Inlägg från: LittleS |Visa alla inlägg
  • LittleS

    BF Oktober 2014

    Hejsan tjejer!
    Hoppar gärna in i tråden Glad plussade i fredags och är nu i v 4+5.
    Är 26 år, från Småland och detta är första barnet :)
    BF är 1 oktober (enligt Gravid-appen). Skrattande

  • LittleS

    Hej tjejer!
    Är det någon som vet om immunförsvaret blir sämre när man är gravid? Vanligtvis är jag aldrig sjuk, kan möjligtvis bli förkyld en gång om året, men inte mer än så. Är i v 5+0 och har redan hunnit avverka vinterkräksjukan förra veckan och imorse när jag vaknade hade jag ont i halsen och kände mig varm och allmänt dålig. Sitter fortfarande i... :/

  • LittleS
    Irmeline skrev 2014-01-30 11:50:36 följande:
    Japp! Redan en vecka efter Äl sjunker immunförsvaret för att kroppen inte ska stöta bort en liten ailen som vill plantera in sig ;) Eftersom det är en ny individ skulle immunförsvaret automatiskt se det som en inkräktare och attackera, för att detta inte ska hända så sjunker aktiviteten i immunförsvaret, smart va? Men inte så kul. jag har haft både munsår och förkylningar i tidig graviditet, och vissa vänner har varit mer eller mindre förkylda hela sina graviditeter... Men det får det vara värt ! ;)
    Tack för svaret!! Skrattande Känns skönt att veta, även om förkylningar kan vara riktigt jobbiga så är det som du skrev, verkligen värt det Skrattande Skrattande då vet jag också varför det bara är jag som åkt på det och inte min sambo! Han har klarat både vinterkräksjukan och förkylningar än så länge Flört
  • LittleS

    Hej igen tjejer...

    Känner mig livrädd just nu.. Fick igår kväll en genomskinlig flytning innehållandes 3 prickar med blod (rött). Prickarna var jättesmå, svårt att jämföra med något men i storlek med denna symbolen *. Alltså kunde de tre prickarna tillsammans inte ens utgöra en droppe blod. När jag torkade mig en gång till kom det lite mer flytning, denna var genomskinlig med en svag svag rosa nyans. När jag senare gick på toa kom det enbart helt genomskinliga flytningar, varken med blodprickar eller rosa nyans.

    Är detta normalt? Eller ska jag oroa mig för det värsta? Jag har inte ont i magen, spänner lite just nu, men igår kväll kände jag absolut ingenting i magen och det har inte kommit några liknande flytningar under varken natten eller morgonen. Nu ser det ut som vanligt när jag torkar mig.

    Skulle egentligen ringt MVC idag och bokat in en tid för inskrivning och samtidigt passat på att fråga barnmorskan, men såg precis att det är stängt på fredagar där jag bor så måste vänta tills måndag. Befinner mig just nu i Norge (Oslo) och vet inte riktigt vart jag ska vända mig. Läste att hjärtat ska börja slå nu i v 6 (är i v 5+1) och därför känns det ju meningslöst att göra VUL eftersom hjärtat kanske först börjar slå om ett par tre dagar. Åhh blir så orolig!!


    Någon mer så haft det sådär? Hur har det gått för er?

  • LittleS
    Knytet skrev 2014-01-31 13:39:40 följande:
    LittleS, det är mycket blodkärl och det växer därinne, är väldigt vanligt att det kan komma lite rosa eller tom blod. försök att inte oroa dig. Så länge du inte har riktigt ont och blöder mkt så är det ingen fara. Jag har alltid blött i mina graviditeter men har ju gjort IVF och då är slemhinnorna extra sköra av hormoner så det är ännu vanligare.
    Jennifer skrev 2014-01-31 10:29:23 följande:
    Jag tror inte du behöver oroa dig! Om det vara så lite blod så är det nog ingen fara. Spänningar i livmodern är ju oftast bara växtvärk! Men jag förstår oron.. Ring 1177 och rådfråga men jag tror verkligen inte att du behöver oroa dig. Det sägs ju att 25% av alla gravida får någon sorts blödning tidigt i graviditeten =). Stor KRAM! 
    Tack för era svar! Känns något lugnare nu, även om man inte kommer ifrån oron helt. Flytningen med de tre små blodprickarna i såg väldigt harmlös ut, så jag tror egentligen inte själv att det är någon fara. Kan mycket väl ha varit ett litet blodkärl. Det var ju bara igår det var så, när jag torkade mig den gången. Det fortsatte inte och har inte kommit igen. Idag har jag haft helt genomskinliga flytningar som ser normala ut, utan tecken på något som helst konstigt. Får ringa MVC på måndag och boka in inskrivningssamtalet då och ev fråga om tid för vul. Så man är på den säkra sidan :) återigen, tack för era peppande svar!! Kram på er!
  • LittleS
    ylva12 skrev 2014-01-31 19:43:33 följande:
    Vet inte hur man lägger till sig i listan, så någon annan får gärna göra det åt mig.
    Yarrow skrev 2014-01-31 20:18:23 följande:
    Jag kan inte heller lägga till mig i bf listan, från plattan. Så det får någon gärna göra om nån orkar :) 30 år, Göteborg, andra barnet. Bf 10 okt.
    La till er nu när jag la till mig själv, hoppas det blev rätt! Skrattande

    BF lista


    September  
    29 c0ockiee, Tumba (Stockholm)


    Oktober  
    1 SC11, andra barnet,  
    1 jojjan, 33år, andra barnet, 
    1 LittleS, 26 år, första barnet, Småland
    2 Knitting Angel, 27 år, andra barnet, Eslöv (Skåne)  
    2 Tingeling, 29 år tredje barnet Karlskoga
    2 KossanMuu, 27 år, tredje barnet, Malmö  
    2 mymmlan, andra barnet 
    2 unicorn, 25 år, första barnet, 
    2 ÄppelPeppel, 3 Irmeline, 30+, andra barnet, Uppsala 
    3 SysterAnna, 25 år, Göteborg  
    3 Sicilien, 30 år, andra barnet,  
    3 Jennifer,19 år, första barnet 
    5 L1977, tredje barnet,  
    5 Emma90, 24 år, första barnet, Malmö 
    6 Shibby, 23 år, första barnet, Stockholm 
    6 Lillium, andra barnet 
    6 Knytet, andra barnet, Göteborg
    7 tasirvio, 27 år, första barnet, Södra Finland 
    7 nervös01, 21 år, första barnet, Örebro
    8 Kroa, andra barnet (dotter född 31 maj 2013 innan), 21 år, Skaraborg 
    8 Mitthemligajag,  
    8 sessan,
    8 ylva12, andra barnet
    9 Mmalin, andra barnet (dotter född i mars 2011), snart 37 år 
    10 Yarrow, 30 år, andra barnet, Göteborg
    12 jonie, 31 år, andra barnet


  • LittleS
    tasirvio skrev 2014-02-03 21:03:01 följande:
    Tack för era uppmuntrande kommentarer! Känner mig något lugnad nu :)
    Har suttit och funderat över hur jag ska berätta nyheten för min familj då de kommer på middag 15.2..
    Vet att det är väldigt tidigt, men min äldre bror och hans familj reser hem till Norge veckan därpå och skulle gärna vilja delge nyheten medan de är här.. har varit in på epsy.com och "googlat" pregnancy announcment gifts, och hittade några kul idéer där, men har inte riktigt bestämt mig än..

    Tyckte dock den här idén var kul så tänkte att jag kanske skulle göra en motsvarande själv ;)
    www.etsy.com/listing/176707613/7-week-blueber...

    Andra förslag?
    Åhh det är så roligt när man väljer att berätta på ett annorlunda sätt Glad Tycker idén från länken var jättefin!

    Sambon och jag funderade länge på hur vi skulle göra och kom fram till att vi ville överraska hans föräldrar extra mycket då det är deras första barnbarn. Så eftersom svärfar tycker mycket om whiskey tänkte vi köpa en flaska 'The Famous Grouse' till honom, som vi redan beställt nya, egna etiketter till via deras hemsida. Så istället för den vanliga etiketten på flaskan står det "The Famous Grandpa". Man fick skriva sin egen text på baksidan också, så där skrev vi 'Glad Påsk' (eftersom vi tänkt berätta då, om vi klarar att hålla oss dvs) och att påskharen detta året kom med ett ägg som innehåller någon väldigt speciell... Hjärta Svärmor ska få ett silverarmband från Thomas Sabo med en berlock som säger "Farmor" Skrattande Tanken är att de ska öppna sina paket samtidigt, så får vi se vems polett som trillar ner först Flört
Svar på tråden BF Oktober 2014