äger en städfirma ska jag ta betalt av min partner när jag städar hemma? Måste ju få min ekonomi och verksamhet att gå runt eller hur? Och tror du att alla mina vänner och släktingar kommer förvänta sig att jag ska städa hos de också? 
  • Anonym (hahaha)
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 19:51:49 följande:
    Nej, inte när du städar hemma - jag formulerade det som "om du städar på hans uppdrag", men som sagt, det där var bara för att jag retades med dig. Du lyckas inte hålla dig till saken utan blandar ihop privata relationer med att köpa något från ett företag.
    Jag driver ett fik och kan säga på rak arm att en bulle och en kaffe kostar mig fan 1-2 kr när jag gör de själva och kanske 3-4 när jag köper bullarna! Klart man inte tar betalt av sin partner då. Och det är inget som syns i bokföringen eller att man luras med något. Kan markeras lätt som att det blev över efter dagens slut och var tvunget att slängas.Om man nu måste skriva upp det någonstans. Och nej mitt fik påverkas inte av den lilla "förlusten". Och ja man tar inte betalt av morsan och farsan heller. Och alla som jämför vänner och partners... jag tycker synd om era partners som ni anser ligger i samma relationsnivå som era vänner.
  • Anonym (hahaha)
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 20:13:31 följande:
    Vi har helt klart olika syn på detta. Vore väldigt bra att få veta vilket fik du driver så kunde man undvika det... Flört

    Hur man hanterar det i form av svinn osv, det är helt ointressant. Det här handlar, återigen, inte om 40 kr för en bulle och en kaffe, eller ens dina rörliga tillverkningskostnader, utan om principen. Man kan inte komma ifrån kärnfrågan och om det gör mig till en trist och tråkig ekonom, så må det vara hänt. Jag kommer att fortsätta tycka att det är fel av TS att förutsätta att hon ska fika på kaféets bekostnad bara för att det ägs av hennes kille.
    Mmm eftersom du är ekonom så kan jag mycket väl tänka mig att i dina tankar så  handlar allt om siffror. Förväntade mig inget annat av en ekonom.

     Kul att du skulle vilja undvika mitt fik... jag är glad å din partners vägnar att du inte äger ett. Och om du nu skulle äga ett fik... så tycker jag synd om henne/honom. 
  • Anonym (hahaha)
    LillGris skrev 2014-01-12 20:24:12 följande:


    Gud ja. Stackars partner. Att få betala för en bulle, det är sånt som knäcker en totalt.
    Mmm och att bjuda på en är väl ännu värre.
  • Anonym (hahaha)
    Anonym (Duh) skrev 2014-01-12 20:25:39 följande:
    Enbart hemma hos honom? Ja, absolut, det ska du ta betalt för. Hemma hos er? Du blandar ihop privat och ekonomi, som andra finansiellt analfabeter här inne. Du är inte ensam om det, trösta dig med det.

    TS, din kille är inte snål, han är förnuftig .Hur ofta tycker du att han ska betala för din fika? Hur ofta betalar du för hans fika? Vem annars ska han bjuda på fika? Mamma, pappa, syskon, kusiner, kompisar, dina föräldrar, dina kompisar, dina syskon...? Knäpp inställning. Betala för dig eller gå till ett annat cafe. 
    Låt mig omformulera mig. Jag äger en städfirma. Sover över hos min partner och vaknar på morgonen och han har gått till jobbet. Jag tar det lugnt för jag har en avbokning. Jag ringer honom/henne och frågar "vill du att jag ska städa lite?" och partnern svarar "ja varför inte". Tycker du verkligen att jag skicka en faktura till partnern då?
  • Anonym (hahaha)
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 20:33:01 följande:
    Löjlig omformulering. Uppstår bara ur faktumet att du har slut på vettiga argument.
    Samma sak som i TS fall. Vad är skillnaden här och i TS fall?
  • Anonym (hahaha)
    Fanny b skrev 2014-01-12 21:24:40 följande:
    Jag tycker inte man kan jämföra detta. För i detta scenario väljer du att göra din partner en tjänst genom att städa, som privatperson. Detta tycker jag kan jämföras med om ts pojkvän tar hem bakverk som skulle ha kastas till ts och bjuder på dessa. För i denna situation förlorar han inte på att bjuda ts på bakverken, för det skulle ändå kastas.
    Precis som när han frågade om hon ville ha något så kunde det ha varit "tjänsten" som han bjuder på. En bulle och en kaffe. "Tjänsten" att bjuda henne på några kronor. Herregud om man ser några konor som man har spenderat på sin partner som en förlust så är man atingen riktig fattig (och då förstår jag till en viss grad) eller så är man helt enkelt jävligt snål. 
Svar på tråden Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!