Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!

    Den dagen min man talar om för mig hur jag får eller inte får klippa mig då slutar jag kalla honom för min man. Min man älskar mig oavsett om jag har hår ner till röven eller om jag har rakad skalle, annars är han inte min man.

  • slemtorsk i din bralla
    Wittra skrev 2014-01-26 22:28:26 följande:
    Hahah? Mkt underhållande tråd. Dock undrar jag vad som händer med kvinnor mellan 45 - 50 år, lägger märke till att kvinnorna i den åldern oftast klipper "pojkfrisyrer". Totalt uppklippta i nacken. Denna frisyr kan ju så sett vara snygg på somliga men när nästa varenda fruntimmer i den åldern klipper det så, svinkort , nästan snaggat i nacken och sedan kommer håret inte helt olikt en svamp så är det bara urfult tycker jag. Att så många väljer att klippa håret så är för mig skitkonstigt.
    Kan bero på en sak.. att i den åldern börjar kvinnor komma in i klimakteriet och hårkvaliteten försämras avsevärt att ha långt hår då kan vara ett helvete, håret kan bli oerhört tunt sprött och omöjligt att sköta, fett och tungt och ett långt hår tar dessutom tid att sköta om då det tar längre tid att tvätta, torka och styla. När man är i den åldern har man dessutom oftast nått till en punkt i livet då det är dags för förändring, barnen börjar bli stora om de inte redan har flyttat, det är inte ovanligt med karriärbyte eller klättring på karriärsstegen just i den åldern bland kvinnor och man vill ha ett nytt fräscht hår som är lätt att sköta och inte tar så lång tid att fixa.

    Långt hår är vackert, det håller jag med om men är det ett svårt hår (vilket håret ofta blir just i klimakteriet) så är det ett helvete. Man har också en mognad i den åldern som gör att man värdesätter andra saker än tex ett "långt kvinnligt hår"... Ett långt hår gör att man ser äldre ut (tro det eller ej), tjockare och dessutom blir det fler grå hårstrån att färga över om man nu är av den sorten som färgar sitt hår.

    FInns säkert tusen fler anledningar varför kvinnor i den åldern kapar sitt hår, kanske främst för att de är och vill bli sedda som kvinnor och inte flickor/våp, de vill bli uppskattade för sin kompetens inte sitt vackra kvinnliga hår??
Svar på tråden Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!