Svar på tråden Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!
 • Anonym (kortk­ort)
  Mån 27 jan 2014 09:15
  38978 visningar
  267 svar
  Inlägg från Anonym (kortkort) Visa alla inlägg

  Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!

  Vilken tur att jag är gift med en man som uppskattar mitt korta hår. Jag fick så dålig hårkvalitet av graviditeterna att jag kapade av det ( ala Mia Farrow i Rosemarys baby, twistandshout1960s.blogspot.se/2011/11/mia-farrow.html) och jag har aldrig fått så mycket komplimanger, eller för all del uppmärksamhet av män. Det framhäver min långa hals och stora ögon. Gillar skarpt! 


  Men alla passar inte i kort hår.

 • Anonym (kortk­ort)
  Mån 27 jan 2014 09:15
 • Anonym (kortk­ort)
  Mån 27 jan 2014 09:35
  Lindsey Egot the only one skrev 2014-01-27 09:17:16 följande:
  Vissa män gillar kortklippt helst när bäraren har en lång och sexig hals som de kan luta sitt huvud in mot och kyssa. Vet många som uppskattar det alt en snygg svinrygg/truls.
  Japp! Min man tillhör den sorten.
 • Anonym (kortk­ort)
  Mån 27 jan 2014 14:45
  Anonym (samarbeten) skrev 2014-01-27 14:12:34 följande:
  Karln kan dra i håret i samband med doggystyle.


  Jag kan garantera att det går att göra även om man har kort hår, förutsatt att tjejen kan svanka.
 • Anonym (kortk­ort)
  Tis 28 jan 2014 08:11
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-27 21:17:02 följande:
  Oj, det var mycket! Jag fönar det för det mesta, men kall luft på topparna och det tar kanske 10 minuter. Lufttorkar jag håret tar det 4-5 timmar om jag sitter still, och ca 3 om jag rör på mig tex tränar. Men det är ingenting jämfört med att älska sitt hår och utseende i alla fall. Det borde alla göra. Dessutom behöver jag bara duscha håret en gång i veckan för mitt hår håller sig fräscht jättelänge och de sista dagarna har jag torrshampoo och tofs eller fläta. Dessutom har man superkort hår så kan man inte sätta upp det och det ser smutsigt ut fortare? Hur ofta duschar ni med kort hår, axellängd räknas.

  När jag hade hår ner till skulderbladens början tvättade jag håret mellan varannan och var fjärde dag, men då tränade jag å andra sidan inte, så det är marginellt mer än när jag är korthårig (varannan till var tredje dag) om jag inte tränar (tvättar alltid håret efter träning, då blir det varje dag).

  Jag tyckte det var jättejobbigt att ha långt hår. Jag kunde aldrig låta det självtorka, jag har supertunna hårstrån men enorma mängder av dem, så det binder mycket vatten och tar lång tid på sig att torka. 3-4 timmar nu när det är kort och jag inte rör på mig. Nu när det är kort tar det kanske tio minuter att föna torrt, normalt ägnar jag lite drygt fem minuter och så får det vara fuktigt längst ut. Så jag ägnade rätt mycket tid åt mitt hår när det var långt, hade aldrig den där typen av lättskött långt hår, 


  Men ja, en nackdel är helt klart att håret ser smutsigt ut fortare när det är kort.

 • Anonym (kortk­ort)
  Tis 28 jan 2014 09:33
  Göteborg66 skrev 2014-01-28 09:09:42 följande:
  Jag tror inte det finns en ända ärlig kille som tycker att kort hår på en tjej är speciellt fint. Säkert några desperata som säger det för att få till det.
  Jag får ofta höra att jag är vacker, och jag får höra det oftare nu (i kort hår) än tidigare. Men du har säkert rätt. Upptagna män är säkert jättedesperata efter att få ligga och ger mig, en gift och extremstadgad kvinna, komplimanger för att de tror att jag är lätt att få på rygg.
 • Anonym (kortk­ort)
  Tis 28 jan 2014 15:10
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 15:01:59 följande:
  oj, för mig med superlångt hår tar det också tio minuter att föna, och fönar jag någon med kort hår (är familjen frisör typ) så tar det kanske 2-3 minuter. Vad jobbigt, men bra att du hittat det som funkar för det. Självklart är det olika för alla, vissa har lättskött hår andra inte, oavsett om det är långt eller kort. Men jag blev irriterad då någon skrev att ALLT långt hår var svårskött och tungt och jobbigt, och så är det absolut inte. Alla är som sagt olika och allas hår är också olika, vissa gillar långt bäst och vissa gillar kort liksom. Det är okej, jag blir bara irriterad när folk sprider saker som är falskt. Men tack för ditt svar! :)
  Jag älskar min frisyr nu! Men det kräver mer underhåll, tätare klippningar, för att vara snyggt. O Men långt hår har sin charm också. Det var jättekul att använda hårnät och använda vågtång och göra snygga håruppsättningar. Varje sak har sina fördelar och nackdelar och de ser onekligen olika ut för varje person.
 • Anonym (kortk­ort)
  Tis 28 jan 2014 15:58
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 15:27:57 följande:

  Det är bra att du gör det, men är det inte jobbigt att behöva underhålla det så mycket? Dessutom har jag sovit med tjejkompisar och pojkvänner som haft kort hår, och dom ser inte kloka ut på morgonen haha. Håret spretar åt alla håll och dom måste fixa det massor. Är det så för alla med kort hår? Mitt hår är liksom alltid ready to go, jag vaknar och håret är helt perfekt liksom. Den borstar jag oftast igenom det på ca 20 sekunder och så är det klart för dagen. Ibland sätter jag upp håret i tofs eller fläta, och det tar ca 1 minut med allt. Oftast är jag klar att gå någonstans före min man tom, så jag gillar verkligen långt hår. Jag behöver inte duscha ofta, det är lätt att få ur vägen, det går att göra extremt fina frisyrer med, och mitt är jättelättskött. Så är mitt hår i alla fall, så länge jag tar hand om det en gång i veckan så är det perfekt.


  Ni med kort hår, saknar ni inte att kunna göra fina flätor eller sätta upp håret på andra fina sätt? Eller att kunna locka håret? Det går ju inte att göra så mycket olika saker med kortkort hår, saknar ni inte det? Det blir ju typ samma sak varje dag? Jag vet att jag skulle sakna att kunna göra många olika frisyrer med mitt hår i alla fall, för jag hade kort hår (till axlarna) en gång i mitt liv (förutom när jag födde då) och jag hatade det då jag inte kunde göra någon fin frisyr och knappt kunde sätta upp det när jag skulle idrotta eller laga mat. Det hängde liksom bara och såg alltid likadant ut.


   


  Ja, lite. Jag borstar dock oftast bara igenom håret på morgonen, möjligen kan jag behöva fixa till luggen lite, så det är lättskött på det sättet. 


  Nja, saknar det inte så mycket faktiskt. Jag tycker jag har så himla dekorativ frisyr i sig. Det var värre med page! Men jag kan till exempel använda min mormors vågklämmor från 40-talet och se ut som ur Downton Abbey väldigt enkelt, eller rufsa till det a la Karine Vanasse, eller ha det a la Audrey Hepburn med lite höjd bak osv. 

 • Anonym (kortk­ort)
  Ons 29 jan 2014 07:47
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 20:01:04 följande:

  Okej, intressant hur olika det kan vara för olika människor. :) Men jag tror att det har lite med hur mycket du vill göra roliga frisyrer också. Nu med ditt korta hår så säger du hur du älskar att fixa i ordning det, så du har ju en bra inställning. Jag kan fixa en jättefin annorlunda fläta eller en half up half down eller en messy bun på ca 2-3 minuter. Jag slipper dessutom alla geler och stylingkrämer, vilket jag är glad över eftersom jag verkligen ogillar känslan. Jag använder nästan aldrig produkter i mitt hår, men ibland hårolja och torrshampoo då det ändå inte känns så konstigt i håret. Men det är ju superbra att vissa gillar det och att det funkar bra för dig.


  Jag älskar verkligen att fixa mitt hår, och sitter gärna i 7 minuter och lockar det eller gör något annat kul. Men för er som inte har så stort intresse i hår (tex alla som säger "det är ju baaaara hår, det växer ut") så har jag nu förstått att det är lättare och bättre för er att ha kort hår. Tack :)


  Fast jag älskar också att fixa håret, det är bara annorlunda med ett kort hår, och sen beror det ju givetvis vad man har för frisyr. Men en sak som jag kan leka med som är väldigt svårt att få till snyggt på egen hand med långt hår är fingervågor. Och det går att variera en hel del. 

  Jag hade håret utsläppt, rakt eller lockigt, eller i en svans eller möjligen en svinrygg när jag var långhårig. Jag älskar slarviga håruppsättningar men det var omöjligt att få till för mig. Mina hårstrån är så tunna och mjuka så även en svinrygg med mängder av hårnålar och hårsprej ramlade ner efter en middag. Frisören svor några gånger när hon skulle göra håret till bröllopet. Veckan efter kapade jag håret i en lång page.
 • Anonym (kortk­ort)
  Tor 30 jan 2014 13:41
  Anonym (Strumpbyxan) skrev 2014-01-30 12:36:51 följande:
  En sak som jag noterat under alla mina år som jag kollat in tjejer (30-40år) är att ofta är det tjjejer som är lite "mer rundlagda" som har kort hår.
  Gissar att tjejer som jag (lång, smal, vältränad, BMI på 20) hamnar i "flat-facket" om vi har kort hår då...
Svar på tråden Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...