Inlägg från: ulfsas |Visa alla inlägg
  • ulfsas

    Varför hatar folk MP?

    Vi kan bara hoppas på att inte Miljöpartiet får något som helst inflytande på den Svenska politiken/försvaret/ekonomin efter nästa val. det vore en ren katastrof.
    Inte blir det bättre av att man isf skulle regera tillsammans med (x?) kommunister och bidragssossar...


    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Rataxes skrev 2014-04-21 10:09:03 följande:
    Jag får lite Gröna Khmer-vibbar av den sista meningen Obestämd
    Du skall ut på fälten bevakad av grönklädda (MP)-milishen...Alla som protesterar eller bär glasögon.....Död
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    themia skrev 2014-04-21 16:19:01 följande:
    Och ditt alternativ?
    Skit i miljön - full fart rakt in i väggen! 
    Nejdå men vad vi gör i Sverige endast spelar noll och ingen roll alls för sammanhanget om inte de stora länderna gör något. Vi bör vara med om att se till att det blir världsomspännande avtal som efterlevs. Annars spelar heller inte de avtalen någon roll. 
    Helt OK att sopsortera och panta flaskor i det lilla men jag är ute efter det som gör verklig nytta och inte bara straffar svensk industri och svenskar i allmänhet.

    I Kina bygger man nu 100 nya (stora) flygplatser. Indien bygger också ut flyget mycket. Flygtrafiken lär öka kraftigt där. Som sagt så bör vi vara med internationellt och driva frågan men att hindra biltrafik/flygtrafik mm i Sverige nyttar inget som helst till om inte det sker lika internationellt. Likaså bygger man i Kina stora och nya kolkraftverk. Om vi så stängde lilla Sverige så skulle vår utsläppsminskning knappast gå att registrera alls. En liten och mycket temporär dipp bara.

    För övrigt bör vi driva att vi ställer om från dagens bensin/diesel till väte för bilar och lastbilar både i Sverige/EU/USA/Världen. Då gjorde vi en verklig nytta. Förbjud/förhindra inte bilen utan avgaserna. Med väte släpps det bara ut rent vatten.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Quintus Zebra skrev 2014-04-22 17:53:20 följande:
    Vätegasdrivna bilar är en bra idé. Men det krävs el för att producera den mängd väte som krävs. Hur ska denna el produceras?

    Man är inte ansvarsfull för någon annans skull, utan för sin egen.

    Det jag undrar är varför en del verkar anse att ett land som förstör miljön är bättre för medborgarna?

    Vi ska förstöra miljön, för det gör alla? Är det så få som tror att ett rationellt, mer vetenskapligt och miljövänligt samhälle där samtidigt medborgarna har det bra, är möjligt?

    För egen del anser jag ju inte att  Kina och Indien är några länder som Sverige bör se upp till och efterapa?
    Vätgas är enkelt att producera. Solkraft, vind, våg, samt andra förnybara energikällor.
    Det finns en massa soliga platser. Saudiarabien exempelvis...tror inte de är så sugna just nu dock.

    Problemet är att vätet är dyrare att producera än dagens billiga olja. Politiska stora beslut saknas idag men man skulle från USAs och EUs sida slippa beroendet av olja från mellanöstern och Ryssland m.fl.

    Det som är bra med vätedrivna bilar är att man kan driva dem med något konverterade vanliga motorer motsvarande våra bensin och dieselbilar av idag. Ännu bättre är bränsleceller som ger el och då kör man med rena elmotorer.
    Man slipper dagens meningslösa batteri/bensinhybrider som ändå inte löser några problem. 

    Man kan driva bilar, bussar, lastbilar och på sikt även fritidsbåtar med väte. Man kan också få samma, minst, räckvidd som dagens bilar plus att de inte kräver en särskilt lång tid att tanka. Några minuter längre än för bensin men inte på långa vägar som en batteridriven bil. Batterier av idag då. De kan ju också bli bättre framöver.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas

    Sverige bör gå med i NATO.


    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Quintus Zebra skrev 2014-04-23 15:07:10 följande:



    Och du tror inte risken att dra in Sverige i en väpnad konflikt ökar om vi går med i en vapenskramlande organisation som titt som tätt bryter mot folkrätten och använder odemokratiska medel för att tvinga andra stater att anpassa sig efter västs önskemål?

    Hur legitimerar du rent moraliskt att Sverige ska gå med i en sådan organisation?
    Jag skulle föredra att Sverige både fick hjälp vid behov men också ''tvingades'' att inte understiga en viss militär förmåga.

    Från Ryssarnas horisont är vi inte neutrala. Vi är väst/halvNATO redan med allt samarbete/försvarsövningar bl.a på svensk mark. Samma sak för USA fast tvärt om. Vi handlar robotar/flygplansmotorer från dem mm

    Det viktigaste vore ändå att vi återtog en nivå där vi seriöst kan försvara hela Sverige och inte bara Stockholm i max en vecka....
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Quintus Zebra skrev 2014-05-10 13:00:28 följande:
    Där har du lite rätt.

    Debatten här handlar ju dock bara om Sverige. Jag motsätter mig den teori som har lagts fram här hela tiden, d.v.s. att en stark militär automatiskt ökar ett lands chanser att hålla sig utanför krig. Vill bara poängtera att det kan få den rakt motsatta effekten.

    Men om vi ska diskutera Sverige, så kan ju ett starkare försvar uppfattas som ett hot även om förstärkningen bara är markant. Om den aggressiva parten har räknat Sverige som en någotsånär neutral makt utan vilja att vara med i krig, så kan de utgå ifrån detta i sina planer. Om Sverige börjar rusta upp, kan detta ses som ett hot mot dessa planer, även om det inte ses som ett reellt hot mot den aggressiva maktens militär.   Så länge Sveriges försvar ses som nästan obefintligt så kan det få effekten att vi glöms bort. Att Sverige inte ens behöver nämnas. Speciellt om man är villig att riskera krig mot en mäktig fiende som NATO eller Ryssland, så kan nog en utomstående tredje part som Sverige verka helt oviktigt att fokusera på.. Men om Sverige höjer sin kaxighet och sin försvarsförmåga, kan det leda till att de tvingas omvärdera Sveriges roll och det kan rent psykologisk ses som en provokation. 


    Sverige kan inte ''glömmas bort'' pga vårt synnerligen strategiska läge. För övrigt är det bara lättledda svenskar som ännu tror att Sverige är neutrala.
    Ryssarna vet sedan länge att vi är på Amerikanernas/NATOs sida. Vi har ju t.o.m spionerat för dem med Amerikansk topphemlig utrustning. Det staybehind organisation som fanns i Sverige var direkt stödd av CIA så Amerikanerna tror heller inte att vi är neutrala.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Quintus Zebra skrev 2014-05-10 22:32:45 följande:



    Att vi är kompisar med NATO är i en krissituation knappast samma sak som att vi är med.

    Vad exakt är det du menar? Om två supermakter med atombomber och annat i bakfickan startade krig med varandra, exakt vad skulle få en av dessa att tycka att Sverige var det man bör fokusera på?

    Eller är det ett annat scenario du tänker på?
    Hela skälet till att vi tidigare hade ett rätt starkt försvar mot Ryssarna var att vi för dem har ett strategiskt bra läge mot NATO. Ryssarna skulle naturligtvis inte stanna bara i Sverige. En del är att de vill kunna säkra Öresund så deras Östersjöflotta inte blir instängd. En annan är att de redan från Sveriges flygfält får en helt annan räckvidd för deras plan när de skall skydda sin Nordhavsflotta som kommer ner från Kolahalvön. För det tredje så är det sedan lätt att även nå Norge och då få tillgång till hamnar i Nordsjön och Atlanten.

    Om du är neutral så är du det bara om de som finns runt dig respekterar detta tillstånd. Det gör Ryssarna inte då de redan vet att vi skulle släppa till USA/NATO så snart det behövdes. FRA har ju en direkt koppling till NSA/USA. Det vet Ryssarna. 

    Det är som om du säger att  du är neutral men så ger någon dig ändå en smäll på käften. Om inte denne bryr sig så hjälper det inte hur neutral du är. Om du däremot har lite pondus så slipper du att slåss.

    Ingen av supermakterna vill använda sina atomvapen och det är därför som man fortfarande har så stora och starka konventionella stridsstyrkor.

    Vi borde gå med i NATO så vi åtminstone fick en högre försvarsnivå än idag.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Quintus Zebra skrev 2014-05-11 15:43:35 följande:
    Eller så går vi med Ryssarna?

    Om vi ändå ska bryta mot våra värderingar och ansluta oss till en krigshetsande, folkrättsbrytande, mobbande stormakt som om och om igen dödar civila och mobbar svagare länder för att få egna fördelar?

    Svarar mer sen.
    Knappast. Ryssarna är våra ärkefiender sedan århundraden tillbaka. De snodde t.o.m Finland från oss bl.a.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Quintus Zebra skrev 2014-05-11 16:03:33 följande:
    Låter inte så rationellt kanske. Finland var nog aldrig "vårt heller". Och Danmark är väl våra ärkefiender också? Och de är ju med i NATO.

    Kanske ska alliera oss med Kina då?
    Ja, kanske det.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Faber skrev 2014-06-23 18:24:11 följande:
    De kommer från en annan planet, de vill montera ned industrin i Sverige, 2014 i all ära men industrin är och förblir grunden till välstånd. De vill införa saker som ibland innebär mer miljöbelastning(publikfrieri eller okunskap?), de far med osanning i klimatfrågan (vilket inte är unikt för mp), de silar mygg och sväljer kameler, ja listan kan göras lång.

    Hur någon normalt funtad människa kan rösta på dem övergår mitt förstånd men jag har insett att de som bor i de chicka kvarteren i huvudstaden också bor i en reva i rymdtidsflödet där normala naturlagar uppenbarligen inte gäller.
    Solig
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Flash Gordon skrev 2014-06-30 00:26:14 följande:

    Ja, en fullt normal miljöpartist. Inget anmärkningsvärt där.

    Utsedd till gruppledare i Vingåkers kommun.

    Här kan man höra mer av henne:
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5554459

    Hon har bland annat teorier om den afrikanska skolan och varför barnen tycker det är kul att gå i skolan där ...

    Och SKULLE man nu vilja försöka säga att "nä hon är inte alls representativ för MP" så har man ändå att förklara det faktum att MP fortsätter att tillåta att hon får representera dem på högsta kommunnivå.
    Förvånad
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • ulfsas
    Rataxes skrev 2014-08-20 19:22:00 följande:
    Det skulle vara intressant att få höra våra (forumets) naiva miljöpartister förklara hur deras ickevåldsförsvar skulle fungera mot ISIS.
    Fast om vi skickade dem och det lyckades så är det bra och om de misslyckade så var det bra. Win-win..
    Vad jag tror vore den sannolika utgången skulle bli? Win sa jag ju Skrattande
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
Svar på tråden Varför hatar folk MP?