Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Varför hatar folk MP?

    Hanna Lidström, toppnamn inom Grön Ungdom, skämtade om morden på IKEA i ett twitterinlägg.

    Hon skrev "Tre personer har blivit knivhuggna på Ikea. Hoppas det var lindrigt." och klistrade in en bild på en kniv som säljs på IKEA och som har namnet "Lindrig".

    När någon svarade "Osmakligt" kontrade hon med "Är det det? Jag var inte säker.".

    nyheter24.se/nyheter/politik/806314-gron-ungdom-toppen-knivskamtade-om-attacken-pa-ikea

  • K Markatta
    Solidaritet skrev 2015-08-14 22:48:43 följande:
    Nej. Brukar miljöpartister offentligt uttrycka sig okänsligt? 
    Ja. Åsa Romsons snack om Auschwitz och zigenare t.ex.
  • K Markatta
    Flash Gordon skrev 2015-09-10 08:39:34 följande:
    Kanske för att de fladdrar som vindflöjlar i sina åsikter: När Jan Björklund förklarade att de dåliga resultatet i skolan delvis berodde på att vi har många utländska barn i skolan så gick den äppelkindade, käcke lille Fritjof i taket och anklagade Björklund och regeringen för att springa rasisternas ärenden: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=... "Just när det gäller skolan är han kritisk till att regeringen lyft just barn men invandrarbakgrund när de sjunkande resultaten diskuteras." Nu idag, är det istället MP:s officiella politik ihop med sina partners i Stockholm att rensa bort precis dessa barns betyg och resultat ur statistiken "för att de drar ner skolans generella resultat": www.stockholmdirekt.se/nyheter/s-vill-ta-bort...!sbG5gAU1PoE1PYCjFtsQ/
    Det här kommer man att vifta bort med att dra igång en sidodiskussion om att du hade fräckheten att kalla Högvälborne Herr Fridolin för Fritjof.

  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2015-09-10 09:11:41 följande:
    Jag tror att man ska ta siffrorna från så kallade opinionsinstitut med självrekryterade paneler med en skopa salt.

    Jag tror att de har stora problem med att kompensera för att skrikhögern och SD-sekten har så många representanter som ser "nätröstande" som sysselsättningsterapi.
    Fast enligt den i och för sig än så länge knapphändiga forskningen som finns på området är det "skrikvänstern" som är överrepresenterad i självrekryterade paneler:

    www.valforskning.pol.gu.se/digitalAssets/1500/1500918_valr--relsepanelen2014a.pdf
  • K Markatta
    "Beslutet kommer som en chock eftersom Miljöpartiet så sent som i januari 2014 kritiserade regeringen för att SJ hade ett vinstkrav på sju procent. Åsa Romson reagerade då på trasslet i tågtrafiken med orden: – Det är ett resultat av alliansens misslyckade tågpolitik."

    Trassel var det då alltså. Och det drabbade visst Åsa.

    "Men nu hämtar man alltså in vinst från SJ själva – trots en tågtrafik med stora brister där bland annat nattåget till Jämtland nyligen dragits in."

    Det är väl ett ganska ordentligt trassel? Nattågstrafiken har dragits in. Fast det drabbar ju inte Åsa förstås. Hon åker ju aldrig till Jämtland. Eller tja, hon åker väl inte tåg alls numer som minister. Nu är det regeringsplanet som gäller, ibland med mellanlandning på Bromma när det lyft från Arlanda. Då märker ju Åsa inte av något trassel med tågen och man kan därför skinna SJ på ett par miljarder.
  • K Markatta

    Har SJ ens 1,7 miljarder som går att plocka ut?

    Från SJ:s årsredovisning:



    Större delen av SJ:s tillgångar är anläggningstillgångar, exempelvis tåg. Kassa och bank uppgår till endast 345 miljoner. Till det kommer kortfristiga placeringar på 760 miljoner som man kanske kan tänkas hinna göra sig av med. Sedan har vi fordringar på sammanlagt drygt 600 miljoner. Om SJ skulle lyckas realisera alla fordringar och kortfristiga placeringar till pengar samt tömma hela kassan och bankkontot lyckas de precis skrapa ihop 1,7 miljarder.

    Men det är inte rimligt att de klarar det på kort tid och de behöver dessutom ha en viss summa i kassan. För att klara av att betala in det som Sheriffen av Nottingham... eh... förlåt, Löfven och Romson, kräver måste nog SJ låna någon miljard eller sälja ett par av sina tåg.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?