Vad kan man baka av ett gäng äggulor?
Orkar inte googla helt ärligt.
Orkar inte googla helt ärligt.
Såser och krämer funkar det bra i. Även hemgjord glass brukar bli bättre om skippar äggvitan och bara tar gulan.
Créme brulee :D
Rå äggula är ju också en höjdare till pasta. Inte en helt ovanlig ingrediens i drinkar:
http://www.alladrinkar.com/drinkar/sok-drinkrecept/?q=%E4ggula
SPETTEKAKA :D
Blanda dom i såser eller pannkakssmet. Eller gör en guldkaka.
GULDKAKA
1 kaka
4 äggulor
2 dl socker
75 g rumstempererat smör eller margarin
rivet skal av 1 citron
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Garnering:
1 ½ dl florsocker
1 msk smör eller margarin
1 msk citronsaft
varmt vatten
Rör äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt matfett, citronskal, bakpulver och mjöl. Häll i mjölken och rör smeten slät. Häll den i en smord och bröad hålform, 1 ½ liter. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler. Låt den gärna kallna under formen, så håller den sig saftig.
Rör florsocker och matfett mjukt, tillsätt citronsaft och några droppar varmt vatten. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan.
Citronen kan bytas ut mot apelsin.
Du kan ju alltid göra en chokladfondant till efterrätt i helgen .
Till den brukar det gå åt flera äggulor än äggvitor .
(om du förstår hur jag menar)
Tycker du är riktigt huslig som bakar Lolan!!!
Jag brukar ha äggula på min carbonara. Baka, det gör jag aldrig.