• Äldre 23 Feb 12:56
    244555 visningar
    4246 svar
    4246
    244555

    Varför hatar folk MP?

    Tomtenissarna vill anställa 10 000 fler lärare i skolorna

    http://rod.se/mp-vill-h%C3%B6ja-l%C3%A4rarl%C3%B6nerna

    Samtidigt lyckas högskolorna inte fylla platserna med sökande till lärarutbildningarna, det lär räcka med 0,1 på högskoleprovet för att bli antagen, det är sämre än om man svarar rent slumpvis på frågorna.

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/nastan-vem-som-helst-kan-bli-larare/

    orkar inte ens lägga in en facepalmbild åt dessa Åsa-Nissekommunister.


    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 23 Feb 13:15
    #40
    Ingram skrev 2014-02-23 12:57:29 följande:
    Utbildning betyder väldigt mycket i arbetslivet och utan utbildning kan du helt enkelt inte få in en fot på rätt många arbetsplatser.
    Utbildning säger inte allt men det speglar rätt mycket hos en person och det är ett faktum att MP representerar människor med hög utbildnng.
    Räknar man anusforskning som hög utbildning så visst, då ligger MP-anhängarna högst, gäller det riktiga utbildningar som ingenjörer och liknande är MP-anhanget inte lika populära.
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 2 Apr 14:59
    http://petterssonsblogg.se/2012/12/30/nu-granskar-vi-mp/

    Skiter i om pettersson är "svenskvänlig", Länkarna kommer från "vanlig" press.
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 19 Apr 11:46
    Quintus Zebra skrev 2014-04-19 08:22:17 följande:



    Jag propagerar inte för nåt. Jag utgår från verkligheten. Ja, som jag skrev så borde just energieffektivisering gillas av alla. Den lösningen passar även in även i en tillväxtprioriterande marknadsekonomi som vår.

    I mina öron är ju idén om en ständigt ökande tillväxt i all framtid helt uppenbart ovetenskaplig och omöjlig. Det system som merparten av politikerna förespråkar leder till att vi, som lever i ett ekosystem vars naturtillgångarär begränsade, inte ens är i närheten av att hushålla med resurserna på ett rationellt sätt eller bara förbruka det vi behöver för att överleva eller må bra. Istället leder politikers och företagares och andra makthavare prioriteringar att vi i ständigt ökande takt gör slut på enorma mängder resurser enbart av ideologiska skäl för att mata det ekonomiska systemet. Galet stora mängder ändliga resurser förbrukas idag enbart för att redan groteskt rika människor vill lägga ännu mer pengar på hög. Det är självklart både ovetenskapligt och ohållbart.

    Massor av debattörer har genom åren hävdat det du hävdar. Att marknadsekonomi och tillväxt kan bli miljövänlig. Tittar man på fakta så har ni ju tyvärr hittills haft fel. Hittills är det jättetydligt att ökad tillväxt också leder till ökad miljöbelastning. Vilket knappast är förvånande.
    För det är ju inte bara tillväxten i sig självt som är problemet. Utan att den prioriteras före allt annat. Så länge ekonomi och tillväxt prioriteras framför miljö kommer det se ut så här. Och MP är som du säkert vet inte emot marknadsekonomi. De prioriterar den bara inte lika ensidigt som de flesta andra politiker gör.
    Vi gjorde en energieffektivisering redan på 70-80-talet och har sedan dess en i princip CO2 fri elproduktion, något som i övriga Europa ses som något i det närmaste ouppnåeligt. Nu återstår transportsektorn, Elbilar, vätgasfordon är en del av lösningen som kräver tillgång på el. Kärnkraft är ingen universallösning men är en viktig del av energimixen i framtiden, oavsett om den använder Uran (det finns Uran i världshaven för flera hundra års drift) eller Torium. Det använda bränsle som ligger i bassängerna på CLAB innehåller fortfarande 97% av sin energi, ny teknik kan göra detta till en värdefull råvara, dessutom kommer bara kortlivade isotoper att vara restprodukt.

    Dags att syna ormfobin nu kanske?
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 21 Apr 10:09
    themia skrev 2014-04-21 09:35:43 följande:
    Det är det ständiga gynnandet av den lilla gruppen, familjens bästa;, stadsdelens bästa; kommunens bästa; landets bästa som har lett fram till att ingen tar på sig ansvaret för jordens bästa.

    Resultatet av det synsättet är att vi nu befinner oss i en situation när livet (alltså även din familj) på jorden är hotat, om inte drastiska åtgärder vidtas under detta århundrade.
    Och med drastiska menar jag åtgärder kommer att i grunden förändra allas våra liv.
    Förändringen behöver dock inte enbart bli till det sämre om den gröna rörelsen får bestämma.
    Jag får lite Gröna Khmer-vibbar av den sista meningen Obestämd
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 21 Apr 20:57
    Quintus Zebra skrev 2014-04-21 20:29:58 följande:
    Vilken färg på Khmer är de som försämrar i sammanhanget oskyldiga människors levnadsstandard i t.ex. Grekland med påtvingade nedskärningar?

    Hur kommer det sig att det ofta ses som en självklarhet att kräva "ansvarsfullhet" och inskränka människors liv i marknadsekonomins namn? Men när någon talar om uppoffringar för för en mer ansvarstagande miljöhantering så anser många att personen är fanatiker?

    På viket sätt kan det anses vara rationellt att prioritera ekonomi framför miljö?
    Nu får jag nästan SD-vibbar... Vi är de enda som har lösningen, vår politik är lösningen på alla problem. Känns igen från det där partiet.

    Utan ekonomi finns inga resurser till miljöförbättringar, då går allt åt för att överleva dagen.
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 21 Apr 20:59
    themia skrev 2014-04-21 16:19:01 följande:
    Och ditt alternativ?
    Skit i miljön - full fart rakt in i väggen! 
    Nu såg jag inget som talar för din halmgubbe i något av hens inlägg...
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 21 Apr 21:00
    effemgea skrev 2014-04-21 17:52:12 följande:
    Tja, om man ska utgå från vad svenska folket anser så tyckte 33 procent att MP har den bästa miljöpolitiken, enligt Novus.

    Det kan t ex jämföras med de två procent som ansåg att SD har den bästa miljöpolitiken.

    Hur går det med din folkräkning förresten? Har du fått hjälp med att kalibrera kulramen, eller kommer du fortfarande fram till att 100.000 syrier invandrade till Sverige förra åretSkrattande

    Och var det under räkningen av syrier, som du gjorde din miljöpolitiska analys?

    En del sverigedemokrater anser ju att den viktigaste miljöpolitiska frågan är ett invandringsstopp. Har du kommit fram till samma slutsats i din analys?

    Bifogar en länk till din folkräkning: Ser att du kallar Ullenhag för Ullentott där. Har du förresten någon teori om varför sekter så ofta förvränger namnet på personer de ogillar?

    www.familjeliv.se/Forum-26-65/m72796120.html
    Det finns fler partier än de där åsnepartierna som tur är.
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 21 Apr 21:02
    Quintus Zebra skrev 2014-04-21 20:54:25 följande:
    Och det är inte det minsta psykopatiskt enligt dig  att bara acceptera alla de i andra delar av världen som kommer att dö på grund av klimatförändringar, som Sverige glatt har bidragit till?

    Är det inte bättre att i alla fall försöka ta ansvar?

    Ingen pratar om martyrskap eller samvete. Utan om att ta ansvar. Du pratade om naivitet förut. Att tro att världens länder tillsammans kommer komma överens är extremt naivt. Det enda som kan funka är nog att någon visar vägen.  Att någon visar att det är möjligt.

    Fast jämfört med andra mindre "naiva" länder så står sig ju Sverige fortfarande bra? Och jag håller ju inte med dig om 60-talet. På 60-talet hade inte ens alla svenska hushåll fått elektricitet. 


    Och om MP-politik fått råda redan då hade fortfarande många hushåll varit utan el...
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
  • Äldre 22 Apr 10:56
    Quintus Zebra skrev 2014-04-21 21:18:32 följande:



    Hehe. Nej då. Snarare tvärtom. Vad läste du att jag har alla lösningar? Jag ställde bara några frågor som du inte svarade på. Det är väl snarare de i t.ex. EU som tvingar fram nedskärningar i marknadens namn, som påstår sig sitta på den enda sanna lösningen? De som vill lagstifta om att alla medlemstater måste följa "marknadens" regler?
    Jag gillar kritiskt tänkande, inte absoluta sanningar. Jag gillar mångkultur. Tror det finns delar i alla ideologier som vi kan lära oss av.

    Resurserna finns oberoende av ekonomi. De finns på riktigt och är inte påhittade som religion, ideologi och ekonomi.

    Utan ekonomi? Påstår du att någon vill avskaffa ekonomin? Halmgubbe?

    Jag bara frågar om det inte är självklart rent vetenskapligt att först och främst prioritera miljön som vi inte kan överleva utan. En ändrad prioritering betyder självklart inte att ekonomin avskaffas.
    Nu skrev jag inte riktigt att DU har alla lösningar, snarare att MP anser att de har den optimala lösningen. Jag är ingen EU-förespråkare så den halmgubben får du i retur.

    Kunde uttryckt mig tydligare, Utan en fungerande och gärna växande ekonomi finns inga förutsättningar att prioritera miljön. Vi kommer t.ex att  bli tvungna att använda kärnkraft under överskådlig framtid för att utvecklingsländer överhuvudtaget skall kunna elektrifieras, detta kommer troligtvis att ske med hjälp av fossil energi (kolkraft) Om vi inte anser oss att ha råd med så kallad miljövänlig el (hur miljövänlig den nu är kan diskuteras...) kan vi knappast begära att Mali skall elektrifieras med hjälp av detta. När de väl har fått ett utbyggt fungerande elnät kan miljövänligare alternativ börja fasas in. För att dämpa miljöpåverkan globalt anser ju jag att det då är vettigt att vi som har mer än 50 års erfarenhet av att driva kärnkraftverk fortsätter med detta och dessutom utvecklar tekniken.
    If he really thinks we're the devil, then let's send 'em to hell
Svar på tråden Varför hatar folk MP?