Inlägg från: effemgea |Visa alla inlägg
  • effemgea

    Varför hatar folk MP?

    Flash Gordon skrev 2014-04-09 15:30:41 följande:

    Vilket jag heller aldrig påstått.

    Däremot bär olika debattörer olika tyngd beroende på vad de kan om ämnet coh tyvärr är det få på MP:s sida av staket som verkar ha gedigna kunskaper - om ex energisystem.  Därav deras inställning kan man då misstänka.

    *Det finns alltså ingen "princip" att bryta mot. Sedan har jag aldrig (vad jag kan komma ihåg) lagt mig i någonting jag inte kan något om, men det är min personliga inställning.
    Nja, nog tycker jag att det finns ett inslag av teknokratideal i diskussionen - och då inte bara i den här tråden utan överhuvudtaget på Familjeliv. Själv anser jag att teknokratidrömmar kan ha sitt berättigande i pojkböcker av science fiction-typ, men utanför den genren är de inte ens underhållande, bara omogen.

    Jag är knappast någon expert på MP och deras energipolitik - men jag uppfattar det som att de försöker ha en helhetssyn på energiförsörjningen ur ett miljö- och klimatperspektiv och att kärnkraft inte har någon plats i ett mer miljöanpassat samhälle.

    Jag är benägen att hålla med dem, åtminstone med dagens teknologi är kärnkraft en usel energikälla - men ur ett pragmatiskt klimatperspektiv så vore det synnerligen olämpligt att börja stänga ner kärnkraftverk om de inte kan fasas bort utan att de måste ersättas av klimatpåverkande energikällor.

    Jag tror att en del av MP:s motstånd mot kärnkraft ligger på ett känslomässigt plan. Kärnkraft är ofta en given del i en pojkboksdröm där jordens resurser är till för att utnyttjas utan eftertanke eftersom allt ändå löser sig i framtiden med hjälp av teknologiska framsteg.

    Själv anser jag att kärnkraft skulle kunna vara ett nödvändigt ont i en mer vuxen syn på den "jord vi fick ärva för att lämna vidare till våra barn".
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Fagerlund skrev 2014-04-10 07:47:49 följande:
    Helhetssyn - så komiskt!
    Nja, det är inte något komiskt med att försöka ha en helhetssyn.

    Själv anser jag att MP för helhetssynens skull borde bortse från kärnkraftkramarnas brist på helhetssyn och göra en bedömning av kärnkraften relativt klimatförändringarna och pragmatiskt återuppväcka lden slogan linge 2 hade inför folkomröstningen om kärnkraft - Avveckling, men med förnuft.

    För övrigt så finns det väl relativt många kärnkraftkramare som förnekar klimathotet. Men en förnuftig politik kan ju inte lägga skulden för brist på mänskligt förnuft hos vissa kärnkraftkramare på kärnkraften.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Andrers skrev 2014-04-10 13:32:44 följande:
    Helhetssyn är en floskel som homeopaterna använder. Och den är väl lika användbar på miljöpartiet. Och ni är ju väldigt positiva till denna humbug och vill gärna att den skall användas på våra sjukhus. 

    Alla annan politik som  ni talar om kanske låter bra men det är lika lite förnuft i den so det är medicin i homeopatiska piller.
    H,mm, det där verkar knepigt. Jag är inte överdrivet insatt i MP:s politik - men menar du verkligen att de förespråkar att man inför homeopati som en alternativ behandlingsform på sjukhusen?

    Jag har så svårt att tro på dig.

    Alternativet skulle kunna vara att du är drabbad av samma mentala härdsmälta som är så vanlig bland rasister, det vill säga att man letar upp ett enskilt exempel som man sen generaliserar utifrån.

    Nåväl. Ge gärna exempel på när, var och hur MP förespråkar homeopati.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Flash Gordon skrev 2014-04-10 21:24:11 följande:
    De som drömmer:

    gd.se/ledare/1.7046536-ta-steg-i-luften-eller...-

    Miljöpartiet kan kritiseras för mycket, men inte för att inte ha en del godhjärtade visioner. Partiet föddes för att förverkliga drömmar. Problemet är bara att detta inte alltid låter sig göras i vaket tillstånd

    Ofta tar Miljöpartiet hellre två steg i luften än ett på jorden. Energifrågan är det tydligaste exemplet. Drömmen är att kunna avveckla både växthuseffektsneutral kärnkraft och klimatförstörande fossilkraft – samtidigt. Bara man nedtecknar drömmen i en plan, så ska det gå.

    Om denna bryter samman redan efter ett år – som är fallet i MP:s energipolitiska idealland Tyskland, där kolkraft och gas nu ökar på grund av att man börjat med att stänga kärnkraft i stället för fossilt – så är det inget att oroa sig för. Planen gäller ju fortfarande.


    Modern kärnkraft är en utmärk, billig och miljövänlig energikälla. Men då måste man se bortom den 60-70-talsteknik som vi svenskar blivit påtvingade pga tankeförbudslagen, tidigare förbud mot nyproduktion och hot om nedläggning. Det räcker med att titta på vad sydkoreanerna bygger - i princip på löpande band.

    Kol, olja och gas är billigare men är en klart större och farligare miljökatastrof än någonsin kärnkraften är.

    Ingen alternativ elproduktion som vind, vågor, sol kan i Sverige någonsin ersätta kk som basenergi. Det är i praktiken inte fysiskt möjligt då de fungerar på totalt motsatt sätt.

    Baskraft som eldning av kol, kk och vatten kan du slå på när du vill. Vind, sol mm får du ta det du får när du får det - det styr inte du över.

    Det är inte svårare än så, faktiskt.
    Du behöver inte övertyga mig - jag anser att MP kommer att tvingas ompröva sin inställning till kärnkraft. Inte så att de någonsin kommer att bli positiva - men mer pragmatiska och se den för vad den är, en usel energikälla som har den fördelen att den inte innebär någon klimatpåverkan till skillnad från andra ännu uslare energikällor.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Andrers skrev 2014-04-11 00:35:46 följande:
    Jag måste först rätta till ett missförstånd. Jag har inte samma syn MP som SD har.  Jag tycker mer illa om SD än MP men jag anser att de är lika extrema. MP är ett större hot mot mig personligen eftersom de har så många knäppa idéer.  Visserligen så kan de inte få igenom så mycket så länge de är i minoritet men de har redan nu för mycket makt. I Göteborg vill Kia Andreasson att lagen skall ändras så att kommunen skall  få rätt att ta betalt för parkering på privat mark. Hon gillar inte att stormarknader och andra affärer har gratis parkering. Hon vill också lägga sig i hur mycket bostadsrättsföreningar tar betalt för sina p-platser. Det får inte vara för billigt. Kia Andreasson har förstört mycket på den korta tid hon varit politiker här. Som tack för besväret myglade hon till sig en skyhög pension på ett tvivelaktigt sätt trots att miljöpartiet vill sänka pensionerna ganska mycket för vanliga pensionärer. Hon ansåg att hon var värd det trots att alt hon gjort varit tokigt och hon saknar utbildning. Jag tycker det är dubbelmoral.

    Jag trodde det var allmänt känt att majoriteten av miljöpartisterna vurmar för kvacksalveri och pseudovetenskap. Det vore inte bra för demokratin om de har lyckats dölja det så väl. Är folk så naiva att de bara lyssnar på språkrören och läser partiprogrammet. Alla vet att det inte funkar med SD men det är lika tokigt att göra det när det gäller MP.

    Det gäller kanske alla partier i viss grad men både SD och MP är extrema i detta fallet. Varför tror du språkrören kallas språkrör. Meningen är att de bara skall försöka förmedla vad de andra politikerna tycker. Men när de andra fått sina uppdrag så kan de skita i både partiprogram och språkrören. I vår demokrati så röstar du i princip på en lista med personnamn och de personer som blivit valda på det sättet kan hävda att de fått förtroendet att föra den politik som de personligen tror på. Denna politik kan gå tvärs emot allt som står i partiprogrammet och det som språkrören säger. Problemet är att folk inte tänker så när de röstar.

    I princip så har den enskilde politikern rätt att gå över till ett parti som har motsatt politik på sitt program. Vi har sett två exempel på detta, Det var när Gudrun Schyman gick till FI och tog sitt mandat med sig från V. Och det var en moderat i Göteborg som tog med sig sitt mandat till miljöpartiet. Det är helt sjukt sätt att strunta de väljare som röstat på en. Jag anser att en politiker måste respektera de väljare som valt en. Det är bara FI och MP som accepterat sådana politiker.

    Det finns många exempel på kostliga idéer som miljöpartister tror på. Många av dem tror på konspirationsteorier även om det inte är lika vanligt som homeopati och pseudovetenskap.  Varje gång något poppar upp och uppmärksammas i media så tar ledningen avstånd från detta men inget händer sedan. Ledningen vet att sådana politiker stöter bort folk och de vill gärna mörklägga. Tyvärr så granskar inte pressen miljöpartiet alls. De lägger ner all möda på SD som har granskats och avslöjats så att ingen har missat vad de står för. Det vore bra för demokratin om pressen kunde göra samma sak med miljöpartiet men de är partiska. En majoritet av politikerna är miljöpartister och det anses inte fint att gräva hos dem.

    Jag har inte samlat på mig länkar eller skivit upp alla namn som jag stött på när jag granskat miljöpartiet och jag behöver agna en viss tid till ytterligarara resears om jag skal kunna komma med många bevis mina påståenden.

    Flera miljöpartister kan du läsa om i denna tråd(du har kanske inte läst allt)

    Jag ställde en rak fråga till Themia som hon vägrade besvara.

    Hur kunde Gun Moss Bjerling bli sjukvårdspolitiker för MP med de bisarra åsikter som hon har. Det är ofattbart. Jag fick inte något svar. Du kan läsa om henne i tråden.

    Du borde ha läst om Pernilla Hagberg i Vingåker. Hon tror på chemtrails och många fler konspirationsteorier.  Ledningen påstår att hon är ganska unik men det stämmer inte. Hon sitter fortfarande kvar på sin post och har stöd från andra miljöpartister.
    Gunvor G Ericsson som tillhör partiets ledning har uttalat sig positivt om både homeopati och annan kvacksalveri men hon smyger med detta pga att det inte är MP:s officiella linje. 

    Röstar man på MP så vet man inte vad man röstar på. Det kan bli vad som helst. Men många av deras politiker arbetar och motionerar tvärs emot den officiella linjen.

    Jag skulle behöva dokumentera alla fakta för dem som inte känner till dem. För demokratins skull är det viktigt att de kommer fram. Men det finns mycket man kan googla sig fram till.  Det finns vederhäftiga källor . Riksdagens , regionernas och kommunernas webbsidor innehåller mycket information. Politikernas egna bloggar är också bra att läsa. "Gammalmedia" brukar inte ljuga. Du kan också läas om Gun Moss Bjärlings eskapader på socialstyrelsens sidor. 

    Det kravs mycket av en väljare för att få frm sannjinen och hålla sig informerad.

    Och tro inte att jag är höger , SD:are eller mot miljöarbete. Jag är för konstruktivt miljöarbete men det måste ske under ansvar och inte hur som helst. jag betecknar mig som ansvarsfull vänster utan parti. Jag är för ökad invandring och liberalare flyktingpolitik. Men jag tror att MP är kapabla att även sabba dessa frågor med en ansvarslös politik.
    Jag ska läsa igenom och återkommer - men jag tolkar ditt svar som att du påstod att MP har homeopati på agendan därför att de inte har uteslutit en medlem som utövar homeopati.

    I så fall anser jag att din debattteknik har vissa väsentliga brister.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Andrers skrev 2014-04-11 00:35:46 följande:
    Jag måste först rätta till ett missförstånd. Jag har inte samma syn MP som SD har.  Jag tycker mer illa om SD än MP men jag anser att de är lika extrema. MP är ett större hot mot mig personligen eftersom de har så många knäppa idéer.  Visserligen så kan de inte få igenom så mycket så länge de är i minoritet men de har redan nu för mycket makt. I Göteborg vill Kia Andreasson att lagen skall ändras så att kommunen skall  få rätt att ta betalt för parkering på privat mark. Hon gillar inte att stormarknader och andra affärer har gratis parkering. Hon vill också lägga sig i hur mycket bostadsrättsföreningar tar betalt för sina p-platser. Det får inte vara för billigt. Kia Andreasson har förstört mycket på den korta tid hon varit politiker här. Som tack för besväret myglade hon till sig en skyhög pension på ett tvivelaktigt sätt trots att miljöpartiet vill sänka pensionerna ganska mycket för vanliga pensionärer. Hon ansåg att hon var värd det trots att alt hon gjort varit tokigt och hon saknar utbildning. Jag tycker det är dubbelmoral.

    Jag trodde det var allmänt känt att majoriteten av miljöpartisterna vurmar för kvacksalveri och pseudovetenskap. Det vore inte bra för demokratin om de har lyckats dölja det så väl. Är folk så naiva att de bara lyssnar på språkrören och läser partiprogrammet. Alla vet att det inte funkar med SD men det är lika tokigt att göra det när det gäller MP.

    Det gäller kanske alla partier i viss grad men både SD och MP är extrema i detta fallet. Varför tror du språkrören kallas språkrör. Meningen är att de bara skall försöka förmedla vad de andra politikerna tycker. Men när de andra fått sina uppdrag så kan de skita i både partiprogram och språkrören. I vår demokrati så röstar du i princip på en lista med personnamn och de personer som blivit valda på det sättet kan hävda att de fått förtroendet att föra den politik som de personligen tror på. Denna politik kan gå tvärs emot allt som står i partiprogrammet och det som språkrören säger. Problemet är att folk inte tänker så när de röstar.

    I princip så har den enskilde politikern rätt att gå över till ett parti som har motsatt politik på sitt program. Vi har sett två exempel på detta, Det var när Gudrun Schyman gick till FI och tog sitt mandat med sig från V. Och det var en moderat i Göteborg som tog med sig sitt mandat till miljöpartiet. Det är helt sjukt sätt att strunta de väljare som röstat på en. Jag anser att en politiker måste respektera de väljare som valt en. Det är bara FI och MP som accepterat sådana politiker.

    Det finns många exempel på kostliga idéer som miljöpartister tror på. Många av dem tror på konspirationsteorier även om det inte är lika vanligt som homeopati och pseudovetenskap.  Varje gång något poppar upp och uppmärksammas i media så tar ledningen avstånd från detta men inget händer sedan. Ledningen vet att sådana politiker stöter bort folk och de vill gärna mörklägga. Tyvärr så granskar inte pressen miljöpartiet alls. De lägger ner all möda på SD som har granskats och avslöjats så att ingen har missat vad de står för. Det vore bra för demokratin om pressen kunde göra samma sak med miljöpartiet men de är partiska. En majoritet av politikerna är miljöpartister och det anses inte fint att gräva hos dem.

    Jag har inte samlat på mig länkar eller skivit upp alla namn som jag stött på när jag granskat miljöpartiet och jag behöver agna en viss tid till ytterligarara resears om jag skal kunna komma med många bevis mina påståenden.

    Flera miljöpartister kan du läsa om i denna tråd(du har kanske inte läst allt)

    Jag ställde en rak fråga till Themia som hon vägrade besvara.

    Hur kunde Gun Moss Bjerling bli sjukvårdspolitiker för MP med de bisarra åsikter som hon har. Det är ofattbart. Jag fick inte något svar. Du kan läsa om henne i tråden.

    Du borde ha läst om Pernilla Hagberg i Vingåker. Hon tror på chemtrails och många fler konspirationsteorier.  Ledningen påstår att hon är ganska unik men det stämmer inte. Hon sitter fortfarande kvar på sin post och har stöd från andra miljöpartister.
    Gunvor G Ericsson som tillhör partiets ledning har uttalat sig positivt om både homeopati och annan kvacksalveri men hon smyger med detta pga att det inte är MP:s officiella linje. 

    Röstar man på MP så vet man inte vad man röstar på. Det kan bli vad som helst. Men många av deras politiker arbetar och motionerar tvärs emot den officiella linjen.

    Jag skulle behöva dokumentera alla fakta för dem som inte känner till dem. För demokratins skull är det viktigt att de kommer fram. Men det finns mycket man kan googla sig fram till.  Det finns vederhäftiga källor . Riksdagens , regionernas och kommunernas webbsidor innehåller mycket information. Politikernas egna bloggar är också bra att läsa. "Gammalmedia" brukar inte ljuga. Du kan också läas om Gun Moss Bjärlings eskapader på socialstyrelsens sidor. 

    Det kravs mycket av en väljare för att få frm sannjinen och hålla sig informerad.

    Och tro inte att jag är höger , SD:are eller mot miljöarbete. Jag är för konstruktivt miljöarbete men det måste ske under ansvar och inte hur som helst. jag betecknar mig som ansvarsfull vänster utan parti. Jag är för ökad invandring och liberalare flyktingpolitik. Men jag tror att MP är kapabla att även sabba dessa frågor med en ansvarslös politik.
    Andrers skrev 2014-04-11 22:14:53 följande:
    En person som håller på med ren bluffverksamhet och lurar folk bör inte vara politiker. Och det är inte bra om ett parti har många sådana personer. 

    Men det är inte bara det som jag är kritisk till. Det är miljöpartiets hycklande om detta och det faktum att de enskilda politikerna kan göra precis som de vill i demokratins namn. Men detta är i själva verket rent lurendrejeri eftersom väljarna tror att de röstar på ett parti som följer r partiprogrammet och gör som språkrören säger. Politikerna måste öppet redovisa var de står och vilken politik de kommer att verka för. De vet att väljarna litar på språkrören och partiprogrammet.

    Om du inte vet vad homeopati är så bör du ta reda på det. Det är ren bluffverksamhet och det borde förbjudas. Denna bluff har faktiskt avslöjats så många gånger att det är ofattbart att de kan hålla på.
    Har läst nu men jag ar svårt att greppa din kritik av MP.

    Ur mitt perspektiv behöver inte politiker nödvändigtvis vara experter - det är viktigare att de förmår vara generalister - vilket MP:s syn på kärnkraft kan vara ett gott exempel på. Det är inte specialistkunskaper som saknas, utan förmåga eller vilja att sätta in kärnkraft i ett miljöpolitiskt sammanhang där energiformen inte blir en symbol för storskaligt resursslöseri och betongpolitik utan i stället en nödvändig - om än tillfällig - del av en energipolitik som innebär minskande koldioxidutsläpp.

    Jag ar följt partiet  på avstånd under rätt många år. Min uppfattning är att partiet föddes som en alternativ miljöpolitisk folkrörelse med en hel del flum på framförallt lokal nivå, men att de flesta sådana barnsjukdomar numer redan är genomlidna.

    Jag tror att det underlättar förståelsen för ett politiskt parti om man ser på partiet som generalist i stället för att söka upp enstaka exempel på företeelser man ogillar och sen generalisera utifrån dessa.

    Fenomenet med språkrör är väl just ett arv från ett alternativt sätt att se på politik och politikers roll. Jag kan inte bedöma hur väl metoden fungerar - men jag hade gärna sett Eriksson/Wetterstrand som permanenta språkrör.

    Jag delar inte din rädsla för att MP:s inflytande ska vara negativt. Jag ser gärna en S-MP-regering - eller om man så vill ett mer pragmatiskt Miljöparti och en mer miljöprofilerad socialdemokrati.

    Och visst vet jag vad homeopati är. Jag är naturvetare och tror inte på vidskepelse, mer än i bemärkelsen att placeboeffekten kan vara mycket stark. För övrigt tror jag mig minnas att röda sockerpiller har bättre effekt än vita - eller om det var tvärtom.

    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Flash Gordon skrev 2014-04-12 09:51:59 följande:

    Alla MP-politiker kan inte vara kärnfysiker men det håller inte att bara vara "generalister" heller och bara lita på vad andra säger.

    Någon inom pariet, åtminstone en röststark person, måste kunna förstå mer på djupet vad varje enskild fråga handlar om så att politikerna själva kan ta ansvar för vad de beslutar om. Oavsett fråga.

    Man måste kunna genomskåda när lobbyisterna presenterar någonting som inte fungerar. Det behövs kunnigt folk även i de politiska partierna.

    MP har drömmar men en hel del av dem går på tvärs med, exempelvis, naturlagarna. DÄR behövs det någon som kan säga: "Hey! Vänta nu ...", men det finns det uppenbarligen inte.
    Citerar mig själv. En slags specialistkunskap är att kunna förstå innebörden i ett budskap, inte översätta budskapet till vad man önskar att det skulle stå. Motsättningen du skapar är konstruerad.

    "Ur mitt perspektiv behöver inte politiker nödvändigtvis vara experter - det är viktigare att de förmår vara generalister"
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    maria diaz skrev 2014-04-12 22:06:34 följande:
    Oj, det måste innebära att SD behövs ännu mer??
    De ökar medlemsantalet ännu mer.
    Tja, tillräckligt många väljare ansåg att SD behövs i riksdagen, precis som för MP.

    Skillnaden är väl att andra riksdagspartier inte känner något behov att samarbeta med SD, medan MP har ett fungerande samarbete med andra partier.

    Sannolikt kommer MP att behövas så mycket efter valet att de ingår i regeringen.

    Nästa miljöminister är säkert miljöpartist, liksom migrations- och integrationsministrarnaSolig
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    maria diaz skrev 2014-04-14 00:08:36 följande:

    Maj-Britt Jakobsson och Rolf Sundström, 77 respektive 78 år, har varit involverade i Miljöpartiet sedan 90-talet. Men nu känner de båda att det är dags att sadla om och går över till Sverigedemokraterna.


    För Jakobsson var det höjd bensinskatt som fick henne att ta steget, då det gör livet svårt för många som bor lite avsides.
    "– De tänker på kriminalvården, de äldre och barnomsorgen. Och Jimmie Åkesson är en väldigt fin människa", säger Maj-Britt Jakobsson.


    Ingen av oss kommer att slippa undan åldrandets effekter.

    Jag tror att man kan stå ut med allt slappare hud, tunnare hår och ovilligare leder och muskler - men tanken på att det också kan innebära en skymning för förståndet skrämmer mig.

    Maj-Britt, 77 år, anser att invandrarungdomarna driver omkring sysslolösa samtidigt som de tar jobben från svenska ungdomar.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    grind skrev 2014-04-14 19:21:20 följande:
    @effemgea
    Ditt påhopp på äldre människor är minst sagt pinsamt. En av orsakerna att hata MP förövrigt. Deras ålders rasism.
    Om man bortser från den märkliga fantasivärld där sverigedemokraten befinner sig så är det allmänt känt att åldrandet påverkar våra organ och vår förmåga.

    Jag citerar mig själv:

    "Ingen av oss kommer att slippa undan åldrandets effekter.

    Jag tror att man kan stå ut med allt slappare hud, tunnare hår och ovilligare leder och muskler - men tanken på att det också kan innebära en skymning för förståndet skrämmer mig"

    Frågan är bara om man kan sakna det man aldrig har haft.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?