Recept på Viktväktar-lasagne??
Japp, som överskriften säger... Jag efterlyser ett recept på Viktväktar-lasagne. Någon som har det? Vet ni även hur många points det är i en portion?
Tack på förhand !!!
Japp, som överskriften säger... Jag efterlyser ett recept på Viktväktar-lasagne. Någon som har det? Vet ni även hur många points det är i en portion?
Tack på förhand !!!
Puttar upp denna i hopp om svar...
10-12 portioner
22-24 lasagneplattor, färdigkokta eller av hemlagad pasta
Köttfärssås:
750 g nötfärs
3 msk margarin
3 gula lökar
2 burkar (à 400 g) krossade tomater
4-5 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
2 tsk smulad timjan
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
Ostsås:
1 l mjölk (standard)
1 dl vetemjöl
50 g margarin
5-6 dl (200 g) riven lagrad ost
salt
Gör så här:
Lasagne är en bra bjudrätt som kan göras i ordning i förväg och sedan bara gratineras före serveringen.
Receptet är lagom för den vanliga ugnslångpannan (30 x 40 cm).
Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken.
Hetta upp en stekpanna, lägg i fettet.
Bryn köttfärsen, halva mängden i taget, rör den smulig med gaffel.
Lägg över den i en stor gryta (3-4 l).
Fräs löken efter köttfärsen.
Häll i lite vatten (0,5-1 dl) och häll lök och sky i grytan.
Tillsätt burktomater, tomatpuré, buljongtärningar, kryddor och skalad och pressad vitlök.
Koka under lock på svag värme ca 20 min.
Smaka av med lite salt och peppar.
Ostsåsen:
Vispa ut mjölet med lite av mjölken till en slät redning.
Koka upp resten av mjölken med fettet.
Häll i redningen under omrörning, rör tills det kokar upp igen och koka 3-4 min på svag värme.
Tag kastrullen från värmen, rör ner ca 3 dl av den rivna osten och smaka av med salt.
Smörj långpannan.
Häll på hälften av ostsåsen och bred ut den.
Varva plattorna i tre lager med köttfärssås i de två mellanvarven.
Bred ut resten av ostsåsen överst.
Så långt kan lasagnen göras klart i förväg, täckas med folie och förvaras svalt till nästa dag.
Eller också kan den gratineras direkt.
Strö över resten av osten.
Gratinera mitt i ugnen, varm lasagne 15-20 min i 225° , kall lasagne ca 30 min i 200°.
(1 portion = 8 *)
helenas-web.nu/recept/
Väldigt bra sida
TACK, TACk snälla ni! Kanonbra... nu ska här lagas mat