Inlägg från: tasirvio |Visa alla inlägg
  • tasirvio

    BF Oktober 2014

    Hakar på här också! Är med i en annan oktober-grupp också, men ville hänga på här också, om det är okej? ;)
    Jag har BF 6/10, har försökt bli gravid i över ett år. Första barnet, så är glad, men orolig samtidigt!


    BF lista


    September 
    29 c0ockiee, Tumba (Stockholm)


    Oktober 
    1 SC11, andra barnet, 
    1 jojjan, 33år, andra barnet, 
    2 Knitting Angel, 27 år, andra barnet, Eslöv (Skåne) 
    2 Tingeling, 
    2 KossanMuu, 27 år, tredje barnet, Malmö 
    2 mymmlan, andra barnet 
    2 unicorn, 25 år, första barnet, 
    2 ÄppelPeppel,
    3 Irmeline, 30+, andra barnet, Uppsala 
    3 SysterAnna, 25 år, Göteborg 
    3 Sicilien, 30 år, andra barnet, 

    5 L1977, tredje barnet, 
    5 Emma90, 24 år, första barnet, Malmö 
    6 Lillium, andra barnet 
    7 tasirvio, 27 år, första barnet, Södra Finland
    8 Kroa, andra barnet (dotter född 31 maj 2013 innan), 21 år, Skaraborg


    Mitthemligajag, 
    sessan,
  • tasirvio

    Oj vad kul att se att så många kommit till på tråden, nästan svårt att hänga med nu ;) Och kul att se att du nervös01 och jag har samma BF ;)

  • tasirvio

    majamys: som jag förstått så är spökstreck mer gråa till färgen än rosa, dvs som en skugga.. tycker nog ditt ser rosa ut! :)

    Smorrisson: tror inte du behöver oroa dig. Jag har nu haft ett par dagar som jag knappt haft några symtom, och har också blivit orolig.. men det är nog bara hormonerna som spökar ;) tror det att du är så orolig redan kan vara ett symtom :P för jag går också emellanåt och undrar om jag bara inbillar mg det ena och det andra!

    Men trötthet är nog mitt tydligaste symtom! Var ut på krog igår, som chaufför förstås, och var helt slut trots att vi var hemma redan halv 1.. känns nästan som om jag hade krabbis! Trött, huvudvärk, lätt illamående och allmänt svag..

    Jag käkar omega 3-6-9, kalcium och multivita för gravida (innehåller folsyra). 

    Känns som om jag nu enbart går och väntar på att det ska bli kväll så att jag får lägga mig och på det viset snabbare kommer till v12, någon annan som känner lika?

  • tasirvio

    Hahhahaa.. jag har också blivit nojig, så idag gick jag mitt på dagen och testade med en sticka, och blev så glad när det visade två starka streck, trots att det inte ens var morgonurinen! Aaaah, imorgon går jag in i v6..

    Känns som om man har en massa deadlines man går och väntar på.. 25.2 inskrivning, 1-2v efter det vul, sedan går jag och väntar på att komma in v12.. o så väntar man ju på magen, på första rörelserna, följande ultra.. inte undra på att det kallas väntans tider ;)

  • tasirvio
    jojjan01 skrev 2014-02-02 20:32:29 följande:
    Någon som vet hur man tar bort från listan får gärna ta bort mig :((
     Har blött lite rosa sedan i tisdags och i dag har det krampat i flera timmar och blöder mycket! Även en slemliknande (ursäkta infon) klump har kommit ut. Eftersom detta var mitt fjärde mf på rad så känner jag igen symtomen...

    Får se om vi orkar försöka en gång till...

    Lycka till alla, jag lämnar tråden nu!!
    Usch, lider med dig! Om ni inte får hjälp redan, så sök! Jag har en vän som hade 5-6 missfall på raken. Varje månad blev hon gravid, men varje gång "rann" det ut. De sökte sedan hjälp och idag är hon mamma till en härlig liten tös!

    Tycker mig ha hört att man får progesteron för att försöka hindra mf. Så ge inte upp än! Det kan även va värt att söka annan än bara direkt medicinsk hjälp, med tanke på att mf är psykiskt tungt att genomgå!

    *styrkekramar*
  • tasirvio

    Jag har även fått ta till vita lögner ;)

    Hade min äldre bror och hans sambo här på fredagen, och de skulle genast märka om jag inte drack öl en bastukväll.. så köpte alkoholfri sådan och hällde upp i glas åt mig då de inte såg, så på det viset märkte de inget. Och på lördagen så var jag ju chaufför, så hade det att skylla på då jag inte drack ;) men om ca 2 veckor ska vi berätta för hela familjen,, sedan är det bara att hoppas att vår lilla krabat håller i sig där inne :)

  • tasirvio
    Jennifer skrev 2014-02-03 11:25:45 följande:
    Gjorde ett digitalt test och fick gravid 2-3. Borde det inte stå 3+ då jag är i vecka 5+2 idag? Eller har jag räknat fel? Tror jag hade äl runt den 11e jan. Eller är jag precis i slutet av vecka 3 efter äl? Blir jätteorolig!
    Tror resultatet varierar med hormonmägnden, dvs om du inte tog morgonurin så kanske hormonerna inte syns lika starkt och därmed visar det 2-3 istället för 3+

    Mmalin och jonie: vi verkar alla ha suttit i liknande om inte samma båt ;) Jag skulle ha påbörjat mina fertilitetsundersökningar 29.1, men plussade 26.1 :D hann således träffa läkaren en gång och ta blodprov, men längre än så hann vi inte med våra undersökningar. En otrolig lättnad kan jag säga!
  • tasirvio
    Mmalin skrev 2014-02-03 17:44:50 följande:
    Det var nog mig och LissanS du menade.

    Jonie och jag diskuterade avsaknaden av ömma bröst den här graviditeten.

    Det blir lätt lite rörigt i de här trådarna. :)
    Haha, det var nog säkert det jo ;) e nog inte bara trådarna som är röriga, tror jag också är tätt rörig just nu ;)

    Idag har jag känt av svindel flera gånger då jag stigit upp snabbt, men inget illamående än iaf. Önskar nästan jag vore lite det, så skulle det hela kännas mera verkligt. Speciellt som jag läste på en amerikans sida där det stod att kvinnor som har "morning sickness" mer sällan får missfall än de som inte upllever illamående..:/ men antar att jag bara är nojig!
  • tasirvio

    Tack för era uppmuntrande kommentarer! Känner mig något lugnad nu :)
    Har suttit och funderat över hur jag ska berätta nyheten för min familj då de kommer på middag 15.2..
    Vet att det är väldigt tidigt, men min äldre bror och hans familj reser hem till Norge veckan därpå och skulle gärna vilja delge nyheten medan de är här.. har varit in på epsy.com och "googlat" pregnancy announcment gifts, och hittade några kul idéer där, men har inte riktigt bestämt mig än..

    Tyckte dock den här idén var kul så tänkte att jag kanske skulle göra en motsvarande själv ;)
    www.etsy.com/listing/176707613/7-week-blueberry-pregnancy-announcement&ga_search_query=pregnancy+announcement+blueberry&ga_order=most_relevant&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=FI&ga_search_type=all

    Andra förslag?

  • tasirvio

    Härligt Yarrow! Har dock tyvärr inget syskon till mitt kommande, så det funkar inte här ;)  Men verkligen snyggt collage, gillar sista minen, haha!!

    En annan idé som jag hade var att se om jag skulle lyckas öppna några Kinderegg försiktigt och byta ut leksaken mot en lapp som skulle säga ex. "Grattis du ska bli mormor/morfar/morbror..." Men vet inte om jag lyckas sätta ihop chokladen så att den håller ihop sedan ;) Måste kanske köpa ett först och prova..

    Men men, svårt det här ;) Kanske jag sedan ändå återgår till Etsy's idé..

    Är det förresten någon annan som känt av yrsel? Jag har nu under ett par dagar känt mig yr från och till...

Svar på tråden BF Oktober 2014