• Nimah

    Svårt att få barn-Kromosomfel-Någon mer?

    I vårt fall är det mannen som bär translokationen och har en kromosomavvikelse. Vi vet det eftersom hans syster utreddes. Hon har genom gdp nu. Vi har ett mf, en frisk pojke, ett ma v 10 och nu är jag gravid i v 9 men är rätt säker på att det blir ma igen. Har ul om en vecka. Du har redan fått bra svar av de ovan. Förstår din frustration, men eftersom du redan har ett barn borde gdp fungera alldeles utmärkt för dig! Lycka till!

  • Nimah

    Scilla, beklagar beskedet och dina mf, men gratulerar till två friska barn! På din beskrivning låter det som att din man, liksom min, är bärare av en balanserad translokation. Den information jag fått av genetikläkaren på ks är att kromosomfelen blir så stora då de ärver en obalanserad kromosomuppsättning att det är mycket mer troligt att fostret dör tidigt, typ före v 12, än att graviditeten fortskrider. Jag gjorde mkp med sonen, men nästa gång tänker jag göra kub. Jag tror att så allvarliga kromosomfel, som inte är förenliga med liv, syns på ultraljud. I vilken vecka har dina mf varit?

  • Nimah

    Det är nog svårt att säga någon procentsats. Vår genetikläkare på Karolinska ville inte säga något om procenten alls trots att jag bönade och bad. Men eftersom ni fått två barn utan missfall innan så borde oddsen vara relativt bra ändå tycker jag!

  • Nimah

    Idag konstaterades att vi fått ma igen. Skulle gått in i v 11 idag. Skulle också vilja ställas i kö för ivf med pgd, så man vet att graviditeten har en chans iaf.

  • Nimah
    ScillaBlå skrev 2014-04-01 15:07:33 följande:

    Såg nu, tredje gången, precis som för mig Nimah :(


    Uch ja, det är inte roligt. Jag ska skrapas på fredag, fick välja skrapning eller tabletter. Skönt att din mens kommit tillbaka. Hur lång tid tog det? Förra gången kom min mens på dag 31, vilket brukar vara min cykellängden. Hoppas det blir så nu med. Ska definitivt kolla upp möjligheterna till pgd för oss.
  • Nimah
    ScillaBlå skrev 2014-04-01 18:06:49 följande:

    Det tog 39 dagar för mig att få tillbaka mensen efter senaste skrapningen. Mitt MA hade jag dock i december, med medicinsk abort då, en skrapning i januari och en i februari. Så jag har inte haft mens sedan i september...


    Nä fy vilken otur. Inte kul när det blir så. Är nog inte ovanligt att man måste skrapas efter medicinsk abort, ör en av anledningarna att jag väljer bort det. Men att behöva skrapas flera gånger är ju himla onödigt! Skönt att det kommit igång nu då.
  • Nimah
    Susanne1975 skrev 2014-04-01 18:16:02 följande:

    Jag beklagar innerligt Nimah! Gråter Hoppas ni får chansen att göra IVF med PGD. 


    Tack Susanne! Var i fasen ligger ni nu?
  • Nimah

    Oj Susanne, så tokigt. Vore ju skönt att slippa behandling så hoppas verkligen att den lille vill växa sig stark. Om den inte kan det hoppas jag att det inte fördröjer processen för er allt för mycket. Vissa säger ju att kroppen lättare blir gravid efter mf, så kan ju i så fall hoppas att det ökar era chanser i slutändan. Håller tummarna för er!

  • Nimah
    Susanne1975 skrev 2014-04-08 22:31:45 följande:

    4:e missfallet är ett faktum! Gud vad trött jag blir! Gråter

    Förhoppningsvis blir inte IVF-processen allt för fördröjd, väntar besked om det. Denna eviga väntan, suck!


    Nej vad synd. Klart man hoppas även om man vet oddsen. Tur i oturen att den inte stannade längre. Mina verkar ju klara sig till fullgågna 8 veckor ungefär. Önskar alla ville ut som en försenad mens istället så man inte förlorar så mycket tid. Hoppas ni får by tid för ivf snabbt!
  • Nimah

    Blåser liv i den här tråden. Hur går det för dig Susanne, är du gravid fortfarande?

    Jag har plussat igen. Svårt att tro att det skulle gå bättre den här gången. Hoppas mf kommer tidigare än de tvåbarnsfar gångerna iaf, orkar inte gå till v 11 igen! Men kanske är detta en på miljonen. Kanske.

Svar på tråden Svårt att få barn-Kromosomfel-Någon mer?