• jeanette02

    Svår ångest på morgonen och förmiddagen? Vad kan hjälpa, Atarax, Sobril??

    Anonym (tess) skrev 2014-02-07 09:06:11 följande:
    Den hjälper inte mig heller, kommer be om lergigan och se om det hjälper.

    Jag fattar inte att folk blir så påverkade av Atarax?? Jag kan ta 6 tabletter per dag och inte bli trött det minsta? För mig är det ofattbart, för mig är det en jättesvag tablett.
    olika människor regerar olika. Beror ju på vad man har för dosering också. Tror ganska många blir sega av 50 mg dock kan man ju ändå ha ångesten kvar. Det är ju vanlig dos för sömn 1-2  25 mg tabletter.

    Legigan har jag vid behov för sömn då har jag 5 mg och får ta 1-4 tabletter. 5 mg har inte så bra effekt men det kan ju räcka dagtid om man har ångest. 
    Imovane( zopiklon) är en bra sömntablett som även hjälper mot ångest. Har vid behov till natt, man inte blir så seg ihjärnan som man blir av antihistaminer (iaf jagObestämd)

    Har 5 mg sobril att ta vid behov mot ångest-stress. Det fungerar bra sålänge man tar det då och då. 
  • jeanette02
    Anonym (tess) skrev 2014-02-12 17:44:38 följande:
    Nä, kan ni tänka er, han ville inte skriva ut lergigan till mig? Han sa att det var för gravidillamående. Och jag som haft så mycket problem med illamående, pga ångest o magkatarr.

    Fick Theralen istället, men när jag kommer hem så ser jag att de innehåller gluten och jag är glutenallergiker, så då sket sig det med. Så nu får jag klara mig med Atarax :(
    Ah så synd, men vet du ring och säg att du inte kan ta Theralen då du inte tål gluten. För då kanske du kan prova lergigan ändå? Eller något annat lämpligt.
    Visst är det även för grav-illamående men Lergigan är ju även för ångest, sömnstörningar och illamående.
    Jag har ju fått det för sömn. Glad
  • jeanette02
    Anonym (tess) skrev 2014-02-14 09:14:22 följande:
    Jo jag får göra det, ska ringa idag om jag orkar.

    Jag mår inte så bra nu, 4:e dagen med Citalopram. Känner mig darrig och svag, illamående, lite yrsel, trött, ångestkänslor, huvudvärk och svettningar. En allmän sjukdomskänsla i kroppen.
    Ska det va såhär?? vill ju inte ge upp?
    Usch vad kämpigt. Håll ut, snart kanske det ändå vänder lite. Ibland kan man ju få typ sobril när man börjar äta ssri för att stå ut lättare tills medicinen verkar. Men jag vet hur jobbigt det är att stå på sig och prata med sjukvården just när man inte mår bra.
  • jeanette02
    Anonym (kunskap är makt) skrev 2014-02-14 18:19:24 följande:
    Jag blir mörkrädd när jag läser hur ni tipsar varandra om olika mediciner istället för att fråga varför tror du att du mår som du gör. Hjälp varandra att stå ut med känslorna istället för att medicinera bort dom. Medicin skall vara sista utvägen och då är det okej. Jag blir orolig på hur ni litar på medicin istället för att ändra tankesättet och bygga om banorna i hjärnan när det gäller tankesättet. Hjärnan är plastisk vilket innebär att ni kan ändra på själva hjärnans form enkelt förklarat. KBT kan du ni fråga efter hos öppenvården. Tro på er själva bara ni förstår och ber om hjälp så kommer det att bli bra men ni måste stå på er istället för att ta den enkla vägen ut för läkaren...ta medicinen så jag kan möta nästa patient. Ni är alla värda att må bra och det är inte lätt men vad finns det för alternativ? Andra tar till alkohol men vart leder det? Narkotika? Ifall ni tar medicin sluta inte där kräv terapi! Tillslut kan ni sluta med medicin och sedan terapin. Alla är ansvariga för hur man mår själv och ingen annan, det går inte att lämna över ansvaret till läkare, dom skall bara finnas som en hjälp. Börja ta små steg annars är ni fast i evig medicin. Allt blir bra och ni slutar med medicin, nästa motgång och risken finns att ni är tillbaka. Jag låter hård men detta var ända sättet som jag själv också vaknade på och jag vet att det hjälper...
    Här har du väldigt rätt i det du skriver.
Svar på tråden Svår ångest på morgonen och förmiddagen? Vad kan hjälpa, Atarax, Sobril??