Inlägg från: LissanS |Visa alla inlägg
  • LissanS

    BF Oktober 2014

    Hej alla! Jag hoppar också in trots att det är väldigt tidigt i graviditet (v 4+2 enligt FL) och allt kan hända. Jag fick ett svagtsvagt streck i måndags och det blir starkare varje dag jag testar. Nu är min trötthet blivit kompletterad med illamående. Kan inte minnas att jag mådde så illa med mitt första barn så jag hoppas att illamåendet är ett gott tecken iaf. 

  • LissanS

    Vad kul Knytet! Mitt allra första graviditet slutade med mf i vecka 10+4 och andra blev en underbar dotter som nu är 17 månader. Jag försöker vara försiktig och inte hoppas så mycket än men glädjen tar över hela tiden - helt hopplöst. :) 

  • LissanS

    Jag glömde ju tacka,, Knytet! Jag är jätte glömsk idag. Jag läste lite bakåt att det verkar att vi har mer gemensamt än v 4+2.  Jag fick också min dotter tack vare en lyckad IVF försök. Vi har försökt bli gravida sen mars och sen i september har vi fått hormonstimulering får att få ordning på ÄL. (Jag har väldigt oregelbunden mens samt har inte ÄL varje månad.) I november tog vi paus i behandlingar och i januari var det försent att börja så vi försökte själv. Känns som jackpott för att första gången i mitt liv vi lyckades att få ett plus alldeles själv. Otroligt! Hoppas att det lilla miraklet vill stanna! :)

    PS Slut på inläggsbombning nu. 

  • LissanS
    Knytet skrev 2014-01-30 10:36:56 följande:
    Lissan, jag tycker att vi ska vara glada o njuta för hur det än är så är vi faktuskt gravida nu oavsett hur det går. Tror våra pluttar mår bra om vi mår bra . Tänk oxå att slippa lägga ner en massa pengar på IVF, dubbel lycka. Tror att det kommer gå bra just för att vi mot alla odds lyckades uran ivf, tror du inte

    Jag håller med dig!
    Just nu känns att största vinsten var att vi lyckades själv! Spännande! 

    Jag ska kontakta kliniken nästa vecka och berätta att vi behöver inga fler behandlingar just nu. Oj, vad jag har längtat att säga det till dem. :)

  • LissanS
    jojjan01 skrev 2014-02-02 20:32:29 följande:
    Någon som vet hur man tar bort från listan får gärna ta bort mig :((
     Har blött lite rosa sedan i tisdags och i dag har det krampat i flera timmar och blöder mycket! Även en slemliknande (ursäkta infon) klump har kommit ut. Eftersom detta var mitt fjärde mf på rad så känner jag igen symtomen...

    Får se om vi orkar försöka en gång till...

    Lycka till alla, jag lämnar tråden nu!!
    Lider verkligen med dig! :( Det är så jobbigt att det finns inga ord! Ta hand om er! Kram
  • LissanS
    majamys skrev 2014-02-03 09:25:38 följande:
    Jag minns faktiskt inte riktigt hurudana symptom jag hade till en början förra gången... Molvärk och trötthet tror jag var de främsta. Nu är det samma, men så är jag ständigt jättehungrig också! Jag blir liksom aldrig mätt! :o
    Det kan verkligen vara väldigt olika från graviditet till graviditet. Med min första graviditet försvann all min aptit jag åt bara för att jag måste och nu kan jag äta typ hela tiden och  efter 5 minuter vara hungrig igen. :-/

    Ringde Sophiahemmet idag och berättade att vi behöver inte starta behandling för jag är GRAVID! Det kändes så bra och det var som musik till mina öron när hon noterade "spontan gravid". YES!!! denna gången lyckades vi alldeles själva!!!Cool Jag fick VUL till 19/2 så hoppas hoppas hoppas att lillan stannar kvar tills dess och vi kan se lilla hjärtat ticka finfint. 
  • LissanS

    Jag är lite orolig då mina förra veckans symptom försvann bara. Känner lite yrsel ibland och molande värk i magen bara. Som flera andra här så önskar jag med att illamåendet skulle komma trots att det är jobbigt. Vill ju så gärna få tecken att pyret mår bra och växer som den ska.   

    Någon som frågade mot illamåendet. För mig hjälpte ingefärate o rostad bröd på morgonen, kolsyratvatten under dagen och sen var jag jättenoga med mellis. Jag provade också sådana band man sätter runt armleden men vet inte om det hjälpte. 

  • LissanS
    tasirvio skrev 2014-02-04 17:56:46 följande:
    Intressant att du mått bättre med ingefärate. I Finland rekommenderas det nämligen att man undviker ingefära under graviditeten. Har för mig att det i Finalnd t.o.m. måste stå "Rekommenderas ej för gravida" på produkter som innehåller ingefära.
    Vad ska jag säga. jag vet att många gravida dricker det? Men enligt Livsmedelsverket ska man vara försiktig med naturläkemedel, örter, växtbaserade läkemedel under graviditet då det inte är väl kontrollerad om det kan skada barnet. Man kan alltid fråga bm eller läkare om man känner sig osäker. 
  • LissanS

    Välkommen alla nya och lycka till! 

    @bubbles hoppas att det det går i vägen och snart får ni nosa på nyfödd bebis.

    Själv är jag fortsatt lite orolig. Jag har inga direkta gravidtecken längre, allt avtog i måndags typ. :-/ Kanske det är normalt men om man har mf i bagaget är man ju extra försiktig och orolig. Enda tecken jag har just nu är att jag har blivit lite glömskare och humörsvänger hejvilt hit o dit och jag kan börja gråta precis närsomhelst utan anledning.  

  • LissanS
    TheElfa skrev 2014-02-06 11:44:22 följande:
    Att bli med barn gick ju bra, men att behålla det desto sämre....Mf idag...Gråter
    Lider verkligen med dig! Skickar massor med styrkekramar.
  • LissanS
    sowe81 skrev 2014-02-06 13:16:42 följande:
    Hoppar in här. Plussade svagt idag på äl+12.
    Hade ma i v11 i oktober så jag vågar inte hoppas för mkt men man väntar ju barn inte mf, får försöka tänka så. Bf borde bli kring 15/10.
    Grattis och lycka till! Jag tror att vi är med i samma grupp på FB?  
  • LissanS
    sowe81 skrev 2014-02-06 22:05:37 följande:
    Läste tillbaka lite o jag tror jag har koll på vem du är. Fel i första gissningen.
    Hehe Jag testade mycket förra veckan. :)  Den andra du menade har jag inte sett här än. Ska bli spännande att följa varandra . :D 
  • LissanS

    Välkommen och grattis  till alla plus! :) 


    Sara84 skrev 2014-02-10 09:27:27 följande:

    Ni som nu testat igen med CB digital och fått +3, vilken vecka är ni i? 6 eller 7? =)


    Är nyfiken och skulle också vilja ta ytterligare ett test.. visade ju 2-3 v den 5/2. Var då i vecka 4+1(5).



    Jag går i v 7 imorgon och fick 3+ idag.  
  • LissanS
    Knytet skrev 2014-02-10 08:17:32 följande:
    YES, blev 3+ idag, phuu. Nästa delmål UL 26 feb .
    Visst är det skönt, jag 3+ idag också! :) Min VUL är den 19 feb. 
  • LissanS

    Jag är 15,7 % gravid idagFlört (v  6+1) och nu har tröttheten och illamående kommit. Både skönt och jobbigt. Jag mår illa typ dygnet om men som värst på kvällar/eftermiddagar. Fröken tvärtemot?!  

    Jag håller med att man ska inte älta om mf hela tiden utan ta dagen som det kommer. Någon här sa mycket klokt häromdagen att man väntar inte på mf utan barn.  Kram på er!  

  • LissanS
    Mmalin skrev 2014-02-12 12:33:03 följande:
    Jag tänker att det skulle vara skönt med en FB-grupp. Lite mer privat liksom. Fast det kanske bara är jag?
    Jag tycker också att FB-grupp är bra att ha. Någon som vill ta initiativet och skapa en?  :) 
  • LissanS

    Usch överflöde med känslor. Jag gråter gråter och gråter och får ingen stop på mig. Om jag går sådär med svullna ögon att hämta min dotter vad tror de i förskolan då? Usch vad pinsamt!! Jag saknar min busunge! Jag brast nästan till tårar när jag lämnade henne i morse. Känner mig som riktig fåne men var tvungen att skriva av mig här.   

Svar på tråden BF Oktober 2014