Inlägg från: Konstatera |Visa alla inlägg
  • Konstatera

    Varför hatar folk MP?

    Tycker dom är rätt obehagliga. Det parti som kan få för sig att göra precis vad som helst. Ofta på lösa grunder. 

  • Konstatera
    KillBill skrev 2015-11-29 10:56:55 följande:

    Jag menar att Åsa Romson har rätt i sitt påstående.


    Hösten 2014 när regeringen tillträdde så började ökningen av antalet asylansökningar att mattas av och under det första halvåret 2015 så minskade antalet asylansökningar. Varken Migrationsverket i Sverige eller motsvarigheterna i Finland, Norge eller Danmark bedömde att antalet asylansökningar skulle öka så kraftigt som det har gjort 2015.


    Exempelvis så bedömde det Finska migrationsverket den 17 juni i år att antalet asylansökningar skulle uppgå till mellan 5 000 och 7 000 flyktingar år 2015. Några månader senare så bedömer samma myndighet att antalet asylansökningar kommer att hamna på mellan 30 000 och 35 000 st. Ökningen från i juniprognosen är således mellan 430% och 700%. Danmarks nya regering som leds av Venstre gick i somrars till val på att minska invandringen men resultatet har tvärt om blivit det motsatta. Inget av Sveriges grannländer såg vad som komma skulle.


    Det är ju lätt att vara efterklok så därför skulle det vara intressant om du la fram dina belägg för att det var uppenbart i början av sommaren 2015 att antalet flyktingar till Sverige skulle öka med flera hundra  procent under senhösten 2015 (trots att antalet flyktingar hade minskat under det första halvåret). Kan du lägga fram sådana uppgifter?


     


     


    För den som följt utvecklingen i regionen, har det varit uppenbart att det förr eller senare skulle ske en upptrappning med asylsökande i Europa, och även i Sverige som varit oerhört generösa. 

    Svårt att peka på att just den här dagen och månaden specifikt, men alla har vetat om att det kommer ske förr eller senare, och bör därför även ha sett till att planera för en sådan kris. Det tog även flera månader för regeringen att agera, efter det att flyktingexplotionen ägt rum. 

    Det vi vetat är också att Syriens grannländer tagit emot väldigt många, och att det inte finns plats för många fler. Detta nådde sitt lystmäte någonstans i somras. Den naturliga utvecklingen blir då att söka sig norrut mot Europa. Vi har också under lång tid, kunnat se en successiv upptrappning i hårdare migrationsregler i länder som Turkiet, där flyktingbarn förvägras gå i skolan, och där det helt enkelt inte finns jobb eller mat för den som flyr.

    Vi har också vetat, att en eventuell flyktingskris skulle ta fart när det är som varmast. Finns inte ens chans att folk börjar fly mitt i vintern, eftersom att det gör resan norrut så mycket jobbigare. Anledningen till varför många fortsätter fly nu i vintern, bottnar i att de måste fly, innan Europa helt stänger gränserna. 

    FN har även varnat för denna utveckling. I år har de gapat sig hesa efter 8,5 miljarder dollar bara för att klara av att hjälpa syriska flyktingar, och de har de facto tvunget ställt in mathjälp för 1,3 miljoner syriska flyktingar. Tittar vi på läget i Syrien, införde Assad även reformer tidigare i år där det blivit lättare för medborgare att hämta ut sina pass, eftersom att det legat i hans intresse att avfolka meningsmotståndare. Att de allra flesta syrier inte kan hämta ut några pass, stämmer således inte. Allt pekar mot att de allra flesta slänger passen. De som flyr från IS kontrollerade områden, har det säkerligen svårare. 

    Du ser ... alla dessa faktorer spelar in och har även eskalerat under året. Den som har som jobb att hålla koll på dessa ting, bör även rimligtvis kunnat förutspå denna utveckling. 

    Jag tycker inte heller att Sverige ska vara speciellt stolta. Jag hade varit mer stolt om Sverige, hade kunnat ta ledarrollen inom EU och fått med sig andra länder på att dels ta emot folk, men även att i större utsträckning hjälpa till på plats. Där har vi misslyckats KAPITALT!

    Vi har pckså sett människor dö i flera år, till följd av att de lockats över Medelhavet. Först nu med början i somras som folk börjat bry sig. Sverige har sanktionerat någon sorts först till kvarn princip, som är rätt hård och cynisk. 
  • Konstatera
    KillBill skrev 2015-11-29 14:32:26 följande:

    Om det nu var så uppenbart att det skulle komma en upptrappning av antalet asylansökningar kan du då förklara varför varken Finland, Norge eller Danmark skrev upp sina prognoser utan i likhet med Sverige estimerade ungefär samma volym flyktingar för 2015 som tidigare år? 

    Det tog ca 7 veckor (drygt 1,5 månad) efter det att flyktingkrisen intensifierades innan regeringen och Allianspartierna kom överens om den s.k. flyktingöverenskommelsen.


    Sverige är, som du vet, det land i världen som ger mest i bistånd så att Sverige inte skulle ha ledarrollen håller jag inte med dig om. www.europaportalen.se/2015/04/sverige-ger-mest-till-fattiga-lander
    Jag har inte koll på våra grannländer och deras prognosser. Men att påstå att ingen kunde veta vad som skulle ske, är ett tjänstefel med facit i hand. Turkiet har tagit emot två miljoner, Jordanien och Libanon ungefär en miljon vardera. Att inte då logiskt tänka, att de börjar nå sin gräns, eller för den delen ens tala med dessa länder och dra slutsatsen att fler kanske börjar röra sig mot Europa, är naturligtvis absurt. Felet ligger naturligtvis inte bara på Sverige, men det ligger mer i landets intresse att ta reda på detta, då vi också har ett större tryck i mottagandet. 

    Finns även många som varnat för denna utveckling, om än kanske inte pekat på exakt månad. Räcker med att ha öron och ögon nere i regionen, för att förstå vad som kommer att ske. Folk slutar inte att fly. 

    Jag menar också att Migrationsverket gjort en stor felbedömning. 2014 var redan ett rekordår i antal asylsökande, och vi kunde se under andra halvan av 2014 att flyktingsströmmarna intensifierades. Att tro att 2015 skulle lugna ned sig, eller ligga på samma nivå är en aning naivt. Speciellt eftersom att de kan jämföra 13-14 och den radikala ökning som skedde i antal asylsökande mellan dessa två år. Varför skulle inte samma eskalering ske mellan 14-15 när vi har 50 miljoner människor på flykt? Det måste bero på hur de vill att verkligheten ska se ut, snarare än hur verkligheten ser ut. Fanns inga tecken på ytterligare stabilitet i regionen. Pinsamt! 

    Flyktingsströmmarna började för övrigt intensifieras redan i slutet av juni och indikationerna på en upptrappning var tydlig. Flyktingsöverenskommelsen skrevs någon gång i slutet av oktober, om jag inte missminner mig. Överenskommelsen innehöll bla tillfälliga uppehållstillstånd och skärpta krav på anhörighets försörjning. I övrigt var restriktionerna mycket liberala. Allt med en remisstid på circus ett år. Gränskontroller dröjde dock, och har hittills även visat sig vara verkningslösa. 

    Sverige är för övrigt ett av de länder som ger mest bistånd. Men det innebär inte att Sverige ger mest direkt till närområdet. Sverige har högre avräkningar på biståndet än något annat land, för att bedriva flyktingsmottagande i det egna landet, vilket innebär att en stor del av biståndet stannar i Sverige. I oktober rörde det sig om 20% av det totala biståndet, och större kommer det bli om vi inte vill ta externa lån. Det tas idag 500 kr från biståndet per dygn, för varje ny asylsökande. Vi har alltså inte bara världens högsta asylinvandring, utan även den högsta asylinvandring kostnaden per person. Vi finner också ett kvittande i stor grad, där länder som erhåller bistånd från Sverige, inte tar emot pengar, utan istället helt enkelt reducerar sin landsskuld till Sverige. Även det ingår i statistiken. 
  • Konstatera

    Rätt intressant att beskåda detta drev mot MP. Det har naturligtvis varit alldeles uppenbart för mig att massmedia för eller senare skulle behöva välja sida vad avser feminismen kontra mångkultur. De har nu valt sida och konstaterat att feminismen står högre i kurs. De som lite naivt bedrivit båda frågorna som en hjärtefråga kommer att få smaka. Tro mig! Jag lovar att många på vänsterkanten är oroliga i detta nu! 

  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-04-23 20:00:16 följande:
    Haha. En ny konspirationsteori.

    Ni inom skrikhögern är obetalbara. 

    Så journalisterna var mer av feminister än miljöpartister därav alla skriverier.
    Feminism och mångkultur går inte hand i hand i Sveriges fall, vilket varit det MP velat signalera de senaste åren.Naturligtvis går det inte att vilja ha världens mest jämnställda land, samtidigt som en bedriver stor invandring från länder med världens mest konservativa kvinnosyn. 

    Jag tillhör inte skrikhögern, utan jag är en intelligent person. Jag kan köpa en öppen invandring och feminsm. Finns något vackert med det! Men jag förstår givetvis att det är oerhört svårt att kombinera dessa hjärtefrågor. Om vi satsar på fri invandring måste vi också vara villiga att tumma på det sekulariserade samhället och på så vis måste också feminsmen stå tillbaka. 

    Ett barn förstår detta. 

    Förstår inte vad som är en konspirationsteori? Jag konstaterar enkom att tonaliteten förändras över tid. Det är så. Med allt!
  • Konstatera
    oOOo oOOo skrev 2016-04-23 19:53:25 följande:
    Ganska. Mest intressant att se hur många som raskt byter åsikt så fort det blir ett drev. I detta fallet är det slående.
    Det verkar finnas en hel del nyttiga idioter som bara hakar på när det drevas av media.

    Den här vägra ta i hand saken har ju diskuterats till leda i flera år om skadestånd till muslimer som vägrat ta i hand och inte fått jobb osv osv. Skadestånd har betalats ut till diskriminerade muslimer som inte fått praktikplats pga sin vägran att ta i hand osv osv. Verkligen ingen nyhet precis. Och nu leker folk förvånade, det är intressant. 
    Så är det. Dessa miljöpartister som nu ställer sina platser till förfogande hade naturligtvis aldrig gjort så om inte media bestämt sig för att börja dreva mot MP. Det handlar inte bara om att msm rapporterar kring nyheter, utan det handlar också om att den tunga åsiktsarsenalen tas fram i form av krönikor, artiklar och ledare. Kikade på Aftonbladet tidigare och såg någon plus artikel med rubriken "Sverige 2028 om Åsa Romsom tar makten". Rena fabriceringar! Samma retorik som tidigare använts mot Jimmie Åkesson. 

    Som du säger är det inget nytt problem. Det är inte heller första gången som en miljöpartist vägrat skaka handen på en journalist. Detta höjs upp först nu just eftersom vi befinner oss i ett drev och problematiken presenteras därför som något nytt och aktuellt. 

    Det är vad det är. Visst är det intressant. Men det är också rätt sorgligt att folk inte kan tänka längre än vad näsan räcker. 
  • Konstatera
    Tom Araya skrev 2016-04-23 23:10:19 följande:
    Du menar att mp drivit linjen med generös invandringspolitik och att släppa fram personer med utländsk och muslimsk bakgrund i partiet medvetet för att visa att det fungerar dåligt?
    Nej. De har bedrivit linjen om en generös invandringspolitik eftersom det varit ett populärt ställningstagande att göra. De har nog inte tänkt särskilt långt och har säkerligen inte heller reflekterat kring personers ursprung. Eller ptjao, alla människor reflekterar kring andra människors ursprung. Men de har nog snarare sett det som representativt för samhället i stort och även beskådat sig själva som stilbildande i det avseende att de fört fram flera ledare med just muslimskt ursprung. 

    De har givetvis inte gjort detta för att visa hur dåligt det fungerar, utan har hoppats på stordåd. Klassiskt exempel på att vilja äta hela kakan. De är korkade, helt enkelt!
  • Konstatera
    FDFMGA skrev 2016-04-24 02:46:23 följande:
    Det var egentligen inte min ambition att störa tråden när det verkligen finns skäl att kritisera MP.

    Medieaspekten har inte riktigt med saken att göra. Jag håller inte med dig, men som sagt det är lite ot, även om jag är lite nyfiken på hur Konstatera fick in feministaspekten i Kaplanavslöjandet.
    Handlar inte bara om Kaplanavslöjandet, utan det handlar om flera snedsteg som absolut har med feminism att göra. MP har varit ett av de partierna som drivit feminism och en fri invandring högt på sin agenda. När dessa frågor sedan visar sig vara problematiska att kombinera, blir det tydligt att saker och ting måste väljas bort. Sverige har reviderat sin syn på medmänsklighet och medierna har följt efter. Det är inte längre acceptabelt att en muslim vägrar skaka hand med en kvinna på grund av dennes kulturella sed. Med det sagt, kan vi dra slutsatsen att vi har börjat lämna debatten om det humana i flyktingsmottagandet bakom oss, inte minst med argumentet att det försvårar vårt jämnställdhetsarbete. 

    Fridolin erkände själv att han inte riktigt hade förstått hur kränkande det kunde vara att en man inte ville skaka en kvinnas hand. Det är ett kvitto på vart opinion ligger. Hade religionsfriheten prioriterats högre än feminismen, hade det aldrig blivit ett drev mot allt som har med MP att göra. 
  • Konstatera

    Partiet är hatat då dom inte är för en effektiv miljöpolitik. Partiet vill avskaffa kärnkraften, vilket är den enskilt stora anledningen till varför Sverige har låga koldioxidutsläpp. Partiet saknar även all förmåga vad avser reflektion. Ex ska fossila bränslen avvecklas till vilket pris som helst, trots att vetenskapen ännu inte sagt sitt. Är vi säkra på att elbilar gagnar miljön framför fossildrivna fordon när vi tar hela livscykelanalysen i betraktelse? Jämför en ny dieselbil med en Tesla, och vi kan konstatera att du måste köra ungefär mellan 15000-20000 mil för att uppnå klimatförstörelsen som enkom tillverkningen av ett Tesla batteri medför.

    Partiet har t.o.m mage att subventionera el-cyklar vilket inte alls är bra för miljön.

    Det finns ingen tänkande eller analytisk person som på fullt allvar röstar på miljöpartiet. Det är ett oklokt parti alternativ är på tok för ideologiskt drivet. När det gäller miljön ska vi lyssna på vetenskapen och ingenting annat.

  • Konstatera
    KillBill skrev 2018-09-01 19:08:34 följande:

     

    Självkostnadspriset på kärnkraft ligger högre än terminspriserna på el och om kärnkraften inte är konkurrenskraftig så lär vi inte få se fler kärnkraftverk oavsett vad de svenska politiska partierna tycker. Det finska exemplet med Olkiluoto 3 som blivit oerhört försenat och kostnad nästan 100 miljarder mer än budget lär avskräcka de som har haft funderingar på att i framtiden investera i ny kärnkraft.


    Det forskas redan på fjärde generationens kärnkraft. Faktum är att det idag är runt 50 kärnreaktorer som är under uppbyggnad. Kina gör en storsatsning på fjärde generationens kärnkraft som både kommer kunna utvinna mer energi, öka livslängden och göra reaktorerna säkrare. Jag tror tvärtemot dig att kärnkraften kommer vara en mycket attraktiv industri för investeringar de närmaste åren, inte minst när vi lär oss att utnyttja mer energi ur kärnbränslet.

    Det finns kostnadsefftektiva frågetecken för produktion, men ett avvecklade hade däremot garanterat haft fundamentalt negativa komplikationer på vårt välfärdssamhälle.

    Problemet med sol och vindkraft är att du inte kan lagra eller reglera produktionen efter konsumtion. Jag ser det inte heller som någon stark grund för export för ett land som Sverige, När det blåser i Sverige så blåser det även ofta i Danmark.
  • Konstatera
    KillBill skrev 2018-09-02 00:41:03 följande:
    Jag tror ingenting. Jag konstaterar att det i Sverige inte finns något företag som är beredd att investera i nya kärnkraftverk. Tittar man på vad som har hänt i Finland där det senaste kärnkraftsbygget är på väg att bli en ekonomisk katastrof så kan det dröja innan det byggs nya kärnkraftverk i landet igen.
    Problemet med Olkiluoto är väl främst leverantören Areva-Siemens.  Det finns gott om goda exempel.

    Bara i Sverige har miljarder satsat på att rusta upp våra nuvarande kärnkraftverk. Det har även investerats i ny teknik just för att kärnkraften ska kunna leva kvar efter 2040. Med framsteg i tekniken pekar det mesta mot att mycket kommer satsas på kärnkraften. Det kan även mycket väl bli så att politiken väljer att satsa på 100 fossilfri elproduktion och då är det kärnkraft som gäller, vilket är rätt beslut med tanke på miljön.

  • Konstatera
    KillBill skrev 2018-10-13 12:34:00 följande:

    MP i Stockholm har i alla fall varit mycket framgångsrika i förhandlingen med moderaterna i Stockholm stad och fått M att släppa rena hjärtefrågor:  

    * Graffitiväggarna får finnas kvar
    * Förlängning av avtalet för Bromma flygplats stoppas
    * Förbud mot dieselbilar (typ äldre än 2013 års modell) på vissa gator i centrala Stockholm
    * Stopp för planering Östlig förbindelse

    Det var väl skickligt?


     


    Skitpolitik för barn

    Visst kan det vara framgångsrikt
  • Konstatera
    KillBill skrev 2018-10-14 10:29:23 följande:

    Jag tycker förvisso att MPs politik är rätt bra med vad tycker moderata väljare om att M plötsligt har bytt fot och plötsligt köper den politik som de så starkt kritiserade innan valet?

    T.ex. så kommer nu moderaterna förbjuda dieselbilar på vissa gator inne i city, skrota planerna på en östlig ringled och har landat i att avtalet för att Bromma flygplats inte ska förlängas? Självklart kommer det att bli en svekdebatt och denna kan drabba M hårt även på riksplanet om det blir ett nyval.

    M kommer aldrig mer, med trovärdighet, kunna kritisera S för att driva MPs politik. 

    www.svd.se/moderaterna-ar-garanten-for-en-komplett-ringled


    Kan bara instämma. Det är obegripligt
Svar på tråden Varför hatar folk MP?