• Äldre 14 Jan 22:14
    20935 visningar
    17 svar
    17
    20935

    Adoption inom Sverige?!

    Vi är ett homosexuellt par som planerar att skaffa barn.
    Vi undrar om det finns andra homosexuella par därute som har adopterat inom Sveriges gränser & hur det går till i sånt fall. Vi håller samtidigt på att försöka få barn genom insemination i Danmark men tänker att det kan ta flera år innan ett ev. barnbesked kommer.... Får vi ens ställa oss i adoptionskö om vi blir gravida i Danmark?!

    Tacksam för svar

  • Svar på tråden Adoption inom Sverige?!
  • Äldre 15 Jan 09:23
    #4

    Ok, tack för svaren.
    Jag kanske borde förtydliga oss lite.

    Vi håller alltså i skrivande stund på att försöka bli gravida i Danmark. Igår kväll pratade vi lite om våra möjligheter (efter att tidigare ha sett "drömmen om ett barn") om att adoptera om vi inte kan bli gravida genom insemination. Då pratade vi om att adoptera inom Sverige, t.ex. ett ensamkommande flyktingbarn. Möjligheten att adoptera från andra länder ser vi som minimal då det knappt finns några givarländer som adopterar bort till homosexuella par. I alla fall de länder som vi vill adoptera ifrån.
    Vart ska vi vända oss i Sverige? Socialförvaltningen? MIA?


    adoption homosexuell insemination barn danmark regnbågsfamilj
  • Äldre 19 Jan 19:56
    #8

    Ok, då blir det att ringa socialförvaltningen nästa vecka.. Tack för alla svar :)

  • Äldre 13 Apr 15:37
    #13
    en funderinggg skrev 2014-03-11 20:49:15 följande:
    Fast varför tror ni inte att det skulle lyckas med insiminationen? Utifrån vad ni har skrivit gissar jag att ni år två kvinnor, vilket ju dubblerar era chanser till lyckad insrmination/ivf.. och eftersom ni då har donerad sperma är det ju inga problem med kvaliteten på drn heller. Eller har ni redan försökt flera gånger eftersom ni vänder er till Danmark? För nuförtiden får ju kvinnliga homosexuella hjälp med beftuktning av den svenska sjukvården.

    Vi har redan försökt tre ggr i Danmark utan att lyckas.. Vi har reserverat åtta portioner sperma i Danmark & går just nu i väntans tider, ska göra ett gravtest om någon vecka för att se om det har tagit. Och att anta att våra chanser dubbleras bara för att vi är två "kvinnor" är inget annat än ett antagande. En av oss kan inte bära barn så vi har inga dubbla chanser.. Vi vet att det kan ta ännu fler försök & om det inte skulle lyckas förrän vi hamnar först i kön för insemination i Sverige så står vi iaf med fler alternativ. Kötiden där vi bor är dryga 2 år så det är inte bara att ringa sjukvården för att få omedelbar hjälp.. Men att ringa socialen verkar vara vår bästa chans till adoption, vem vet, kanske blir det lättare om några år?
Svar på tråden Adoption inom Sverige?!