Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Varför hatar folk MP?

    Och jag inser när jag googlar att MP och Lise lämnat in samma att-satser i en motion förut, men med lite annorlunda motivering, år 2010.

    Jaha, bättre lycka (sic) denna gång då!

  • Flash Gordon
    Solidaritet skrev 2015-10-16 11:31:34 följande:
    Jag är helt övertygad om att en orsak till hatet mot MP mest beror på att MP samarbetar med S och därmed gör de rödgröna större än de blå. 

    Vad skulle MP och Alliansen kunna komma överens om i frågor som energi, infrastruktur, skatter, ekonomisk tillväxt, försvar osv?

    Nu har Alliansen till och med lämnat det (förödande) samarbetet med MP kring invandringen i och med alla sina nya krav som kommit på partikongresserna.

    Såväl FP som M har nu också meddelat Stefan Löfven att man gärna samarbetar med honom. Om han bara först dumpar MP.

    http://www.pressen.se/5023640.html

    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/bjorklund-till-lofven-bilda-ny-regering-utan-mp

    Så nä, det handlar inte om att Alliansen och dess sympatisörer vill ha MP för sig själva.

    Det handlar om att MP inte är ett parti som andra.

    De är korkade och naiva idealister (för att tala klarspråk) och med alla sina brister blir de farliga för det svenska samhället i smått och stort när de få makt över det.

    Därför.
  • Flash Gordon
    Gert skrev 2015-10-16 17:23:19 följande:
    Miljöpartiet i Uppsala stoppade ett stort bostadsbygge på grund av att en skalbagge befanns sig på området. Vet inte om man ska skratta eller gråta.

    Det AKB pratade om i partiledardebatten?

    Var väl stadsdelen Gränby och salamandrar om jag fattat rätt?

    Sak samma. Att detaljplaner och byggen hindras och försenas pga någon udda blomma, eller nåt, är relativt vanligt.

    Tänk bara Sveriges dyraste gräsmatta alla kategorier. Den i Nationalstadsparken ovanför Norra Länken. Drygt en miljard skulle det ha kostat att spara ett par hundra kvadrat av den gräsmattan framför en kontorsbyggnad.

    En helt vanlig gräsmatta.

    Men formellt sett i Nationalstadsparken, om än i yttersta utkanten. Granne med Norrtulls trafikplats.

    Och ja, MP lokalt är en av de krafter som hårdast driver den typen av hinder.
  • Flash Gordon

    Miljöpartiet Fascisterna meddelar sin nya kulturpolitik:

    http://www.mp.se/sites/default/files/kulturen_-_det_fjarde_valfardsomradet.pdf

    Avvikande perspektiv är av ondo. Allt skall inordnas under "intersektionalitet" och vad annat som ryms i samma box av åsikter.

    Samtliga museum skall "certifieras" på området. Ingen får avvika:

    "Utveckla en nationell museistrategi gällande både museernas samlingar (insamling, bevarande och gallring), forskning, kunskapsutveckling, utställningsverksamhet och kulturarvspedagogik där hänsyn tas till  resurseffektivisering, kunskapsoptimering, samarbetsfördelar och intersektionalitet."

    Alla som arbetar med kultur av något slag skall utbildas i Den Rätta Läran. Vägran eller misslyckande att följa dogmerna kommer att bestraffas. "Forskare" kommer att övervaka processen:

    "Tydliga direktiv och krav ska ställas på kulturinstitutioner och -myndigheter att arbeta med mångfaldsfrågan på alla plan. Kvantifierade mångfaldsmål ska sättas upp, med sanktioner och konsekvenser från huvudmän om målen inte uppnås. I slutänden är vi alla vinnare på det.


    Oberoende forskare ska tillsammans med organisationer som företräder underrepresenterade grupper genomföra en fortbildningsinsats i intersektionalitet och postkoloniala teorier för alla styrelser och all personal inom kulturinstitutionerna. De ska också följa de försök om görs med metoder som positiv särbehandling, kvotering och jämlikhetsdata, för att därefter kunna ge förslag på vilka metoder som bäst lämpar sig att använda som verktyg för mångfaldsarbete och uppföljning inom kultursektorn."

    Achtung! Achtung!

    Eins, zwei Miljöpartei!

    Ordnugn muss sein!

    Frihet är slaveri! Okunnighet är styrka!

    På riktigt, alltså.

  • Flash Gordon
    Solidaritet skrev 2015-10-22 07:45:31 följande:
    Det står dig naturligtvis fritt att peka på vad som gör MP till höger respektive vänster. 

    Och du, sektmedlemmarna kräver ständigt motiveringar till varför SD skulle vara rasistiskt. Sedan förkastas motiveringarna med hänvisning till att det är enskilda individer och enskilda uttalanden, räkneexempel samt missförstånd. Kanske gäller detsamma för MP? Kanske du bara missförstått dem?Glad
    Finns ju en markant skillnad.

    SD sparkar de som beter sig olämpligt.

    MP behåller dem som sina representanter.
  • Flash Gordon
    Solidaritet skrev 2015-10-24 01:20:52 följande:
    Nej. Där kan jag inte hålla med dig. Alls.

    Oväntat. 
    Vilken del håller du inte med om?

    Att SD sparkar de som gjort något olämpligt eller att MP dels väljer in, dels låter dem fortsätta?
  • Flash Gordon

    Kanske för att miljöpartisterna lever i La La-land:

    När det allmänna har fullt sjå att en rädda ens nåonting av välfärden - då tycker allas vår lille Fritjof att det är läge att lägga på ytterligare bördor istället för att rädda det som räddas kan.

    Det gäller ju att prioritera rätt.

    http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/nej-detta-ar-inte-ratt-tid-for-nattis/

    "Miljöpartister lever som bekant i en parallell värld där ingenting är omöjligt. Det är deras grej."

  • Flash Gordon
    Gert skrev 2015-11-07 07:49:43 följande:
    MP vill ge pengar till folk som tar emot flyktingar. Ynka 2000 kr i månaden.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/mp-den-som-tar-emo...

    Jag undrar om Magda Rasmussen lever som hon lär och nu tar emot flyktingar i sitt hem? Nej, det lär hon inte göra, för det finns inte några miljöpartister som lever som de lär.
    Det finns 20000 medlemmar i MP, påstås det.

    De skulle kunna ta en var så når de upp i de där 15000 platserna (och lite till) som de tror ska komma fram via 2000 kronor i månaden i ersättning.

    Leva som man lär.

    Men som invandringssituationen utvecklas är frågan hur länge MP kan sitta kvar i regeringen. Hur mycket till vill de ta upp i rektum för att få sitta kvar vid köttgrytorna? Förmodligen rätt mycket som det sett ut än så länge.

    En av deras grundare klagar på detta och anser att Sverigedemokraterna är ett mer progressivt och mindre oförstört parti än MP numer. Det svider att inse, skriver han:

    http://www.svd.se/var-ar-det-miljoparti-som-ville-forandra

  • Flash Gordon

    Kanske för att Sveriges bostadsminister(!) Mehmet Kaplan och andra miljöpartister (se ex inlägg #2500) har problem med sina sympatier för/mot islamister och terrorister:

    http://gudmundson.blogspot.se/2015/05/ali-berzengi-far-anmalningsplikt-hos.html?m=1

    "Den i Rinkeby bosatte irakiske imamen Ali Berzengi, som dömdes för terroristbrott i oktober 2005 och släpptes 2007, har åter ålagts anmälningsplikt hos polisen fem dagar i veckan. Domstol konstaterar att Berzengi "upprätthåller kontakter med personer med misstänkta kopplingar till terrornätverk och organisationer" och att det föreligger "en konkret fara" för terroristbrott eller brott mot rikets säkerhet, varför anmälningsplikt enligt Säkerhetspolisens begäran är "nödvändigt av säkerhetsskäl."

    ...

    Intressant vore också att få en kommentar från nuvarande bostadsminister Mehmet Kaplan. Han har som styrelseledamot i Charta 2008 pläderat och kampanjat för att ge Berzengi benådning, resning och permanent uppehållstillstånd. Står Mehmet Kaplan bakom lagstiftningen här? Tror Kaplan på domstolarna och säkerhetspolisen? Eller står Kaplan fast vid sin ståndpunkt att Berzengi ska få permanent uppehållstillstånd?"

Svar på tråden Varför hatar folk MP?