Inlägg från: amia01 |Visa alla inlägg
  • amia01

    Varför hatar folk MP?

    Jag tycker inte om mp för att dom utger sig för att vara ett miljöparti men inte klarar av att hantera miljöarbetets målkonflikter. Man siktar in sig på en bakåtsträvande "bevarande"-politik, istället för att arbeta för ett effektivt och uthålligt resursutnyttjande. För mig är det ingen miljöpolitik!

  • amia01

    Inte svårt att hata MP efter deras utspel i Almedalen om att alla lantbruk längs östersjökusten skall vara ekologiska. Det kommer att innebära en snabb död av det lilla liv som finns kvar i havet!
    Ekologiskt lantbruk är bra på många sätt, men inte för minskat näringsläckage! Läcker mycket mer än det konventionella lantbruket. Endera är MP helt obildade om dom inte har koll på detta, eller så försöker de bara fiska röster på havets bekostnad. Synd att det inte finns någon som vågar ta debatten.

  • amia01
    themia skrev 2014-07-07 09:10:57 följande:
    Snacka om att inte ha koll på läget!

    Ekologiskt jordbruk är just vad vi behöver för att inte fylla Östersjön med industrigödsel.
    Förr var allt jordbruk ekologiskt och Östersjön var ett frisk hav.
    Ekologiskt lantbruk orsakar högre näringsläckage än konventionellt lantbruk. Bla annat SLU har skrivit flera rapporter om det om du vill läsa.
    Anledningen är all mark som brukas läcker näring, men ju bättre balansen mellan växter och marknäringen är, desto mindre läcker ut i vattnet. Med ekologisk odling  enligt dagens definition kan man inte uppnå samma balans som med konventionellt bruk, där man kan gödsla med konstgödsel för att uppnå bästa möjliga balans. Det här är fakta, sedan kan man tycka att ekologiskt lantbruk är bra på andra sätt, men det löser inga problem med övergödning av våra hav, hur gärna vi än vill det. Att titta på historien och dra slutsatser för lantbruket är bara att blunda för fakta. Det finns mängder av andra faktorer som spelar in - nedfall, avlopp, industri, utsläpp från övriga länder mm.
  • amia01
    themia skrev 2014-07-12 21:10:18 följande:
    Utsläppen per enhet areal är beroende av doseringen av gödsel. Om odlingen är ekologisk eller inte spelar ingen roll i sig.

    Vad du syftar på är att det är enklare att dosera industrigödsel än naturgödsel och att det därmed finns en risk att bonden övergödslar med naturgödsel.
    Med rätt dosering blir det inga utsläpp alls.

    Det är ett tekniskt problem som inte är en konsekvens av den ekologiska odlingen.
    Näringsläkaget beror lika mycket på vad som odlas, och hur det växer, som hur och med vad man gödslar.
    Det finns därför ingen större skillnad i areellt näringsläkage mellan ekologiskt och konventionellt jordbruk, mer än att man i det konventionella jordbruket har större möjligheter att balansera gödsel och produktion, och på det sättet kan producera mer med mindre utsläpp.
    Miljöpartiets mål om ekologiska lantbruk längs östersjön är bara ett argument för de som inget förstår, utan tvärt om riskerar att förvärra hela problematiken.
    Dessutom är andelen tillförda näringsämnen från det svenska jordbruket försumbart(enstaka procentenheter) jämfört med övriga utsläppskällor till östersjön. Dyrt och ineffektivt!

  • amia01
    Quintus Zebra skrev 2014-07-23 09:00:36 följande:
    Vilka naturlagar vill de bryta mot?

    Är det inte snarare lite tvärtom? Att MP är ett av få partier som i alla fall ibland vill sätta naturlagar före t.ex. ekonomi eller ideologi eller tradition?
    Ett solklart exempel är deras utspel i Almedalen om att ekologiskt lantbruk skulle minska övergödningen i östersjön. Finns inga vetenskapliga bevis för det, snarare tvärt om. Annars kan man ju ta skogen som exempel. Våra stora skogar i Sverige skulle kunna vara en viktig resurs både som hållbar råvara och för att klara klimatet. Men där är miljöpartiet mer för bevarande än brukande. MP saknar insikt om, och viljan att lösa, de stora målkonflikter som finns inom miljöområdet. Det här tror jag att många med naturvetenskaplig utbildning genomskådat, liksom de flesta som bor eller verkar på landsbygden, och har något hum om hur det fungerar i naturen "på riktigt".
  • amia01
    ölburk2 skrev 2014-07-24 08:59:04 följande:
    Det gäller inte bara MP, att dom saknar kunskap om oss som bor å verkar på landet, det gäller alla politiska partier å många andra makthavare.

    Jag skulle kunna lista upp massor med saker, från det lilla till det stora, som påverkar flera generationer framåt, å som totalt misslyckats men som åstadkommit enorma ekonomiska skador för jord/skogsbruk, påverkat miljön/naturen negativt för lång tid framåt.
    Saker som aldrig skulle ha hänt, om makthavarna lyssnat på människor med fler 100-åriga kunskaper, nedärvda från sina förfäder.

    Jag blir lika förvånad å förbannad varje gång nån jävla miljömupp uttalar sig om nåt i stil med "verkligheten på landet å dess möjligheter till utveckling, bla, bla, bla, tramsa, tramsa, tramsa".

    Vi som tvingas betala för deras förverkligande av idéerna får aldrig en syl i vädret, vi behandlas ofta som nåt "det här begriper du inte lille vän, men du ska se det blir bra, å får en klapp på huvet".

    Att det sällan eller aldrig finns bevis på att deras idéer fungerar i Sverige, det skiter dom fullständigt i, "det fungerar ju så bra för andra/i andra delar av världen", å resultaten av det är påtagliga, å som vi får leva med i generationer framåt.

    Polska granar i södra Sverige, Contorta tallen, rotsnurr, bäver, tranor, älg, viltsvin, problematiken å skadorna orkar jag inte skriva ner här, det blir för mycket å långt.
    Dessutom så tror jag det finns många fler berörda och/eller har kunskap än mig på FL, som kan fylla på om det finns ett intresse att veta..

    PS. Jag har medvetet valt bort att nämna Vargen, den debatten är så infekterad å fylld av lögner, å domineras mest av lobbyister, så den är f.n helt ointressant för mig. DS.
    japp
  • amia01
    ölburk2 skrev 2014-07-24 17:10:29 följande:

    Här


    Det finns många aspekter att väga in å fundera över, men ingen exakt sanning.
    Men utan en balanserad viltstam så får vi problem, alltid, vi människor varken vill eller kan sköta det själva, även om vissa tror det.

    Tvivlar du på om jag har rätt, så fråga dom som har problem med vildsvin idag.
    Där har vi människor misslyckats kapitalt, bara för att vi trodde vi kunde hantera vildsvinen så att stammen skulle hållas på en rimlig nivå.
    Men nu är ju vildsvin inte det enklast viltet att jaga, troligen istället det mest svårjagade viltet vi idag har i Sverige., å därför gick det som det gick., d.v.s käpprätt å h-vete.
    Så en livskraftig rovdjursstam hade nog inte skadat att få hjälp utav, med att hålla nere antalet vildsvin..  


    Vem trodde att vi kunde hantera vildsvinen? Jägarlobbyn och politiker? Vi som bor och verkar på landsbygden sedan generationer visste redan från början vilket problem grisarna skulle bli, men när lyssnade någon på oss...
    Och vargarna undviker också gärna vildsvinen, så länge det finns annat att äta, så det är knappats lösningen på problemet...
  • amia01
    Tom Araya skrev 2014-11-07 00:07:08 följande:

    Jag gillade inte MP utan Åsa Romson i toppen, nu är det väldigt nära hatnivå...


    YES!!!
Svar på tråden Varför hatar folk MP?