• Anonym (GAD)

    Svår ångest på morgonen och förmiddagen? Vad kan hjälpa, Atarax, Sobril??

    Här är en till. Har GAD och mycket förväntansångest för saker. Tror att man har mest ´ångest på morgonen/fm för att man inte vet hur dagen kommer att bli, man känner krav inför det man ska ta sig för.

    Men till det positiva är att sedan jag började med ssri, Venlafaxin, så har det blivit mkt bättre för min del.
    Min medicin gör att jag klarar vardagen med allt vad den innebär med jobb, barn, dagis, osv. Den gör att jag fixar det mesta och det är så skönt!

  • Anonym (GAD)
    Anonym (tess) skrev 2014-02-10 10:49:36 följande:
    Förväntansångest har jag med, massor. Vad skönt att du hittat en medicin som funkar.

    Hade du mycket fysiska besvär pga av din GAD?
    ja, mkt huvudvärk, yrsel, illamående..ont i nacke, domningar i arm och hand.
  • Anonym (GAD)
    Anonym (mammann) skrev 2014-02-10 19:31:47 följande:
    JAg förstår hur du känner. Är/har varit likadan. Min ångest var som värst på morgonen, ofta fick jag gå omkring och äta morgonmålet för jag klarade inte av att sitta ner... osv osv  Jag tror det var liksom en rädsla över hur dagen ska bli. Ska jag ha mycket ångest idag, tänk om ångesten blir ännu värre idag, tänk om jag inte fixar jobbet pga ångesten, tänk om det här bara blir vrre och värre, tänk om jag blir galen till sist, hur mycket värk ska jag ha idag då, tänk om värken blir bara värre och värre... sen när jag varit vaken några timmar så lugnade ångesten ner sig betydligt. Ofta lugnade det ner sig efter att jag suttit en stund på jobbet. Tyvärr började jag vakna tidigare och tidigare pga ångesten och de kroppsliga symtomen blev bara värre och värre (domningar i vänster arm, huvudvärk, spända muskler i axlar och skulderblad, grymt sjuk nacke mm) så till sist gick jag till en läkare som skrev ut Cipralex 10 mg och fick tider till samtal. Detta är nu några år sedan, men jag äter fortfarande Cipralex. Känns inte som att jag kan sluta. Inte ännu. Hoppas ju att man nån gång ska slippa den här skitångesten och GAD'en... men tvivlar.

    alltså shit!:det skulle kunna vara mina ord:)) känner precis likadant. dock mår jag nu bättre tack vare min medicin och kbt- samtal.
  • Anonym (GAD)
    Anonym (kunskap är makt) skrev 2014-02-14 18:19:24 följande:
    Jag blir mörkrädd när jag läser hur ni tipsar varandra om olika mediciner istället för att fråga varför tror du att du mår som du gör. Hjälp varandra att stå ut med känslorna istället för att medicinera bort dom. Medicin skall vara sista utvägen och då är det okej. Jag blir orolig på hur ni litar på medicin istället för att ändra tankesättet och bygga om banorna i hjärnan när det gäller tankesättet. Hjärnan är plastisk vilket innebär att ni kan ändra på själva hjärnans form enkelt förklarat. KBT kan du ni fråga efter hos öppenvården. Tro på er själva bara ni förstår och ber om hjälp så kommer det att bli bra men ni måste stå på er istället för att ta den enkla vägen ut för läkaren...ta medicinen så jag kan möta nästa patient. Ni är alla värda att må bra och det är inte lätt men vad finns det för alternativ? Andra tar till alkohol men vart leder det? Narkotika? Ifall ni tar medicin sluta inte där kräv terapi! Tillslut kan ni sluta med medicin och sedan terapin. Alla är ansvariga för hur man mår själv och ingen annan, det går inte att lämna över ansvaret till läkare, dom skall bara finnas som en hjälp. Börja ta små steg annars är ni fast i evig medicin. Allt blir bra och ni slutar med medicin, nästa motgång och risken finns att ni är tillbaka. Jag låter hård men detta var ända sättet som jag själv också vaknade på och jag vet att det hjälper...

    I många fall av psykisk ohälsa så är faktiskt en kombination av ssri/ snri och terapi det allra bästa!
Svar på tråden Svår ångest på morgonen och förmiddagen? Vad kan hjälpa, Atarax, Sobril??